zo 12 december 2021 14:30
Eredivisie
Jorgen Strand Larsen (65)
1
1
Senesi (60)
9
Neraysho Kasanwirjo
33
Tomas Suslov
54
Aursnes
60
Senesi
65
Jorgen Strand Larsen
69
Jahanbakhsh voor Toornstra
69
Dessers voor Linssen
69
Geertruida voor Pedersen
72
Wessel Dammers voor Michael de Leeuw
72
Romano Postema voor Cyril Ngonge
80
Peter Leeuwenburgh
82
Romano Postema
88
Nelson voor Sinisterra
89
Daniël van Kaam voor Laros Duarte
0
45
90

FC Groningen - Feyenoord

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld
5 maart 2022

FC Groningen heeft zaterdagavond in een volle Kuip een mooi punt gepakt tegen Feyenoord. De FC knokte zich als team naar een positief resultaat in Rotterdam. De Trots van het Noorden kwam in de eerste helft via Michael de Leeuw op voorsprong. Cyriel Dessers maakte na de pauze gelijk. Het punt werd met gejuich ontvangen op het veld en in het uitvak.

Duarte

FC Groningen liet zich niet intimideren door de volle Kuip en begon energiek aan het duel met Feyenoord. De gedurfde spelopvatting leverde al na ruim een minuut spelen een eerste mogelijkheid op via een schot van Paulos Abraham. De eerste echte kans noteerde de FC vijf minuten later.
 
Laros Duarte gaf met buitenkant voet vanaf eigen helft een schitterende bal naar voren waarmee spits Jørgen Strand Larsen in de ruimte achter de verdediging werd gestuurd. De Noorse topscorer ging gemakkelijk langs zijn tegenstander, maar stuitte uiteindelijk op keeper Justin Bijlow.
 
De Trots van het Noorden kwam halverwege de eerste helft verdiend op voorsprong. Bart van Hintum kreeg de bal met enig fortuin bij Bjorn Meijer. De linksback stormde naar voren en zocht de combinatie met Abraham. Na een succesvolle een-twee gaf Meijer een teruggetrokken voorzet naar Michael de Leeuw waarna de aanvaller knap binnen gleed, 0-1.
 
Feyenoord had tot dat moment aanvallend nog niets laten zien. De thuisploeg ging na de treffer van de FC wel meer druk zetten waardoor de Groningers af en toe achteruit moesten. Het leverde vlak voor rust gevaar op voor het doel. Leeuwenburgh stopte een inzet van Guus Til waarna Van Hintum de rebound uit het doel hield. Op slag van rust redde Leeuwenburgh knap op een schot van Luis Sinisterra. 

Abraham De Leeuw

Het spelbeeld van de slotfase van de eerste helft, zette zich na rust door. FC Groningen werd fors onder druk gezet door Feyenoord, maar verdedigde hard en fair. Als team werd ieder duel vol overtuiging aangegaan en wanneer de Rotterdammers een kans kregen, stond Leeuwenburgh zijn mannetje of werd de aanval doorzien door één van de verdedigers.
 
Helaas werd de druk toch te groot waardoor Feyenoord scoorde. De gelijkmaker kwam van het hoofd van invaller Cyriel Dessers, twintig minuten voor tijd. Op het moment dat FC Groningen met tien man stond omdat Meijer aan de zijlijn werd verzorgd, kwamen de Rotterdammers over de onderbezette linkerkant van de FC door. Een voorzet werd vlak voor het doel binnen gekopt door Dessers, 1-1.
 
De doelpuntenmaker van Feyenoord kopte in de 78ste minuut op de paal waardoor FC Groningen met de schrik vrijkwam. De Trots van het Noorden bleef knokken voor wat het waard was. Met de snelheid van invaller Cyril Ngonge probeerde de ploeg ook aanvallend een vuist te maken. Het bleef spannend tot de laatste seconden, maar scoren deden beide ploegen niet meer waardoor de FC zich naar een punt knokte in de Kuip, 1-1. Bewonderenswaardig waren ook de 412 FC-supporters die duidelijk hoorbaar waren in de volle Kuip.

Komende zaterdag speelt de FC thuis tegen N.E.C., aftrap 18.45 uur. Het duel met de Nijmegenaren is de eerste van nog vijf thuiswedstrijden in het reguliere seizoen. Beleef de seizoensontknoping vanaf de tribune in Euroborg en koop al vanaf €75,- een Passe-Partout. 


STEM HIER OP DE MAN OF THE MATCH 

Aanvoerdersband
El hankouri
Leeuwenburgh

Gerelateerd nieuws