vr 3 december 2021 20:00
Eredivisie
1
1
De Wit (14)
Van den Belt (e.d. 75)
14
De Wit
29
Kastaneer
57
Reijnders
62
Neraysho Kasanwirjo
73
Lagsir voor Adzic
75
Van den Belt
80
Romano Postema voor Jorgen Strand Larsen
80
Paulos Abraham voor Cyril Ngonge
80
Wessel Dammers voor Daleho Irandust
81
Mbinga voor Kastaneer
81
Tedic voor Van den Belt
89
Nakayama
90
Daniël van Kaam voor Tomas Suslov
90
Bjorn Meijer voor Marin Sverko
0
45
90

FC Groningen - PEC Zwolle

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld
2 december 2021

FC Groningen ontvangt morgenavond (vrijdag 3 december) PEC Zwolle in Euroborg. De aftrap is om 20.00 uur. Trainer Danny Buijs kan in het duel met PEC weer beschikken over Tomas Suslov. De Slowaaks international keert na een wedstrijd schorsing terug in de wedstrijdselectie. 

Tegen PEC Zwolle zijn Damil Dankerlui en Michael de Leeuw nog niet inzetbaar, nadat ze vorige week vanwege ziek zijn ontbraken bij de met 1-4 gewonnen uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard. Naast dit duo is bekend dat de revaliderende Radinio Balker nog steeds afwezig is.

Na twee competitiezeges op rij is de stemming spelers en staf vanzelfsprekend positief. “Twee keer achter elkaar winnen, geeft uiteraard een goed gevoel,” beaamt Buijs. “We hebben tegen Fortuna Sittard veel dingen goed gedaan, anders win je niet overtuigend met 1-4. Maar we kunnen en willen op een aantal vlakken nóg beter. Daaraan werken we dagelijks hard. Tegen PEC Zwolle zullen we met dezelfde spirit en wedstrijdinstelling moeten spelen als de afgelopen weken. Daarbij werden we in eigen huis ook altijd extra geholpen door onze supporters. Die zullen we nu voor het eerst sinds het begin van dit seizoen in Euroborg gaan missen. Dat is en blijft jammer, maar we hebben er ook zonder die extra steun vertrouwen in dat we de ingezette lijn kunnen doortrekken.”

Voorbeschouwing
Bekijk de volledige voorbeschouwing met Danny Buijs op het Eredivisieduel met PEC Zwolle via onderstaande videoplayer. De competitiewedstrijd in speelronde 15 staat vrijdagavond vanaf 20.00 uur onder leiding van scheidsrechter Richard Martens.

3 december 2021

FC Groningen heeft vrijdag met 1-1 gelijkgespeeld tegen PEC Zwolle. De Trots van het Noorden kwam in de tweede helft terug van een achterstand. Een eigen goal van Thomas van den Belt leverde een kwartier voor tijd de gelijkmaker op. Mees de Wit had de FC na een kwartier spelen op achterstand gezet.

Ngonge

FC Groningen moest tegen PEC Zwolle helaas voor het eerst dit seizoen de steun van de trouwe supporters in een thuiswedstrijd missen. De Trots van het Noorden leek na tien minuten spelen te scoren via Cyril Ngonge, maar de clubtopscorer werd terug gevlagd vanwege buitenspel. Vlak voor het eerste kwartier verstreek, zette Mees de Wit de FC op achterstand met een hard schot van grote afstand, 0-1.
 
FC Groningen werd na een half uur spelen voor het eerst gevaarlijk via spits Jørgen Strand Larsen die goed voor zijn man kwam na een voorzet van Bart van Hintum, maar de Noor kwam niet tot scoren. Enkele minuten later vuurde Tomas Suslov hard over het doel van Kostas Lamprou. Aan de andere kant hield keeper Peter Leeuwenburgh zijn ploeg in de race na een goede reflex op een kopbal van dichtbij van Gervane Kastaneer waardoor beide ploegen met een 0-1 tussenstand de kleedkamers opzochten. 

Strand Larsen1

 FC Groningen zette in het begin van de tweede helft meer druk op de tegenstander, wat tien minuten na rust een kans opleverde voor Strand Larsen. De spits werd op het laatste moment de voet dwars gezet. De FC zocht veelvuldig de goal van PEC Zwolle op, zonder echt grote kansen te krijgen, maar kreeg een kwartier voor tijd loon naar werken.
 
De Trots van het Noorden mocht een corner nemen waarna de technische staf vanaf de zijlijn nadrukkelijk coachte hoe de bezetting voor de goal te formeren. De aanwijzingen werden goed opgevolgd waardoor er drukte ontstond voor de neus van keeper Lamprou. De corner belandde bij de eerste paal en werd in eigen doel gekopt door Thomas van den Belt, 1-1.  
 
De thuisploeg kreeg vijf minuten voor tijd weer een hoekschop en wederom werd hetzelfde recept gehanteerd. Deze keer was het Marin Sverko die bij de eerste paal kopte, maar de bal via de tegenstander langs de verkeerde kant van de paal zag gaan. In blessuretijd werden de bezoekers nogmaals gevaarlijk en kopte Siemen Voet op de lat. Daardoor eindigde het duel in Euroborg in 1-1. 
Stem hier op de Office Centre Man of the Match 

Irandust

Gerelateerd nieuws