za 27 november 2021 18:45
Eredivisie
Seuntjens (24)
Cox (e.d. 42)
1
4
Cyril Ngonge (29)
Daleho Irandust (51)
Jorgen Strand Larsen (80)
24
Seuntjens
29
Cyril Ngonge
42
Cox
51
Daleho Irandust
57
Pinto voor Tirpan
57
Duarte voor Noslin
63
Janssen
64
Lonwijk voor Ferati
71
Samaris voor Rienstra
75
Daniël van Kaam voor Neraysho Kasanwirjo
80
Jorgen Strand Larsen
86
Paulos Abraham voor Jorgen Strand Larsen
86
Romano Postema voor Cyril Ngonge
89
Bjorn Meijer voor Bart van Hintum
89
Elias Olsson voor Marin Sverko
90
Paulos Abraham
0
45
90

Fortuna Sittard - FC Groningen

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld
9 november 2021

FC Groningen hervat de competitie na de interlandperiode met twee uitwedstrijden tegen Go Ahead Eagles en Fortuna Sittard. Het eerstvolgende thuisduel in Euroborg is met PEC Zwolle op vrijdag 3 december, 20.00 uur. Het uitvak in Deventer voor de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles is uitverkocht. Tickets voor de andere wedstrijden zijn te koop via de online ticketshop.

Na de komende interlandperiode staan twee uitwedstrijden op het programma. Eerst gaat FC Groningen op zondag 21 november op bezoek in Deventer bij Go Ahead Eagles, aftrap 12.15 uur. Alle 400 beschikbare tickets voor FC-supporters zijn uitverkocht. De Trots van het Noorden kan in Deventer dus rekenen op de fanatieke support van een vol uitvak! 

Fortuna Sittard-uit
De kaartverkoop voor de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard op zaterdag 27 november, aftrap 18.45 uur is in volle gang. Er zijn 500 tickets beschikbaar waarvan voor 300 supporters autokaarten (100 auto's). Vanaf vandaag 09.00 uur tot maandag 15 novemnber 23.59 uur kunnen supporters die behoren tot de loyaliteitsgroep kaarten bestellen. Vanaf dinsdag 16 november 09.00 uur tot en met donderdag 25 november 23.59 uur zijn overige seizoen- en clubcardhouders aan de beurt. 

Verkoopperiodes 
09-11-2021 09:00 t/m 15-11-2021 23:59: Loyaliteitsgroep*.
16-11-2021 09:00 t/m 25-11-2021 23:59: Seizoen (SCC)- en ClubCardhouders (CC) 

* Onder de ‘Loyaliteitsgroep’ vallen de supporters die de afgelopen vijf jaar onafgebroken een seizoenkaart hebben gehad (inclusief dit jaar), in het seizoen 19/20 minimaal naar vijf uitwedstrijden zijn geweest en vijfjaarkaarthouders.

PEC Zwolle-thuis 
De kaartverkoop voor de eerstvolgende thuiswedstrijd, op vrijdag 3 december aftrap 20.00 uur, is inmiddels gestart. FC-supporters kunnen eenvoudig kaarten kopen voor dit duel via tickets.fcgroningen.nl 

Volgende week dinsdag 16 november start de verkoop voor het thuisduel met Feyenoord. Een week later op dinsdag 23 november start de verkoopperiode voor de leden van de Supportersvereniging voor de laatste twee uitwedstrijden in de Eredivisie van dit kalenderjaar tegen Heracles (zaterdag 18 december, 20.00 uur) en AZ (dinsdag 21 december, 21.00 uur). Zij hebben tot en met maandag 29 november 23.59 uur om tegen een gereduceerd tarief een ticket voor de bus aan te schaffen. Vanaf 30 november is de loyaliteitsgroep aan de beurt tot en met maandag 6 december. Vanaf dinsdag 7 december start de verkoop van deze twee uitwedstrijden voor overige seizoen- en clubcardhouders.

Alle kaartverkoopinformatie van de wedstijden die momenteel in de verkoop zijn, is te vinden via: fcgroningen.nl/kaartverkoopinformatie

az-1_0013_Layer 3
26 november 2021

Na de dik verdiende overwinning op Go Ahead Eagles van afgelopen weekend moet trainer Danny Buijs een kleine week later noodgedwongen zijn ploeg aanpassen voor de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard. De hoofdtrainer van FC Groningen kan zaterdagavond in Limburg naast de geschorste Tomas Suslov (vijfde gele kaart) niet beschikken over Michael de Leeuw en Damil Dankerlui, die ziek zijn. Radinio Balker is nog altijd geblesseerd. 

Uiteraard baalt Buijs ervan dat hij tegen Fortuna een nieuwe puzzel moet leggen. “Maar we hebben te maken met de feiten en het is aan ons om zo goed mogelijk met de wisselende omstandigheden om te gaan. We hebben een goed gevoel overgehouden aan ons duel met Go Ahead en dat gaan we proberen vast te houden en uit te breiden. Het zal ook tegen Fortuna Sittard een lastige wedstrijd worden, maar we hebben in Deventer laten zien dat we tot goeie dingen in staat zijn. We hebben zondag een hoop dingen goed gedaan. We willen hetzelfde brengen als wat we tegen Go Ahead hebben gedaan. En bij voorkeur op een nog weer hoger niveau. We hebben er vertrouwen in.”

Voorbeschouwing
Bekijk de volledige voorbeschouwing met Danny Buijs op het Eredivisieduel met Fortuna Sittard via onderstaande videoplayer. De competitiewedstrijd in speelronde 14 staat zaterdagavond 27 november vanaf 18.45 uur onder leiding van scheidsrechter Jeroen Manschot.

27 november 2021

FC Groningen heeft zaterdagavond met ruime cijfers gewonnen op bezoek bij Fortuna Sittard. Bij rust stond de Trots van het Noorden met 2-1 voor door een doelpunt van Cyril Ngonge en een eigen goal van George Cox. Na de pauze scoorden Daleho Irandust en Jørgen Strand Larsen voor de FC. Mats Seuntjens had de Groningers in de eerste helft op achterstand gezet. Elias Olsson maakte in de slotfase zijn competitiedebuut voor de club.

goal ngonge

Spits Jørgen Strand Larsen keerde in Sittard terug op het veld waar hij vorig seizoen zijn eerste twee FC-treffers maakte. Bart van Hintum was toen twee keer de aangever en in de beginfase van de editie van dit jaar was het duo wederom betrokken bij de eerste kans. Een lange bal van de linksback werd ineens op de slof genomen voor de Noorse spits, maar Strand Larsen raakte de bal niet vol genoeg om het keeper Yannick van Osch echt moeilijk te maken.

FC Groningen kreeg enkele mogelijkheden en speelde met positieve energie, maar moest halverwege de eerste helft een tik verwerken. Mats Seuntjens schoot van grote afstand raak, 1-0. De Trots van het Noorden rechtte direct de rug en kwam vijf minuten later op gelijke hoogte. Net als vorige week was Wessel Dammers aangever. Zijn afgemeten voorzet werd door topscorer Cyril Ngonge ingekopt, 1-1.

Het gaf de FC energie om nog voor rust de wedstrijd om te draaien en kreeg vlak voor de pauze loon naar werken. Een voorzet van Ngonge vanaf rechts werd door George Cox aangeraakt en in het eigen doel gewerkt, 1-2.  

juichen

Het lekkere gevoel van vlak voor rust, kreeg enkele minuten in de tweede helft een positief vervolg. Laros Duarte schoot na vijf minuten spelen hard op het doel, waarna Van Osch de bal niet kon klemmen. Daleho Irandust reageerde alert op de rebound en schoot raak, 1-3.
 
Mo El Hankouri moest na ruim een uur spelen een stevige tackle incasseren van Roel Janssen, wat de verdediger van Fortuna Sittard rood opleverde. De Groningse captain verbeet de pijn en kon gelukkig verder spelen.
 
Ook spits Strand Larsen deed een duit in het zakje. De Noor maakte voor de derde wedstrijd op rij een goal voor de FC. Uiterst koel schoof Strand Larsen tien minuten voor tijd de 1-4 langs de keeper nadat hij werd vrijgespeeld via een steekbal van Irandust. Direct na de treffer zorgde keeper Peter Leeuwenburgh met een uitstekende redding dat de thuisploeg het duel niet weer spannend kon maken.  

Trainer Danny Buijs gunde verdediger Elias Olsson in de slotfase van het duel een invalbeurt waarmee de Zweed zijn competitiedebuut maakte voor de FC. Na ruim 90 minuten voetbal stapte de Trots van het Noorden met een ruime 4-1 overwinning de bus in terug naar het mooie Groningen. 

Stem hier op de Office Centre Man of the Match 

Irandust Ngonge
Strand Larsen
20211127FORTUNAGRONINGEN055

Gerelateerd nieuws