zo 7 november 2021 12:15
Eredivisie
Jorgen Strand Larsen (85)
1
1
Kramer (14)
14
Kramer
34
Touba
46
Romano Postema voor Cyril Ngonge
63
Stokkers voor Kramer
63
Wouters voor Gaari
63
Azhil voor Oukili
66
Jorgen Strand Larsen voor Daleho Irandust
66
Laros Duarte voor Damil Dankerlui
66
Paulos Abraham voor Michael de Leeuw
70
Daneels voor Büttner
75
Patrick Joosten voor Romano Postema
80
Augustijns voor Odgaard
85
Jorgen Strand Larsen
90
Bart van Hintum
0
45
90

FC Groningen - RKC Waalwijk

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld
6 november 2021

FC Groningen speelt zondagmiddag om 12.15 uur thuis tegen RKC Waalwijk. Voorafgaand aan het duel wordt een eerbetoon gehouden aan Arjen Robben. De steraanvaller beëindigde afgelopen zomer zijn carrière bij FC Groningen, nadat hij een jaar eerder even spectaculair als onverwacht zijn comeback maakte bij de Trots van het Noorden. FC Groningen roept haar supporters op om op tijd naar het stadion te komen en voorafgaand aan de reis richting Euroborg deze goed voor te bereiden in verband met wegwerkzaamheden bij onder meer het Julianaplein. Supporters die op de fiets naar het stadion kunnen komen, worden verzocht dat te doen.

Met het eerbetoon aankomende zondag tegen RKC Waalwijk aan Robben komen dingen 21 jaar later samen. Arjen Robben debuteerde namelijk op 3 december 2000 als 16-jarige jongen in Waalwijk op bezoek bij RKC. De komst van Robben naar Euroborg komende zondag heeft er mede voor gezorgd dat de kaartverkoop bij de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk hard gaat. Supporters die nog geen ticket hebben voor zondagmiddag, kunnen deze kopen via tickets.fcgroningen.nl.
 
Kom op tijd!
Het wordt dus druk in en rondom Euroborg. FC Groningen roept alle supporters dan ook op om tijdig naar het stadion te komen. Net als eerdere thuiswedstrijden werkt de club met tijdsloten. Hoewel de coronamaatregelen grotendeels zijn opgeheven, dienen supporters in het bezit te zijn van een geldige QR-code te verkrijgen via de CoronaCheck-app.
 
Supporters krijgen een geldige QR-code wanneer zij lang genoeg volledig zijn gevaccineerd of in het bezit zijn van een negatieve coronatest, verkregen via testenvoortoegang. Het checken van de QR-codes neemt tijd in beslag, daarom werkt FC Groningen met tijdsloten. De geldende tijdsloten voor het duel met RKC zijn te vinden via: https://www.fcgroningen.nl/corona-wedstrijdinformatie. Wanneer iedereen zich aan de tijdsloten houdt, ben niet alleen jij, maar ook je medesupporters op tijd in het stadion en hoeft niemand het eerbetoon aan Robben te missen. Voorafgaand aan de wedstrijd is er ook een supportersplein en kidsplein bij Euroborg. Daarnaast zorgt FC Groningen voor entertainment via de videoschermen. 
 
Extra reistijd
Bereid de reis naar Euroborg goed voor. Nog altijd zijn er in en om de stad veel (weg)werkzaamheden en dat kan extra reistijd opleveren. Voor aankomend weekend geldt onder meer dat de A28 tussen het Julianaplein en Groningen-Zuid dicht is. Kom je met het openbaar vervoer of met de auto naar Euroborg, check dan voor vertrek of je te maken kunt krijgen met deze of andere werkzaamheden. De meest actuele informatie over de bereikbaarheid van het stadion is te vinden op groningenbereikbaar. Wanneer je op de fiets naar het stadion kunt komen, wordt verzocht om met de fiets naar Euroborg te komen. Helemaal in de stijl zoals ook Robben vorig seizoen vaak naar het stadion kwam. 
 
Drenthe Tours rijdt iedere thuiswedstrijd met pendelbussen van P+R Hoogkerk en P+R Haren richting Euroborg. Ook zal de FC Groningen buslijn 28 van het Hoofdstation via de Grote Markt en het UMCG naar het stadion weer rijden. Vertrektijden van deze extra ritten zijn beschikbaar via de reisplanner op onder meer de website van Qbuzz.

JW2021031329333
7 november 2021

FC Groningen speelde zondagmiddag gelijk tegen RKC Waalwijk. Voorafgaand aan het duel in Euroborg werd clubicoon Arjen Robben geëerd. Na 90 minuten stond er 1-1 op het scorebord. Voor de FC maakte spits Jørgen Strand Larsen de gelijkmaker in de tweede helft. Voor rust had Michiel Kramer de gasten op voorsprong gezet. 

Robben1

De wedstrijd tegen RKC Waalwijk stond zondagmiddag in het teken van het eerbetoon aan Arjen Robben. Robben debuteerde op 16-jarige leeftijd in een duel met de tegenstander van vandaag. Deze wedstrijd in 2000 was het begin van een prachtige carrière voor de Bedummer. In zijn loopbaan speelde hij bij de absolute wereldtop waarna hij vorig seizoen terugkeerde bij zijn jeugdliefde. Voorafgaand aan de wedstrijd werd de clubheld bedankt door een met 20.313 supporters goed gevulde Euroborg. Hij sprak mooie woorden waarna hij onder luid applaus een ereronde liep.

FC Groningen kwam na een kwartier spelen op achterstand. Michiel Kramer schoot diagonaal raak, 0-1.De Trots van het Noorden had meer balbezit, maar tot veel grote kansen kwam het niet. In de blessuretijd kwam de grootste kans op de gelijkmaker. De schot van Bart van Hintum werd in het strafschopgebied van RKC-keeper Etienne Vaessen meermaals geblokt. 

Hintum1

FC Groningen kwam sterk uit de kleedkamer en zocht direct het Waalwijkse doel op. Enkele momenten na de start van de tweede helft belandde een afvallende bal op de rand van het strafschopgebied bij Tomas Suslov. De Slowaaks international schoot de bal uit de lucht snoeihard op de vuisten van Vaessen die zich moest strekken om de inzet tegen te houden.
 
Slechts twee minuten later moest de doelman opnieuw in actie komen door een gevaarlijke kans van de FC. Bart van Hintum gaf aan de linkerkant de voorzet op Michael de Leeuw. De spits kopte de bal in een duik op doel. Zijn inzet werd helaas gestopt, maar de Trots van het Noorden liet zien op jacht te gaan naar doelpunten.
 
Deze jacht werd vijf minuten voor het einde van de wedstrijd succesvol. Aanvoerder Mo El Hankouri gaf vanaf de rechterkant een strakke voorzet. Invaller Jørgen Strand Larsen sprintte richting de eerste paal om middels een sliding de bal het doel in te tikken, 1-1. De gelijkmaker veerde de supporters in Euroborg op, samen met de steun van de achterban ging de ploeg van hoofdtrainer Danny Buijs nog op zoek naar de winnende goal. Dit doelpunt viel helaas niet meer.

De Trots van het Noorden speelt na de komende interlandperiode op zondag 21 november in Deventer het uitduel met Go Ahead Eagles, aftrap 12.15 uur.

strand larsen1
Suslov3

Gerelateerd nieuws