zo 31 oktober 2021 14:30
Eredivisie
Akman (45)
Tavsan (55)
Okita (90)
3
0
39
Marin Sverko voor Bart van Hintum
45
Akman
46
Daleho Irandust voor Neraysho Kasanwirjo
55
Tavsan
66
Mattsson voor Akman
70
Cyril Ngonge
73
Romano Postema voor Mo El Hankouri
73
Patrick Joosten voor Paulos Abraham
73
Jorgen Strand Larsen voor Michael de Leeuw
77
Vet voor Bruijn
81
Wessel Dammers
83
Verdonk voor Tavsan
90
Okita
0
45
90

NEC - FC Groningen

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld
25 oktober 2021

De competitiewedstrijd van FC Groningen tegen N.E.C., komende zondag in Nijmegen, wordt zonder publiek gespeeld. Vanwege het onlangs instorten van een deel van de tribune in het uitvak van de Goffert, mogen er voorlopig geen mensen het stadion in. Supporters van FC Groningen die een kaartje hadden gekocht voor het uitduel met N.E.C. krijgen hun geld terug. De Trots van het Noorden zal met deze supporters contact opnemen over de wijze van terugbetaling.

NEC-uit

De aftrap in de Goffert is aanstaande zondag 31 oktober om 14.30 uur. Details over wie er zondagmiddag wel of niet in het stadion aanwezig kunnen zijn zoals; officials, bestuurders en media volgen in een later stadium.
 
Voor FC Groningen staat echter eerst nog een andere belangrijke wedstrijd op het programma. De ploeg van hoofdtrainer Danny Buijs treedt woensdagavond in eigen huis aan in het TOTO KNVB-bekertoernooi tegen Helmond Sport. De aftrap in Euroborg is om 21.00 uur.
 
Tickets voor de eerstvolgende thuisduels van FC Groningen zijn te koop via de online ticketshop. Na de bekerconfrontatie met Helmond Sport, ontvangt FC Groningen op zondag 7 november RKC Waalwijk in de Groene Kathedraal. De aftrap van die competitiewedstrijd is om 12.15 uur.

29 oktober 2021

Met twee overwinningen op rij gaat FC Groningen aanstaande zondagmiddag op bezoek bij N.E.C. in Nijmegen, aftrap 14.30 uur. Het competitieduel in speelronde 11 van de Eredivisie wordt gespeeld in een leeg Goffertstadion. Dit keer niet omdat opgelegde coronamaatregelen daartoe nopen, maar omdat er voorlopig uit veiligheidsoverwegingen geen publiek op de tribune van het N.E.C.-stadion mag. Onlangs stortte een deel in van de tribune in het uitvak van de Goffert. “Hoewel het een uitwedstrijd is, hadden ook wij zondag natuurlijk veel liever met publiek gespeeld. Daar speel je betaald voetbal voor en voor onze eigen supporters is het bezoek van uitwedstrijden een écht uitje,” stelt hoofdtrainer Danny Buijs.

FC Groningen stapt zondag met een goed gevoel de bus in op weg naar Nijmegen. De ploeg van Buijs won afgelopen weekend het competitieduel met AZ met 2-0 en midweeks werd Helmond Sport in het TOTO KNVB bekertoernooi met 4-0 verslagen waardoor FC Groningen zich kwalificeerde voor de tweede bekerronde.

Schadevrij
Buijs kan in de confrontatie met N.E.C. nog altijd geen beroep doen op de langer geblesseerde verdedigers Radinio Balker en Mike te Wierik. “Voor de rest staat de groep er goed op. We zijn schadevrij uit het bekerduel met Helmond Sport gekomen en daarin hebben we ook de mogelijkheid gehad om jongens die de afgelopen periode minder aan spelen zijn toegekomen wedstrijdminuten te geven. We gaan met een goed gevoel richting Nijmegen, maar we zullen aan de bak moeten daar. Het verrast mij niet dat N.E.C. het zo goed doet. De ploeg heeft de nodige ervaring op het middenveld en voorin jonge jongens die zich willen bewijzen. N.E.C. is lastig te bestrijden, want de ploeg is in staat op verschillende manieren te spelen. Maar wij stappen zondag de bus in om de drie punten te gaan halen.”

Voorbeschouwing
Bekijk via onderstaande videoplayer de volledige voorbeschouwing van hoofdtrainer Buijs in aanloop naar de competitiewedstrijd tegen N.E.C.. Het Eredivisieduel in Nijmegen staat zondagmiddag vanaf 14.30 uur onder leiding van scheidsrechter Ingmar Oostrom.

31 oktober 2021

FC Groningen heeft zondagmiddag in Nijmegen verloren van N.E.C. In het Goffertstadion werd het 3-0 voor de thuisploeg. De FC kwam vlak voor rust op achterstand door een goal van Ali Akman. In de tweede helft scoorden Elayis Tavsan en Jonathan Okita voor de Nijmegenaren. 

Leeuwenburgh

FC Groningen moest in Nijmegen haar trouwe aanhang bij uitwedstrijden helaas missen omdat het duel in het Goffertstadion zonder publiek werd gespeeld. De thuisploeg had in de eerste helft het betere van het spel en keeper Peter Leeuwenburgh hield de Trots van het Noorden met meerdere reddingen op de been. Beide ploegen leken doelpuntloos de kleedkamers op te zoeken voor de rust, maar in blessuretijd kwam Ali Akman tussen een terugspeelbal van Mo El Hankouri en keeper Leeuwenburgh waardoor de Nijmegense spits kon scoren, 1-0.  
 
FC Groningen kwam sterk uit de kleedkamer voor de tweede helft. Binnen vijf minuten kansen creëerde de Trots van het Noorden drie goede kansen. Daleho Irandust kwam een stap tekort op een voorzet van Paulos Abraham, Tomas Suslov schoot hard op het doel en Mo El Hankouri schoot naast na een voorzet van Suslov. Het initiatief lag bij de FC en juist op dat moment viel de treffer aan de andere kant. Na een snelle ingooi kon Jonathan Okita schieten. Leeuwenburgh keerde een schot, maar de rebound werd binnengeschoten door Elayis Tavsan.

Met nog twintig minuten te spelen bracht trainer Danny Buijs drie aanvallende krachten. Jørgen Strand Larsen, Romano Postema en Patrick Joosten kwamen in het veld. Spits Strand Larsen was enkele minuten na de wissel gevaarlijk uit een hoekschop en ook Wessel Dammers kon vanuit een corner nog eens kansrijk op het doel koppen. Scoren deed de FC echter niet in Nijmegen. N.E.C. maakte in blessuretijd nog wel een goal via Okita die een voorzet van Calvin Verdonk afrondde. Direct na de treffer werd afgefloten, 3-0.
 
Volgende week zondag speelt FC Groningen om 12.15 uur een thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk. Rondom dat duel wordt een eerbetoon gehouden aan Arjen Robben. Robben zal met zijn familie aanwezig zijn in Euroborg. Tickets voor de wedstrijd zijn te koop via de online ticketshop. 

Stem hier op de Office Centre Man of the Match 

Suslov
Ngonge1

Gerelateerd nieuws