zo 24 oktober 2021 20:00
Eredivisie
Cyril Ngonge (20)
Michael de Leeuw (71)
2
0
20
Cyril Ngonge
43
Hatzidiakos
62
Tomas Suslov
65
Gudmundsson
69
Reijnders voor Hatzidiakos
71
Michael de Leeuw
72
Reijnders
74
Romano Postema voor Cyril Ngonge
74
Jorgen Strand Larsen voor Michael de Leeuw
77
Aboukhlal voor Pavlidis
88
Marin Sverko voor Paulos Abraham
90
Daniël van Kaam voor Tomas Suslov
0
45
90

FC Groningen - AZ

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld
28 september 2021

FC Groningen ontvangt aankomende vrijdag 1 oktober FC Twente in eigen huis. Op zondag 17 oktober reist de FC af naar het Kasteel in Rotterdam waar Sparta de tegenstander is. Een week later - zondag 24 oktober - is AZ te gast in Euroborg. Voor alle bovengenoemde duels zijn via tickets.fcgroningen.nl kaarten te verkrijgen. 

FC Groningen – FC Twente is aankomende vrijdag (1 oktober) de eerstvolgende wedstrijd van FC Groningen. De wedstrijd tegen de ploeg getraind door Ron Jans wordt om 20.00 uur in Euroborg afgetrapt. Kaartverkoop voor dit duel gaat via tickets.fcgroningen.nl
 
Sparta-uit
Na de interlandbreak gaat FC Groningen op zondag 17 oktober op bezoek bij Sparta Rotterdam, aftrap 14.30 uur. De kaartverkoop voor dat uitduel is inmiddels gestart voor de loyaliteitsgroep. Op dinsdag 5 oktober gaat de verkoop voor seizoen- en clubcardhouders van start.
 
Verkoopperiodes uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam:
28-09-2021 09:00 t/m 04-10-2021 23:59: Loyaliteitsgroep (Bus&EV)*
05-10-2021 09:00 t/m 14-10-2021 23:59: Seizoen (SCC)- en ClubCardhouders (CC) (Bus&EV)
 
* Onder de ‘Loyaliteitsgroep’ vallen de supporters die de afgelopen vijf jaar een seizoenkaart hebben gehad (inclusief dit jaar), in het seizoen 19/20 minimaal naar vijf uitwedstrijden zijn geweest en vijfjaarkaarthouders.

AZ-thuis
FC Groningen ontvangt op zondag 24 oktober AZ. Het duel met de Alkmaarders wordt die zondag om 20.00 uur afgetrapt. De kaartverkoop voor het vijfde thuisduel dit eredivisie-seizoen is inmiddels gestart via tickets.fcgroningen.nl.

_MG_5457
22 oktober 2021

FC Groningen sluit komend weekend speelronde 10 van de Eredivisie af. De ploeg van hoofdtrainer Danny Buijs treedt zondagavond in Euroborg om 20.00 uur aan tegen AZ. Hoewel dit voor veel mensen geen wenselijk aanvangstijdstip is op de laatste dag van het weekend, rekenen spelers en staf toch op een goede opkomst. Buijs: “De support die we vóór, tijdens en nu na de coronaperiode voelen is enorm en daarom denk ik ook – en ik weet dit eigenlijk vrijwel zeker – dat Euroborg zondagavond goed gevuld zal zijn. Met die steun achter ons gaan we AZ aanpakken.” 

De hoofdtrainer van FC Groningen kan daarbij beschikken over nagenoeg zijn volledige selectie. Naast de langer afwezige Radinio Balker ontbreekt alleen Mike te Wierik vanwege een blessure. “We worden steeds fitter en we krijgen steeds meer spelers beschikbaar die steeds meer inhoud krijgen en dus steeds meer speelminuten kunnen maken. Dat is prettig, maar ook noodzakelijk. We willen klimmen op de ranglijst en daar hebben we alles en iedereen keihard bij nodig,” stelt Buijs.
 
Fel van leer
FC Groningen speelde vorig weekend met 1-1 gelijk bij Sparta Rotterdam en stelde met name na rust teleur. Dat was voor Buijs aanleiding om fel van leer te trekken. Bijna een week later kijkt de hoofdtrainer terug op zijn reactie in Rotterdam en de nasleep ervan in de dagen erna. “Ik was vooral teleurgesteld in het feit dat we als ploeg uit elkaar vielen. Dat was niet eerder gebeurd in mijn periode als hoofdtrainer hier. Daarvoor ben ik verantwoordelijk en daarom heb ik ook gesteld dat ik dit niet meer wil zien in een ploeg waaraan ik leiding geef.”
 
“Dat hebben we met elkaar besproken afgelopen maandag. Toen we daarna de deur uitliepen, waren we het met elkaar eens over welke richting we op willen. Ik heb daar een goed gevoel aan overgehouden. Dat wil niet zeggen dat we zondagavond zomaar even van AZ winnen, maar er zal in ieder geval een ploeg staan die met het FC Groningen-DNA zal strijden. Dat is iets wat ik als trainer te allen tijde wil zien en wat de supporters ook van de ploeg mogen verwachten. De spelers hebben dit ook zo naar elkaar toe uitgesproken. Voor het proces waarin we zitten, is het een goede week geweest.”
 
Voorbeschouwing
Bekijk de volledige voorbeschouwing met Danny Buijs, waarbij de hoofdtrainer van FC Groningen dieper ingaat op de werking van groepsprocessen. Het Eredivisieduel met AZ staat zondagavond in Euroborg vanaf 20.00 uur onder leiding van scheidsrechter Danny Makkelie.

24 oktober 2021

Een wereldtreffer en wil om te winnen leverde FC Groningen zondag 24 oktober een schitterende avond op. Na twintig minuten spelen werd het absolute hoogtepunt van de wedstrijd tegen AZ bereikt. Cyril Ngonge maakte met zijn hak op schitterende wijze de 1-0. In de tweede helft maakte Michael de Leeuw het feest compleet. De spits maakte het tweede Groningse doelpunt en zette daarmee de eindstand op het scorebord, 2-0. De drie punten bleven deze avond in Euroborg en de eerste thuisoverwinning van het Eredivisieseizoen werd terecht en vol vreugde gevierd.  

20211024GRONINGENAZ001

Voor het eerst in de geschiedenis speelde FC Groningen een thuiswedstrijd om 20.00 uur op zondagavond. Op een sowieso historische dag want op 24 oktober 1971 (50 jaar geleden) boekte FC Groningen de eerste overwinning ooit in de geschiedenis van de club. Vitesse werd toen in Arnhem met 2-1 verslagen.
 
De 11.300 aanwezige supporters zagen zondagavond één van de mooiste goals ooit gemaakt in Euroborg. Cyril Ngonge kreeg na 20 minuten spelen een voorzet van Mo El Hankouri iets achter zich. De Belg plukte de bal zonder nadenken met zijn hak uit de lucht en stuurde deze als een schorpioen met de achterkant van zijn voet richting de bovenhoek, 1-0.
 
De sfeer in Euroborg zat er zeker op de Noordtribune goed in. Als een blok stonden de supporters achter de FC. De Trots van het Noorden zat voor rust goed in de duels en was voor de goal gevaarlijk geweest via Paulos Abraham. AZ had in de beginfase de paal geraakt via Pavlidis en FC-verdediger Bart van Hintum haalde tot twee keer toe een bal van de lijn. Al met al een zeer enerverende eerste helft.

20211024GRONINGENAZ009

De Trots van het Noorden verliet de kleedkamer vastberaden om de voorsprong te behouden. Twintig minuten in de tweede helft was de FC dichtbij een verdubbeling van de tussenstand. Tomas Suslov veroverde de bal en leverde een prachtige steekpass op Michael de Leeuw. De spits nam de bal aan en zag mede-aanvaller Abraham naast zich, hij gaf de pass maar zag helaas een AZ-been het bereiken van Abraham voorkomen. 

Enkele minuten later zette de FC een enorme stap richting de eerste thuisoverwinning van het Eredivisieseizoen. Damil Dankerlui leverde een schitterende dieptebal op de opnieuw diepgaande De Leeuw. De spits was te snel voor zijn directe tegenstander en tikte de bal langs doelman Vindahl. Euroborg klonk vol vreugde door de uit hun stoelen vliegende supporters en de 2-0 voorsprong werd luidruchtig gevierd. 
 
Het was tevens de eindstand van de wedstrijd waarbij de overwinning na de bevrijdende treffer van De Leeuw geen moment meer in gevaar kwam. De eerste thuisoverwinning van het Eredivisieseizoen 2021/2022 is een feit, op naar meer. Aanstaande woensdag speelt FC Groningen thuis tegen Helmond Sport in de eerste ronde van de TOTO KNVB Beker. Tickets zijn te koop via tickets.fcgroningen.nl   

Stem hier op de Office Centre Man of the Match

de leeuw
20211024GRONINGENAZ039
f

Gerelateerd nieuws