zo 17 oktober 2021 14:30
Eredivisie
Smeets (33)
1
1
Cyril Ngonge (28)
6
Auassar
28
Cyril Ngonge
33
Smeets
36
Smeets
36
Okoye
36
Cyril Ngonge
59
Beugelsdijk voor Osman
64
Daleho Irandust voor Michael de Leeuw
71
Emegha voor Thy
75
Paulos Abraham voor Cyril Ngonge
79
Abels
87
Daniël van Kaam voor Laros Duarte
87
Romano Postema voor Jorgen Strand Larsen
88
Tomas Suslov
88
Engels voor Van Crooij
0
45
90

Sparta Rotterdam - FC Groningen

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld
28 september 2021

FC Groningen ontvangt aankomende vrijdag 1 oktober FC Twente in eigen huis. Op zondag 17 oktober reist de FC af naar het Kasteel in Rotterdam waar Sparta de tegenstander is. Een week later - zondag 24 oktober - is AZ te gast in Euroborg. Voor alle bovengenoemde duels zijn via tickets.fcgroningen.nl kaarten te verkrijgen. 

FC Groningen – FC Twente is aankomende vrijdag (1 oktober) de eerstvolgende wedstrijd van FC Groningen. De wedstrijd tegen de ploeg getraind door Ron Jans wordt om 20.00 uur in Euroborg afgetrapt. Kaartverkoop voor dit duel gaat via tickets.fcgroningen.nl
 
Sparta-uit
Na de interlandbreak gaat FC Groningen op zondag 17 oktober op bezoek bij Sparta Rotterdam, aftrap 14.30 uur. De kaartverkoop voor dat uitduel is inmiddels gestart voor de loyaliteitsgroep. Op dinsdag 5 oktober gaat de verkoop voor seizoen- en clubcardhouders van start.
 
Verkoopperiodes uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam:
28-09-2021 09:00 t/m 04-10-2021 23:59: Loyaliteitsgroep (Bus&EV)*
05-10-2021 09:00 t/m 14-10-2021 23:59: Seizoen (SCC)- en ClubCardhouders (CC) (Bus&EV)
 
* Onder de ‘Loyaliteitsgroep’ vallen de supporters die de afgelopen vijf jaar een seizoenkaart hebben gehad (inclusief dit jaar), in het seizoen 19/20 minimaal naar vijf uitwedstrijden zijn geweest en vijfjaarkaarthouders.

AZ-thuis
FC Groningen ontvangt op zondag 24 oktober AZ. Het duel met de Alkmaarders wordt die zondag om 20.00 uur afgetrapt. De kaartverkoop voor het vijfde thuisduel dit eredivisie-seizoen is inmiddels gestart via tickets.fcgroningen.nl.

_MG_5457
15 oktober 2021

FC Groningen maakt zich na de interlandperiode op voor een volgende cyclus wedstrijden in de Eredivisie. Die begint in speelronde 9 van de competitie voor de Trots van het Noorden zondagmiddag om 14.30 uur tegen Sparta Rotterdam. Volgens hoofdtrainer Danny Buijs gaan twee facetten mede bepalen over het resultaat: “Wij moeten goed verdedigen en goed aanvallen.” 

20211001GRONINGENTWENTE056

Voor trainer Danny Buijs en de spelers Patrick Joosten en Laros Duarte wordt het een terugkeer op bekend terrein. Voor middenvelder Duarte wordt het de eerste keer dat hij het Kasteel van Spangen betreedt sinds hij afgelopen zomer de overstap maakte van Sparta naar FC Groningen.

FC Groningen moet het in Rotterdam stellen zonder de verdedigers Mike te Wierik en Radinio Balker. Een andere verdediger, Marin Sverko, is een twijfelgeval. Evenals spits Michael de Leeuw. “We willen resultaat halen en simpel gesteld moeten we hiervoor in ieder geval twee dingen goed doen: we moeten goed verdedigen én goed aanvallen,” stelt hoofdtrainer Buijs. “Dat hebben we bijvoorbeeld in de thuiswedstrijd tegen FC Twente lange tijd goed gedaan en daar waar we het moeilijker kregen, gingen we minder goed verdedigen en werden we zelf aan de bal ook slordiger.”

Campagne LHBTI+ acceptatie
Komend weekend staan alle wedstrijden in de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie in het teken van een bredere LHBTI+ acceptatie. Alle clubs maken zich sterk voor de boodschap dat iedereen welkom is, zichzelf moet kunnen zijn en dat niemand uitgesloten mag worden.

In het weekend van 15, 16 en 17 oktober - het weekend na International Coming Out Day – dragen alle clubs in de Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie, Pure Energie Eredivisie Vrouwen, Eredivisie Zaalvoetbal mannen en vrouwen daarom OneLove aanvoerdersbanden, wapperen er speciale cornervlaggen en zijn er speciale speldjes en tenues zichtbaar.

Voorbeschouwing
Bekijk hier de volledige voorbeschouwing van Danny Buijs in aanloop naar de competitiewedstrijd tegen Sparta Rotterdam. Het Eredivisieduel in Rotterdam staat zondagmiddag vanaf 14.30 uur onder leiding van scheidsrechter Serdar Gözübüyük.

17 oktober 2021

FC Groningen heeft zondagmiddag op het Rotterdamse Kasteel met 1-1 gelijkgespeeld tegen Sparta. De eindstand was al bij rust bereikt. Cyril Ngonge schoot de Trots van het Noorden na 27 minuten op voorsprong, Bryan Smeets maakte na 33 minuten gelijk. 

Kasanwirjo

FC Groningen had in Rotterdam de steun van een vol uitvak dat voor veel geluid en support zorgde. De Trots van het Noorden kende een lastige beginfase want thuisploeg Sparta Rotterdam kwam al binnen een minuut tot twee goede kansen. Eerst blokte Naraysho Kasanwirjo het schot van dichtbij van Lennart Thy, uit de daaropvolgende corner schoot Bryan Smeets rakelings naast.
 
FC Groningen werd na 7 minuten spelen voor het eerst gevaarlijk. Cyril Ngonge werd via Tomas Suslov en Jørgen Strand Larsen goed vrijgespeeld. Zijn voorzet op Michael de Leeuw was scherp, maar de spits kon de bal verlengen en zag zijn inzet op het laatst geblokt.
 
De Trots van het Noorden kwam na 27 minuten spelen op voorsprong. Mo El Hankouri met de actie aan de linkerkant. De aanvoerder hield het overzicht en zocht met een lage voorzet de vrijstaande Ngonge. De Belg schoot direct en scoorde voor de vijfde keer dit seizoen, 0-1.
 
Lang kon de FC niet genieten van de voorsprong. Sparta kwam via een soortgelijke aanval als bij de goal van FC Groningen op gelijke hoogte. Laurent Jans gaf de lage voorzet vanaf de linkerkant en Smeets schoot via een snel schot raak, 1-1. Direct na de tegentreffer kreeg Strand Larsen een goede kopkans van dichtbij. De spits stond goed opgesteld bij de tweede paal na een voorzet van Bart van Hintum en verschalkte keeper Maduka Okoye bijna. De doelman kon de bal net voor de lijn keren. Beide ploegen zochten met een 1-1 ruststand de kleedkamers op. 

Dankerlui1

Net als in de eerste helft was de eerste goede kans na rust voor Sparta. En direct waren het er wederom twee achter elkaar. Een schot van Smeets werd geblokt door Ngonge en uit de daaropvolgende corner ontstond een scrimmage voor het doel van de FC. Eerst haalde Kasanwirjo een bal van de lijn ingeschoten door Bart Vriends en de afvallende bal werd door de andere centrale verdediger Michael Heylen van dichtbij over het doel geschoten. Na ruim een uur spelen redde Leeuwenburgh knap met zijn voet op een inzet van Dirk Abels.
 
Suslov vuurde van grote afstand met nog ruim een kwartier op de klok op het doel. De inzet van de Slowaaks international ging niet ver over het doel. Vlak voor tijd was Leeuwenburgh wederom belangrijk met een redding met de voeten. De doelman stopte een vrije trap van Sven Mijnans. Het laatste gevaar was van FC Groningen. Invaller Daleho Irandust gaf een dieptebal buitenkant links op een andere invaller Romano Postema. De snelle spits werd vlak voor het doel afgestopt door de Sparta-verdediging waardoor het duel in 1-1 eindigde. 

Stem hier op de Office Centre Man of the Match 

Laros
El Hankouri1

Gerelateerd nieuws