vr 1 oktober 2021 20:00
Eredivisie
Cyril Ngonge (8)
1
1
Ugalde (74)
8
Cyril Ngonge
49
Bart van Hintum
55
Misidjan voor Rots
59
Mo El Hankouri
60
Yahya Kalley voor Paulos Abraham
68
Zerrouki
69
Ugalde voor Limnios
69
Cleonise voor Vlap
72
Cyril Ngonge
74
Ugalde
79
Romano Postema voor Jorgen Strand Larsen
79
Daniël van Kaam voor Cyril Ngonge
79
Everink
86
Dumic voor Everink
86
Oosterwolde voor Zerrouki
89
Ugalde
90
Alex Mortensen voor Michael de Leeuw
0
45
90
Verlenging
95
Oosterwolde
90
105
120

FC Groningen - FC Twente

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld
23 september 2021

FC Groningen gaat komende zaterdag (25 september) op bezoek in Amsterdam bij regerend landskampioen Ajax. De Trots van het Noorden ontvangt op vrijdag 1 oktober FC Twente in eigen huis en op zondag 17 oktober reist de FC af naar het Kasteel in Rotterdam waar Sparta de tegenstander is. Voor alle bovengenoemde duels zijn via tickets.fcgroningen.nl kaarten te verkrijgen. 

Aankomende zaterdag (25 september) gaat FC Groningen op bezoek in Amsterdam. Ajax is in de Johan Cruijff ArenA de tegenstander. Supporters die de ploeg in de hoofdstad willen steunen hebben nog tot en met vandaag (donderdag 23 september) 23.59 uur de tijd om een ticket aan te schaffen voor het uitvak: tickets.fcgroningen.nl
 
Twente-thuis
FC Groningen – FC Twente wordt de eerste wedstrijd in meer dan anderhalf jaar waarbij FC Groningen, Euroborg volledig mag uitverkopen. Het duel – gespeeld op vrijdag 1 oktober 20.00 uur – is een affiche dat een vol stadion verdient. FC-supporters kunnen zonder restricties kaarten kopen via tickets.fcgroningen.nl. FC Groningen heeft een mooie kaartenactie uitgezet bij de partnerverenigingen van het Amateurconvenant FC Groningen. Leden van die verenigingen kunnen tegen een gereduceerd tarief een ticket kopen. Vraag de contactpersoon van je amateurclub voor meer informatie.
 
Sparta-uit
Na de interlandbreak gaat FC Groningen op zondag 17 oktober op bezoek bij Sparta Rotterdam, aftrap 14.30 uur. De kaartverkoop voor dat uitduel is inmiddels gestart voor leden van de Supportersvereniging. Zij hebben tot en met maandag 27 september 23.59 uur de tijd om tegen speciaal tarief een ticket aan de schaffen. Een dag later (dinsdag 28 september) start de verkoop voor de loyaliteitsgroep. Op dinsdag 5 oktober gaat de verkoop voor seizoen- en clubcardhouders van start.
 
Verkoopperiodes uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam:
21-09-2021 09:00 t/m 27-09-2021 23:59: Leden Supportersvereniging (Bus)
28-09-2021 09:00 t/m 04-10-2021 23:59: Loyaliteitsgroep (Bus&EV)*
05-10-2021 09:00 t/m 14-10-2021 23:59: Seizoen (SCC)- en ClubCardhouders (CC) (Bus&EV)
 
* Onder de ‘Loyaliteitsgroep’ vallen de supporters die de afgelopen vijf jaar een seizoenkaart hebben gehad (inclusief dit jaar), in het seizoen 19/20 minimaal naar vijf uitwedstrijden zijn geweest en vijfjaarkaarthouders.

_MG_5457
30 september 2021

FC Groningen trapt morgenavond (vrijdag 1 oktober) voor eigen publiek speelronde 8 van de Eredivisie in gang. In Euroborg is FC Twente - getraind door voormalig FC-trainer Ron Jans - de tegenstander. Het beginsignaal van het competitieduel klinkt om 20.00 uur en de wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Martin van den Kerkhof.

Op weg naar de volgende Eredivisiewedstrijd kan huidig FC-trainer Danny Buijs niet over een volledige selectie beschikken. Mike te Wierik, Laros Duarte en Radinio Balker zijn geblesseerd. Daarnaast kent de spelersgroep twijfelgevallen in de personen van Cyril Ngonge, Daleho Irandust, Paulos Abraham en Bart van Hintum.
 
Volledige capaciteit
Daartegenover staat dat voor het eerst na het afschalen van de coronamaatregelen de capaciteit van Euroborg weer volledig mag worden benut bij een officiële wedstrijd van FC Groningen. Spelers en staf kijken er naar uit, zo laat Buijs weten. “In de vorige thuiswedstrijden, waarbij we nog geen volledige bezetting hadden, is al gebleken wat de steun van het publiek kan doen. Vooral de tweede helft tegen Vitesse, waarbij wij met negen man tegen een 0-1 achterstand moesten knokken, heeft de steun van ons publiek er voor gezorgd dat wij nog bijna tot een resultaat konden komen.”
 
“Met een vol stadion achter ons kan het ons helpen om een goed resultaat te halen tegen FC Twente. Ook de sfeer rond de thuisduels met FC Utrecht en Heerenveen heeft laten zien dat het iets teweeg kan brengen bij de spelers. We gaan er met elkaar alles aan doen om een goed resultaat neer te zetten tegen Twente.”
 
Voorbeschouwing
FC Groningen – FC Twente begint vrijdagavond (1 oktober) om 20.00 uur. Scheidsrechter is Martin van den Kerkhof. Kaarten zijn verkrijgbaar via tickets.fcgroningen.nl.
 
Bekijk via onderstaande videoplayer de volledige voorbeschouwing van hoofdtrainer Danny Buijs op de competitiewedstrijd tegen de ploeg uit Enschede.

1 oktober 2021

FC Groningen heeft het duel met FC Twente vrijdagavond gelijkgespeeld. De Trots van het Noorden liet een krachtige eerste helft zien waarin het op voorsprong kwam middels Cyril Ngonge. De ploeg van voormalig FC’er Ron Jans wist in de tweede helft echter op gelijke hoogte te komen door een treffer van Manfred Ugalde, 1-1.

Met supporters

De eer om het duel met FC Twente te openen was ditmaal niet aan de scheidsrechter, maar aan supporter John Ploeg. Ter ere van het feit dat de stadions weer vol mogen, mocht de supporter het duel in gang zetten. Direct na het eerste fluitsignaal van de trouwe FC-volger, die al vijftig een seizoenkaart heeft, zocht FC Groningen het doel van FC Twente-keeper Lars Unnerstall actief op. Binnen twee minuten werd de doelman al aan het werk gezet. Een prachtige breedtepass van Tomas Suslov werd open aangenomen door Mo El Hankouri. De aanvoerder vond het hoofd van Michael de Leeuw, de spits kopte echter in de handen van Unnerstall.
 
Enkele minuten later stond opnieuw Suslov aan de basis van een goede kans voor de Trots van het Noorden. De Slowaak begon scherp aan de wedstrijd en veroverde halverwege de Twentse helft het balbezit en wist Jørgen Strand Larsen in te spelen. De bal kaatste via de spits terug bij Suslov, die op de rand van het strafschopgebied hard uithaalde tegen de vuisten van de doelverdediger.
 
Even later werd de FC beloond voor de sterke wedstrijdstart. Een niet goed weggewerkte FC-hoekschop kwam via Damil Dankerlui bij Suslov aan de rechterzijde. De international speelde knap zijn directe tegenstander voorbij om vervolgens een lage voorzet te kunnen spelen. De bal belandde via een been bij Cyril Ngonge. De Belg deed wat hij eerder ook al deed dit seizoen, scoren. Ditmaal middels een goed schot dat via de onderkant van de lat de 1-0 voorsprong opleverde, waarna Euroborg in vreugde uitbrak.
 
Halverwege de eerste helft dacht de FC haar voorsprong te verdubbelen, De Leeuw plukte een diep gespeelde bal goed uit de lucht. Zijn schot vond het net maar helaas werd het daaropvolgende gejuich verstoord. Er werd een overtreding geconstateerd waardoor het feest niet door ging.
 
Tien minuten voor rust leverde goed samenspel van de Trots van het Noorden een gevaarlijke doelpoging op. Paulos Abraham speelde de bal vanaf de linkerzijde op Strand Larsen in het strafschopgebied. De Noor nam de bal aan voor collega-spits De Leeuw, die zijn bal onderweg naar het net gestopt zag worden door keeper Unnerstall.

Leeuw

De eerste grote kans van de tweede helft leek een doelpunt op te leveren voor de FC. De Leeuw zag jammer genoeg opnieuw zijn treffer afgekeurd worden. Aangever Ngonge raakte de bal met zijn arm voordat hij de bal aan zijn spits leverde, afgekeurd.
 
De Tukkers kwamen tot enkele doelpogingen. Peter Leeuwenburgh stopte een van deze kansen, en daarmee de gelijkmaker, katachtig na zestig minuten spelen.
 
Met nog een kwartier resterende speeltijd wist de ploeg van voormalig FC’er Ron Jans toch langszij te komen. De bal landde tussen de laatste verdedigers en keeper in. Invaller Manfred Ugalde wist hiervan te profiteren en bracht zijn team op gelijke hoogte. Enkele minuten voor het laatste fluitsignaal voorkwam de lat een achterstand. De Twentse kopbal weerkaatste op het houtwerk en was in tweede instantie een prooi voor Leeuwenburgh.
 
Met de 19-jarige debutant Alex Mortensen, die De Leeuw verving, ging de FC in de blessuretijd nog op zoek naar de winst in Euroborg. Echter bleef de Trots van het Noorden deze avond steken op een punt.

Ngonge juicht
Abraham

Gerelateerd nieuws