za 25 september 2021 18:45
Eredivisie
Alvarez (40)
Antony (56)
Mazraoui (81)
3
0
36
Tomas Suslov
40
Alvarez
56
Antony
58
Patrick Joosten voor Cyril Ngonge
58
Romano Postema voor Paulos Abraham
58
Michael de Leeuw voor Jorgen Strand Larsen
64
Neres voor Antony
64
Daramy voor Haller
65
Bjorn Meijer voor Yahya Kalley
76
Klaassen voor Berghuis
76
Kudus voor Gravenberch
81
Mazraoui
83
Daleho Irandust voor Marin Sverko
83
Tagliafico voor Blind
0
45
90

Ajax - FC Groningen

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld
23 september 2021

FC Groningen gaat komende zaterdag (25 september) op bezoek in Amsterdam bij regerend landskampioen Ajax. De Trots van het Noorden ontvangt op vrijdag 1 oktober FC Twente in eigen huis en op zondag 17 oktober reist de FC af naar het Kasteel in Rotterdam waar Sparta de tegenstander is. Voor alle bovengenoemde duels zijn via tickets.fcgroningen.nl kaarten te verkrijgen. 

Aankomende zaterdag (25 september) gaat FC Groningen op bezoek in Amsterdam. Ajax is in de Johan Cruijff ArenA de tegenstander. Supporters die de ploeg in de hoofdstad willen steunen hebben nog tot en met vandaag (donderdag 23 september) 23.59 uur de tijd om een ticket aan te schaffen voor het uitvak: tickets.fcgroningen.nl
 
Twente-thuis
FC Groningen – FC Twente wordt de eerste wedstrijd in meer dan anderhalf jaar waarbij FC Groningen, Euroborg volledig mag uitverkopen. Het duel – gespeeld op vrijdag 1 oktober 20.00 uur – is een affiche dat een vol stadion verdient. FC-supporters kunnen zonder restricties kaarten kopen via tickets.fcgroningen.nl. FC Groningen heeft een mooie kaartenactie uitgezet bij de partnerverenigingen van het Amateurconvenant FC Groningen. Leden van die verenigingen kunnen tegen een gereduceerd tarief een ticket kopen. Vraag de contactpersoon van je amateurclub voor meer informatie.
 
Sparta-uit
Na de interlandbreak gaat FC Groningen op zondag 17 oktober op bezoek bij Sparta Rotterdam, aftrap 14.30 uur. De kaartverkoop voor dat uitduel is inmiddels gestart voor leden van de Supportersvereniging. Zij hebben tot en met maandag 27 september 23.59 uur de tijd om tegen speciaal tarief een ticket aan de schaffen. Een dag later (dinsdag 28 september) start de verkoop voor de loyaliteitsgroep. Op dinsdag 5 oktober gaat de verkoop voor seizoen- en clubcardhouders van start.
 
Verkoopperiodes uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam:
21-09-2021 09:00 t/m 27-09-2021 23:59: Leden Supportersvereniging (Bus)
28-09-2021 09:00 t/m 04-10-2021 23:59: Loyaliteitsgroep (Bus&EV)*
05-10-2021 09:00 t/m 14-10-2021 23:59: Seizoen (SCC)- en ClubCardhouders (CC) (Bus&EV)
 
* Onder de ‘Loyaliteitsgroep’ vallen de supporters die de afgelopen vijf jaar een seizoenkaart hebben gehad (inclusief dit jaar), in het seizoen 19/20 minimaal naar vijf uitwedstrijden zijn geweest en vijfjaarkaarthouders.

_MG_5457
24 september 2021

FC Groningen speelt morgenavond – zaterdag 25 september – de derde wedstrijd in de week. Ajax is in Amsterdam de tegenstander. Afgelopen woensdag speelde de Trots van het Noorden nog thuis tegen Vitesse. Voor hoofdtrainer Danny Buijs en zijn staf betekent het een korte voorbereidingstijd voor het duel met de regerend landskampioen. Het eerste fluitsignaal wordt zaterdag om 18.45 uur gegeven door scheidsrechter Pol van Boekel.

Buijs kent nog diverse vraagtekens voor het duel met Ajax. Zeker is dat Radinio Balker vanwege een blessure en Daniël van Kaam door een schorsing niet inzetbaar zijn. "Verder zijn er best wel wat jongens met fysieke ongemakken waardoor pas later vandaag, of op de wedstrijddag zelf pas duidelijk wordt wie er allemaal bij gaan zijn.”

De voorbereiding op de wedstrijd tegen landskampioen Ajax is vanwege de midweekse speelronde van afgelopen week kort. "We moeten een strijdwijze verzinnen die het best past bij de wedstrijd en los van die strijdwijze moet je zelf een ongelooflijke topdag hebben. Ajax toont al een paar jaar de beste van Nederland te zijn.”
 
Uitdaging 
De tegenstander heeft niet alleen in Nederland, maar ook Europees de laatste jaren een behoorlijke stempel kunnen drukken. Buijs ziet een mooie uitdaging voor zijn team in Amsterdam. “Zij hebben een ploeg met een mix van jonge spelers, ervaring en jongens uit andere continenten die andere kwaliteiten toevoegen dan dat we in Nederland gewend zijn. Wij hebben zelf een paar jonge jongens die hopen op dit niveau terecht te komen. We kunnen ons zaterdag gaan meten, zowel individueel als met het team. Dan zal blijken waar we tegenaan lopen en waar we staan ten opzichte van dat niveau.”
 
Bekijk de gehele voorbeschouwing van hoofdtrainer Danny Buijs via onderstaande videoplayer.

25 september 2021

FC Groningen heeft zaterdagavond in de Johan Cruijff Arena met 3-0 verloren van Ajax. Bij rust was de stand 1-0 in het voordeel van de Amsterdammers door een goal van Edson Alvarez. Na rust vielen de andere goals via Antony en Noussair Mazraoui.

Kasanwirjo1

Ajax zette dit seizoen al verschillende grote uitslagen neer in thuiswedstrijden, maar FC Groningen was niet van plan zich in Amsterdam naar een monsterscore te laten leiden. Damil Dankerlui schoot na tien minuten spelen gevaarlijk op het doel, Mo El Hankouri was kansrijk en ook Tomas Suslov zag een snelle tegenstoot net in de laatste fase stranden. De mogelijkheid van El Hankouri was het grootst. De captain was er op snelheid vandoor aan de rechterkant en werd net voordat hij wilde uithalen via een slinding van de bal gegleden door Daley Blind.
 
Ajax was vanzelfsprekend in de Johan Cruijff Arena de ploeg met het meeste balbezit en dat resulteerde in verschillende kansen. Goed verdedigend werk van onder andere Marin Sverko en Wessel Dammers zorgden echter dat de FC lang het doel schoon hield. Na een half uur spelen kreeg Ajax een indirecte vrije trap in het strafschopgebied. Keeper Leeuwenburgh had de bal tijdens het stuiteren op de grond laten vallen en weer opgeraapt.
 
Met het hele team metselde de FC het doel dicht waardoor oud-FC’er Dusan Tadic hard in die muur van Groningers schoot. Leeuwenburgh was even later belangrijk met een fraaie redding op een schot vanuit de tweede lijn van die andere oud-FC’er Blind. Vijf minuten voor tijd kreeg de FC toch een goal tegen, Edson Alvarez kopte een voorzet vanaf rechts binnen, 1-0.

Sverko

De tweede helft zette Ajax in de beginfase flink aan wat voor een handvol kansen zorgde voor de Amsterdammers. FC Groningen kwam er na tien minuten voor het eerst gevaarlijk uit. Suslov ontving de bal van Paulos Abraham en zocht ruimte voor het schot van zo`n twintig meter van het doel. Zijn poging werd geblokt en de Slowaak bleef geblesseerd liggen. Op dat moment kreeg Antony in de tegenstoot via het middenveld de bal en schoot diagonaal raak voor Ajax, 2-0.
 
Groningen gaf niet op. Met Romano Postema, Michael de Leeuw en Patrick Joosten kwamen werden er aanvallend verse krachten gebracht. Keeper Leeuwenburgh had meer te doen dan voor rust en hield Tadic meerdere keren met fraaie reddingen van scoren af. Met nog tien minuten te spelen kwam de FC op een grotere achterstand. Een lange bal van Lisandro Martinez werd afgemaakt door Noussair Mazraoui, 3-0. In blessuretijd redde Leeuwenburgh een inzet van invaller Daramy waardoor het in Amsterdam 3-0 bleef. 
 
Komende vrijdag – 1 oktober – speelt FC Groningen thuis tegen FC Twente. Voor het eerst in ruim 17 maanden mag Euroborg weer volledig worden uitverkocht. Kaarten voor het duel dat vrijdag om 20.00 uur wordt afgetrapt zijn te koop via: tickets.fcgroningen.nl

Stem hier op de Office Centre Man of the Match 

Leeuwenburgh1
De Leeuw
Kalley

Gerelateerd nieuws