wo 22 september 2021 20:00
Eredivisie
0
1
Gboho (45)
36
Mike te Wierik
45
Gboho
45
Daniël van Kaam
46
Marin Sverko voor Daleho Irandust
46
Tannane voor Tronstad
51
Bero
61
Tannane
63
Vroegh voor Bero
75
Michael de Leeuw voor Cyril Ngonge
75
Romano Postema voor Jorgen Strand Larsen
80
Huisman voor Gboho
80
Darfalou voor Openda
90
Oroz voor Bazoer
90
Damil Dankerlui voor Bart van Hintum
90
Paulos Abraham voor Tomas Suslov
90
Rasmussen
0
45
90

FC Groningen - Vitesse

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld
13 september 2021

Een uitverkochte Euroborg was zondagmiddag het strijdtoneel van de Derby van het Noorden. Het duel met sc Heerenveen eindigde in 1-1. FC Groningen speelt op woensdag 22 september haar volgende thuiswedstijd, met Vitesse als tegenstander. Aankomende zaterdag gaat de Trots van het Noorden op bezoek bij Willem II. De kaartverkoop voor deze duels is net als voor de uitwedstrijd tegen Ajax op zaterdag 25 september en het thuisduel met FC Twente op vrijdag 1 oktober in volle gang. 

Voor de thuisduels met Vitesse – volgende week woensdag 22 september om 20.00 uur – en FC Twente (vrijdag 1 oktober om 20.00 uur) zijn tickets zonder restricties van seizoen- of clubcard verkrijgbaar via tickets.fcgroningen.nl. Op dit moment mag Euroborg vanwege de huidige coronamaatregelen voor maximaal 2/3 van de totale capaciteit worden gevuld. Hierdoor zijn bijvoorbeeld diverse vakken op de Noordtribune al uitverkocht.
 
Uitwedstrijden
Seizoen- en clubcardhouders, die komende zaterdag (18 september) de Trots van het Noorden willen steunen in Tilburg – aftrap 18.45 uur – kunnen nog tot en met aankomende donderdag hun ticket aanschaffen voor bus of eigen vervoer. In totaal biedt het uitvak van Willem II ruimte voor 400 FC-supporters. Voor meer informatie klik hier.
 
FC Groningen gaat op zaterdag 25 september – aftrap 18.45 uur – op bezoek bij Ajax. Supporters die behoren tot de loyaliteitsgroep hebben vandaag (maandag 13 september) nog de mogelijkheid om een kaart met voorrang te bestellen. Onder de ‘Loyaliteitsgroep’ vallen de supporters die de afgelopen vijf jaar een seizoenkaart hebben gehad (inclusief dit jaar), in het seizoen 19/20 minimaal naar vijf uitwedstrijden zijn geweest en vijfjaarkaarthouders.
 
Stadionbezoek
Vanaf morgen (dinsdag 14 september) start de verkoop voor seizoen- en clubcardhouders. Tickets voor de uitwedstrijden kunnen net als bij de thuisduels worden aangeschaft via tickets.fcgroningen.nl
 
Na Ajax-uit staat op vrijdagavond 1 oktober de thuiswedstrijd met FC Twente op het programma, aftrap 20.00 uur. FC Groningen kijkt uit naar het spelen haar komende thuiswedstrijden in een wederom goed gevuld en sfeervol Euroborg en is de supporters die het stadion bezoeken en/of meereizen naar de uitwedstrijden zeer dankbaar voor alle steun.

20210912GRONINGENHEERENVEEN084
21 september 2021

Met een midweekse speelronde op het Eredivisieprogramma volgen de competitiewedstrijden van FC Groningen elkaar deze week in rap tempo op. Na het bezoek aan Willem II, zaterdagavond in Tilburg, wacht woensdagavond al weer Vitesse-thuis. De aftrap in Euroborg is om 20.00 uur. Er zijn nog kaarten beschikbaar voor het derde thuisduel van dit seizoen.

Buijs utr thuis

FC Groningen wil revanche nemen voor de 2-1 nederlaag tegen Willem II, afgelopen weekend. Tussen beide Eredivisiewedstrijden zit weinig voorbereidingstijd, maar hoofdtrainer Danny Buijs wil daar niets over horen. “Het is een gegeven. We weten al een tijdje dat we deze week drie wedstrijden heel kort op elkaar spelen. We moeten er tegen Vitesse gewoon staan.” Buijs doelt met de derde wedstrijd op het treffen met Ajax van komende zaterdagavond in de Johan Cruijff ArenA.

Vraagtekens
Maar eerst dus het thuisduel met Vitesse. De selectie van Buijs kent nog enkele vraagtekens. “We hebben nog een training te gaan (dinsdagmiddag – red.), dus we moeten nog even afwachten hoe iedereen er voor staat richting morgen. Op dit moment zijn Wessel Dammers, Daleho Irandust, Laros Duarte en Marin Sverko vraagtekens. De rest van de groep lijkt gewoon beschikbaar.”

Buiten een zo groot en fit mogelijke wedstrijdselectie zoekt Buijs naar nóg een element dat in zijn ogen tegen Vitesse heel belangrijk kan worden. “We voelen en hebben altijd de steun van ons thuispubliek, maar tegen Vitesse zullen we dit extra hard nodig hebben. We zitten in een lastige fase en zullen zeker niet alles goed doen, maar als de supporters dat accepteren en massaal achter de ploeg gaan staan, dan kan dat een doorslaggevende factor worden.”

Kaarten en voorbeschouwing
FC Groningen – Vitesse staat woensdagavond (22 september) onder leiding van scheidsrechter Allard Lindhout. De aftrap in Euroborg is om 20.00 uur. Bestel hier een toegangskaart.

De volledige voorbeschouwing van Danny Buijs voor het treffen met de ploeg uit Arnhem is hier te bekijken.

22 september 2021

FC Groningen heeft woensdagavond de thuiswedstrijd tegen Vitesse verloren. In Euroborg eindigde het duel met de Arnhemmers in 0-1.  Die stand was bij rust al bereikt door een goal van Yann Gboho. Groningers Mike te Wierik en Daniël van Kaam werden nog voor rust met een rode kaart van het veld gestuurd, waardoor de FC langer dan een helft met negen man speelde.
 
 

20210922GRONINGENVITESSE044

Een hectische eerste helft waarin FC Groningen ruim een half uur het betere van het spel had en de beste kansen kreeg, eindigde in mineur. Vitesse scoorde vlak voor tijd via middenvelder Yann Gboho en de Trots van het Noorden eindigde de eerste helft met negen man op het veld. Mike te Wierik werd na 36 minuten, na ingrijpen van de VAR, met rood van het veld gestuurd. Daniël van Kaam kreeg in de extra tijd van de eerste helft de rode kaart na een handsbal.
 
FC Groningen startte goed aan de wedstrijd. De ploeg van trainer Danny Buijs was fel in de duels en creërde binnen het half uur meerdere kansen. Cyril Ngonge kreeg na een kwartier spelen de eerste grote kans. De aanvaller dribbelde het strafschopgebied in, maakte een actie naar zijn rechterbeen en schoot op de buitenkant van de paal in de korte hoek.
 
Ngonge stuurde halverwege de eerste helft spits Jørgen Strand Larsen weg met een bal perfect in de loop. De Noorse spits probeerde de bal over de keeper heen te stiften, maar zijn inzet was niet hoog genoeg. De derde kans was weer voor Ngonge. Een verre inworp van Bart van Hintum eindigde voor de voeten van de Belg, die volleerde en net over schoot.
 
Na de rode kaart van Te Wierik mengde Vitesse zich meer in het spel, maar toch was het Strand Larsen die kans nummer vier voor de FC noteerde. De spits speelde zichzelf prachtig vrij en schoot keihard uit de lucht over het doel. FC Groningen beloonde zichzelf na een goede eerste helft niet. Aan de andere kant scoorde Vitesse wel. Gboho schoot van dichtbij raak namens Vitesse, 0-1. De eerste helft eindigde met nog meer tegenslag. Van Kaam kreeg na een handsbal net als ploeggenoot Te Wierik de rode kaart te zien. FC Groningen moest de tweede helft verder met negen tegen elf. 

Strand Larsen emotie

De eerste kans na rust was voor Vitesse waar Loïs Openda de bal uit een vrije trap over het doel van Peter Leeuwenburgh kopte. Bij FC Groningen was Marin Sverko na rust in de ploeg gekomen voor Daleho Irandust. Ngonge zorgde voor het eerste gevaar van de tweede helft van Groningse kant. Na een knappe dribbel eindigde de schuiver van de Belg in de handen van keeper Markus Schubert.
 
Vitesse had logischerwijs meer balbezit in de tweede helft met de numerieke meerderheid op het veld, maar het lukte FC Groningen de verdedigende rijen gesloten te houden. Zonder grote kansen weg te geven, probeerde de Trots van het Noorden via snelle omschakelmomenten en opportunistisch spel gevaarlijk te worden.
 
De FC knokte met twee man minder voor een punt. Invallers Michael de Leeuw en Romano Postema zorgden voor nieuwe energie en oorlog voorin. De verre inworpen van Bart van Hintum zorgden telkens voor dreigende momenten in het strafschopgebied van de Arnhemmers.
 
In blessuretijd die vijf minuten bedroeg kreeg de FC nog twee vrije trappen van de zijkant waarbij ook keeper Leeuwenburgh naar voren stormde. Helaas lukte het niet om via de vrije trappen een medespeler te bereiken. Qua energie en vechtlust had de FC meer verdiend, maar eindigde het duel in 0-1. 

Ngonge
suslov
Van Kaam

Gerelateerd nieuws