za 18 september 2021 18:45
Eredivisie
Wriedt (5)
Saddiki (24)
2
1
Tomas Suslov (61)
5
Wriedt
7
Saddiki
19
Bart van Hintum
24
Saddiki
54
Llonch
58
Michael de Leeuw voor Jorgen Strand Larsen
58
Paulos Abraham voor Daleho Irandust
58
Daniël van Kaam voor Yahya Kalley
60
Schippers voor Owusu
61
Tomas Suslov
66
Wriedt
68
Cyril Ngonge
70
Kampetsis voor Wriedt
70
Roemeratoe voor Saglam
71
Damil Dankerlui voor Laros Duarte
77
Romano Postema voor Patrick Joosten
80
Svensson voor Kohlert
80
Yeboah voor Nunnely
0
45
90

Willem II - FC Groningen

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld
13 september 2021

Een uitverkochte Euroborg was zondagmiddag het strijdtoneel van de Derby van het Noorden. Het duel met sc Heerenveen eindigde in 1-1. FC Groningen speelt op woensdag 22 september haar volgende thuiswedstijd, met Vitesse als tegenstander. Aankomende zaterdag gaat de Trots van het Noorden op bezoek bij Willem II. De kaartverkoop voor deze duels is net als voor de uitwedstrijd tegen Ajax op zaterdag 25 september en het thuisduel met FC Twente op vrijdag 1 oktober in volle gang. 

Voor de thuisduels met Vitesse – volgende week woensdag 22 september om 20.00 uur – en FC Twente (vrijdag 1 oktober om 20.00 uur) zijn tickets zonder restricties van seizoen- of clubcard verkrijgbaar via tickets.fcgroningen.nl. Op dit moment mag Euroborg vanwege de huidige coronamaatregelen voor maximaal 2/3 van de totale capaciteit worden gevuld. Hierdoor zijn bijvoorbeeld diverse vakken op de Noordtribune al uitverkocht.
 
Uitwedstrijden
Seizoen- en clubcardhouders, die komende zaterdag (18 september) de Trots van het Noorden willen steunen in Tilburg – aftrap 18.45 uur – kunnen nog tot en met aankomende donderdag hun ticket aanschaffen voor bus of eigen vervoer. In totaal biedt het uitvak van Willem II ruimte voor 400 FC-supporters. Voor meer informatie klik hier.
 
FC Groningen gaat op zaterdag 25 september – aftrap 18.45 uur – op bezoek bij Ajax. Supporters die behoren tot de loyaliteitsgroep hebben vandaag (maandag 13 september) nog de mogelijkheid om een kaart met voorrang te bestellen. Onder de ‘Loyaliteitsgroep’ vallen de supporters die de afgelopen vijf jaar een seizoenkaart hebben gehad (inclusief dit jaar), in het seizoen 19/20 minimaal naar vijf uitwedstrijden zijn geweest en vijfjaarkaarthouders.
 
Stadionbezoek
Vanaf morgen (dinsdag 14 september) start de verkoop voor seizoen- en clubcardhouders. Tickets voor de uitwedstrijden kunnen net als bij de thuisduels worden aangeschaft via tickets.fcgroningen.nl
 
Na Ajax-uit staat op vrijdagavond 1 oktober de thuiswedstrijd met FC Twente op het programma, aftrap 20.00 uur. FC Groningen kijkt uit naar het spelen haar komende thuiswedstrijden in een wederom goed gevuld en sfeervol Euroborg en is de supporters die het stadion bezoeken en/of meereizen naar de uitwedstrijden zeer dankbaar voor alle steun.

20210912GRONINGENHEERENVEEN084
17 september 2021

In aanloop naar de uitwedstrijd tegen Willem II is het passen en meten voor de technische staf van FC Groningen. Hoofdtrainer Danny Buijs mist door blessures, ziekte en een schorsing een handvol spelers én bovendien zijn niet alle resterende spelers voor de volle negentig minuten inzetbaar. “Niettemin hebben wij er alle vertrouwen in dat we een resultaat kunnen halen in Tilburg,” zegt Buijs in de voorbeschouwing op het Eredivisieduel van zaterdagavond in het Koning Willem II Stadion. De aftrap in Tilburg is om 18.45 uur.

Buijs Duimpje

FC Groningen kan tegen Willem II in ieder geval niet beschikken over de geblesseerden Radinio Balker en Wessel Dammers – voor wie het duel in Tilburg net te vroeg komt –, de zieke Marin Sverko en de geschorste Mike te Wierik. Bovendien zijn er nog enkele twijfelgevallen. Daarentegen keert Jørgen Strand Larsen terug in de wedstrijdselectie in vergelijking met het treffen van afgelopen weekend tegen sc Heerenveen, toen de Noorse spits ziek was.

Daarnaast stelt Buijs dat vooral de jongens die sinds het einde van het transferwindow nieuw zijn bij de club tijd behoeven om te wennen aan de speelwijze, de belastbaarheid en de intensiteit die nodig is in de manier van spelen bij FC Groningen.  “Om die reden leveren we maatwerk en dit betekent ook dat een aantal spelers tegen Willem II de negentig minuten niet zal volmaken. Daarmee wil ik niet zeggen dat wij geen resultaat kunnen halen in Tilburg. Met de selectie die we morgenavond (zaterdag – red.) op de been kunnen brengen, moeten wij ook zeker in staat zijn een goed resultaat te halen. Daarin hebben we ook alle vertrouwen.”

Bekijk de volledige voorbeschouwing van Danny Buijs in aanloop naar de competitiewedstrijd tegen Willem II via onderstaande videoplayer. Het Eredivisieduel in Tilburg staat zaterdagavond vanaf 18.45 uur onder leiding van scheidsrechter Jeroen Manschot.

18 september 2021

FC Groningen heeft zaterdagavond met 2-1 verloren van Willem II. De Trots van het Noorden keek bij rust tegen een 2-0 achterstand aan door goals van Kwasi Wriedt en Dries Saddiki. Tomas Suslov maakte na een uur de Groningse goal. Groningen drong aan in de tweede helft, maar kwam niet tot een gelijkmaker. 

Van Hintum

Linksback Yahya Kalley debuteerde in Tilburg en begon in de basis. Ook voor Daleho Irandust was het de eerste basisplaats. Jørgen Strand Larsen was na ziekte terug bij de wedstrijdselectie en stond in de spits. FC Groningen kende een moeilijke start. Thuisploeg Willem II wist al binnen vijf minuten te scoren. De FC werd hoog op het veld onder druk gezet, hetgeen balverlies opleverde. Via Gorkem Saglam kwam de bal bij aanvaller Kwasi Wriedt die de bal in het doel schoof, 1-0.
 
FC Groningen was na acht minuten spelen dichtbij de gelijkmaker. De vrije trap van Tomas Suslov was zeer lastig voor keeper Timon Wellenreuther waarna de doelman de bal moest lossen. Spits Strand Larsen was er snel bij, maar schoot de rebound hard tegen de goalie aan. De thuisploeg bleef gevaarlijk via de zijkanten en kwam halverwege de eerste helft op 2-0. Wriedt werd vrijgespeeld aan de linkerkant en zijn voorzet werd binnen gewerkt door Dries Saddiki, 2-0.
 
FC Groningen was na een half uur spelen dichtbij een aansluitingstreffer via aanvoerder Mo El Hakouri, maar de vleugelspeler kon niet krachtig genoeg schieten. De captain probeerde het een paar minuten later vanaf de middenlijn nadat hij de keeper te ver voor zijn goal zag staan. Een schitterend schot ging maar net over de lat. Vlak voor rust speelde Patrick Joosten, Irandust vrij aan de linkerkant. Zijn snelle voorzet op Strand Larsen was net ver bij de spits vandaan om te scoren. 

Duarte2

De technische staf bracht na ruimt tien minuten spelen in de tweede helft vers bloed in het veld in de personen van Daniël van Kaam, Michael de Leeuw en Paulos Abraham. De Trots van het Noorden maakte niet veel later de aansluitingstreffer. Cyril Ngonge ging goed door op keeper Wellenreuther waardoor de pass van de doelman kon worden onderschept door Suslov die scoorde, 2-1.
 
Groningen ging nadrukkelijker op zoek naar de gelijkmaker en probeerde de Tilburgers steeds eerder onder druk te zetten. Romano Postema was een kwartier voor tijd de laatste wissel aan de kant van de FC – dat eerder ook Damil Dankerlui bracht. Postema kreeg met nog ruim tien minuten spelen een grote mogelijkheid, maar kreeg zijn voet niet goed achter een voorzet van de rechterkant waardoor de inzet naast ging.
 
Willem II kon na rust niet anders dan tegenhouden terwijl de FC op zoek ging naar de opening en de kansen om te scoren. In de absolute slotfase was de Trots van het Noorden via een schot van Abraham – op de vuisten van de keeper – en een kopbal van Ngonge – naast – gevaarlijk, maar scoren deed het niet. De FC knokte na rust voor een punt, maar verliet Tilburg met lege handen. 

Na het laatste fluitsignaal ontstond een opstootje en kreeg aanvaller Ngonge de rode kaart van scheidsrechter Jeroen Manschot. 

Stem hier op de Office Centre Man of the Match 

Irandust
'Kalley

Gerelateerd nieuws