za 28 augustus 2021 20:00
Eredivisie
Gakpo (7)
Ramalho (45)
Zahavi (56)
Bruma (90)
5
2
Cyril Ngonge (15)
Cyril Ngonge (18)
Mo El Hankouri (e.d. 27)
7
Gakpo
15
Cyril Ngonge
18
Cyril Ngonge
27
Mo El Hankouri
45
Ramalho
46
Mwene voor Max
46
Vertessen voor Madueke
56
Zahavi
61
Jorgen Strand Larsen voor Patrick Joosten
61
Ahmed El Messaoudi voor Michael de Leeuw
61
Björn Meijer voor Gabriel Gudmundsson
75
Boscagli voor Van Ginkel
83
Bruma voor Zahavi
84
Thomas voor Gakpo
88
Romano Postema voor Cyril Ngonge
88
Daniël van Kaam voor Mike te Wierik
90
Bruma
0
45
90

PSV - FC Groningen

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld
27 augustus 2021

FC Groningen gaat morgen (zaterdag 28 augustus) in speelronde 3 van de Eredivisie op bezoek bij PSV. De uitwedstrijd in Eindhoven wordt om 20.00 uur afgetrapt. Zowel PSV als FC Groningen zijn dit seizoen nog ongeslagen. Het duel in het Philips Stadion staat onder leiding van scheidsrechter Serdar Gözübüyük. FC Groningen wordt in Eindhoven gesteund door 315 meereizende supporters. 

De selectie van hoofdtrainer Danny Buijs kent – met nog één training te gaan – een tweetal twijfelgevallen. Middenvelder Ahmed El Messaoudi was deze week enkele dagen ziek, Romano Postema is herstellende van de kwetsuur die de spits tegen FC Utrecht buiten de wedstrijdselectie hield. Bij beide spelers wordt na de laatste training van vrijdagmiddag bekeken of ze inzetbaar zijn. Paulos Abraham en Radinio Balker zijn in ieder geval niet van de partij in de wedstrijd tegen PSV.
 
Na winst in Leeuwarden tegen Cambuur en het gelijke spel van vorige week thuis tegen Utrecht, staat FC Groningen met vier punten op een zesde plaats in de Eredivisie. PSV won bij Heracles en thuis van Cambuur en heeft nog geen puntverlies geleden. Trainer Danny Buijs kijkt in onderstaande voorbeschouwing vooruit op het treffen in Eindhoven. 

28 augustus 2021

FC Groningen heeft een spectaculair duel in Eindhoven met 5-2 verloren van PSV. Bij rust waren er al vijf goals gevallen (3-2). Cyril Ngonge maakte de twee treffers voor de Trots van het Noorden waardoor de ploeg in de eerste helft op voorsprong kwam. Cody Gakpo, Andre Ramalho (2x) en Bruma scoorden voor PSV. 

Ngonge1

FC Groningen zette in de beginfase brutaal druk op de helft van PSV waardoor het de opbouw van de Eindhovenaren veelvuldig verstoorde. De Trots van het Noorden kwam echter al vroeg in de wedstrijd op achterstand. Cody Gakpo kon vanaf de linkerkant naar binnen en krulde de bal in de verre hoek 1-0.
 
FC Groningen liet zich niet uit het veld slaan en kwam na een kwartier spelen op gelijke hoogte. Gabriel Gudmundsson zorgde voor dreiging op de vleugel en gaf een voorzet die via een PSV’er voor de voeten van Cyril Ngonge kwam. De voormalig PSV’er bleef uiterst rustig en schoof de bal in de rechterhoek, 1-1.
 
Drie minuten later kon Ngonge weer juichen. Weer was het Gudmundsson die aan de linkerkant door kwam. De vleugelspeler werd prachtig weggestoken door Patrick Joosten, nam de bal op snelheid mee en schoot hard op keeper Joël Drommel. Die kon het schot van de Zweed tegenhouden, maar de rebound was voor Ngonge. De aanvaller schoot hoog en hard in het doel, 1-2.
 
De derde kans binnen het eerste kwart van de wedstrijd kwam weer via links. Joosten gaf de voorzet die net niet bij de meegestormde Mo El Hankouri uitkwam. FC Groningen verdedigde scherp en telkens wanneer de FC de bal veroverde, werd snel naar voren gedacht en gebruik gemaakt van de snelheid voorin. Het leverde gevaarlijke momenten en veel dreiging op waarbij de Trots van het Noorden meerdere malen onreglementair moest worden afgestopt.
 
PSV kwam na 27 minuten spelen op gelijke hoogte door een kopbal van André Ramalho uit een corner. De verdediger kopte via El Hankouri raak, 2-2. In de zevende minuut van de extra tijd voor rust kopte de Braziliaan nogmaals raak, waardoor de FC ging rusten met een 3-2 achterstand.  

Ngonge

De tweede helft begon met een prima redding van Peter Leeuwenburgh op een schot van Marco van Ginkel. FC Groningen kreeg na bijna tien minuten spelen een kans na goed doorzetten van Azor Matusiwa. De middenvelder veroverde de bal diep op de helft van PSV met een sliding, waarna Gudmundsson aan de linkerkant fraai werd vrijgespeeld. Het schot van de Zweed werd op het laatste moment geblokt.
 
PSV vergrootte de voorsprong na bijna een uur spelen via Eran Zahavi. De spits werd op randje buitenspel weggestoken waarna hij de bal in het doel kon schuiven, 4-2. De goal werd afgevlagd, maar de VAR draaide die beslissing terug. FC Groningen wisselde na een uur spelen drie keer. Gudmundsson, Michael de Leeuw en Joosten gingen naar de kant voor Bjorn Meijer, Ahmed El Messaoudi en Jørgen Strand Larsen.
 
De Noorse spits kreeg een kwartier voor tijd een grote kans om de wedstrijd weer echt spannend te maken. Meijer was aan de linkerkant mee op gekomen, gaf een strakke harde voorzet die net achter Strand Larsen terecht kwam. Daardoor kon de PSV-verdediging ingrijpen. De Trots van het Noorden liet zien dat er net als voor rust mogelijkheden lagen. Tomas Suslov schoot met nog tien minuten op de klok een vrije bal laag en hard op de vuisten van Drommel. Invaller Romano Postema schoot kort voor tijd nog een keer uit de draai vlak langs de verkeerde kant van de paal.
 
Het slotakkoord was voor PSV-invaller Bruma. De Portugees schoot ver in blessuretijd hard en hoog binnen en zette daarmee de eindstand op 5-2. FC Groningen streed tot de laatste minuut, scoorde twee keer in Eindhoven, maar het was niet genoeg voor punten tegen PSV. 

Stem hier op de Office Centre Man of the Match 

Leeuw passie
Postema
30 augustus 2021

FC Groningen speelde zaterdagavond, 28 augustus, in Eindhoven tegen PSV. In deze doelpuntrijke wedstrijd waren er met rust al vijf doelpunten gevallen. De competitiewedstrijd eindigde in 5-2. 

20210828PSVGRONINGEN048
20210828PSVGRONINGEN077
20210828PSVGRONINGEN016
20210828PSVGRONINGEN034
20210828PSVGRONINGEN107
20210828PSVGRONINGEN074

Gerelateerd nieuws