za 21 augustus 2021 21:00
Eredivisie
0
0
45
Timber
57
Neraysho Kasanwirjo
58
Ter Avest
62
Sylla voor Timber
62
Douvikas voor Dalmau
69
Jorgen Strand Larsen voor Michael de Leeuw
69
Patrick Joosten voor Ahmed El Messaoudi
74
Azor Matusiwa
74
Gustafson voor Boussaid
75
Tomas Suslov
75
Kerk
82
Damil Dankerlui voor Cyril Ngonge
82
Ramon Pascal Lundqvist voor Tomas Suslov
87
Van der Hoorn voor Ter Avest
88
Janssen
0
45
90

FC Groningen - FC Utrecht

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld
20 augustus 2021

Hoofdtrainer Danny Buijs zegt dat spelers en staf van FC Groningen enorm uitkijken naar het weerzien met de supporters en sponsors in eigen stadion. Voor het eerst sinds ongeveer 17 maanden zal Euroborg weer goed gevuld zijn bij een officiële thuiswedstrijd, de eerste van het nieuwe Eredivisie-seizoen. Het treffen met tegenstander FC Utrecht staat in het teken van het 50-jarig jubileum van de Trots van het Noorden. De aftrap van het jubileumduel is om 21.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Danny Makkelie.

Buijs cambuur-uit

Danny Buijs zegt genoten te hebben van de sfeer in het Cambuur-stadion bij de seizoensopening, vorige week in Leeuwarden. “Voor het eerst in lange tijd was het moeilijk om de spelers te bereiken op het veld. Voor ons eindigde de wedstrijd in een absolute climax, met de prachtige goal van Jørgen Strand Larsen. Het is dan fantastisch om te zien hoe we de overwinning met een paar honderd supporters in het uitvak konden vieren. We kijken enorm uit naar de wisselwerking voor eigen publiek.”

Mooie avond
Daarover heeft Buijs een goed gevoel. “In mijn ogen is de interactie tussen supporters en spelers sowieso gegroeid. Ik denk dat de wisselwerking goed is en steeds beter wordt. Wij vragen de supporters om negentig minuten lang achter de ploeg te gaan staan en wij moeten op onze beurt de supporters laten zien dat we er alles aan doen om een resultaat te halen. Dat mag je van ons verwachten, maar in voetbal kunnen er soms ook dingen misgaan. De steun van supporters en sponsors helpt enorm, het werkt stimulerend voor het team. We willen er samen een hele mooie avond van gaan maken.”

Bekijk in onderstaande video de volledige voorbeschouwing van Danny Buijs op de jubileumwedstrijd tegen FC Utrecht, waarin de hoofdtrainer ook vraagt om de voormalige FC-spelers Mimoun Mahi, Django Warmerdam en Remco Balk op een waardige wijze te ontvangen.

21 augustus 2021

FC Groningen en FC Utrecht speelden zaterdagavond met 0-0 gelijk in Euroborg. De Trots van het Noorden kreeg zowel voor rust als na de pauze de betere kansen om te scoren. Het was voor het eerst na bijna een jaar dat de FC weer een competitieduel met supporters in het stadion kon spelen. 

stadion

Het gezang op de tribune, de vlaggen op Noord, met de terugkeer van de supporters in Euroborg, keerde de ziel terug in het stadion. Samen met de trouwe aanhang werd het Eredivisie-seizoen afgetrapt. Het team nam de energie dat vanaf de tribune spatte mee in het veld. De Trots van het Noorden zat vanaf de start direct in de duels en kreeg voor rust verschillende goede kansen.
 
Een vrije trap van Tomas Suslov ging na bijna een kwartier spelen via een hoofd van een Utrechtse verdediger net langs de verkeerde kant van de paal. Ahmed El Messaoudi schoot enkele minuten later een vrije trap van een meter of 18 naast, maar de grootste kansen creëerde de Trots van het Noorden na bijna twintig minuten voetbal.
 
Mo El Hankouri snelde er aan de rechterkant langs en liep tegenstander Django Warmerdam er uit. Zijn lage voorzet werd door Cyril Ngonge tegen keeper Maarten Paes aangeschoten. El Messaoudi kwam net tekort om de rebound over de lijn te schieten.
 
Ngonge testte nogmaals de kwaliteiten van Paes met een bekeken schot. De aanvaller kreeg de bal van collega-spits Michael de Leeuw, die in de diepte was aangespeeld door Suslov en technisch vaardig de bal klaarlegde voor de Belg. Ngonge krulde de bal met links richting verre hoek, maar Paes wist zich te strekken en tikte de bal uit de hoek. Aan de andere kant liet keeper Peter Leeuwenburgh een minuut later zien alert te zijn. De doelman stopte aanvaller Gyrano Kerk door snel uit zijn doel te komen. FC Groningen gaf weinig weg en kreeg goede kansen, maar scoorde niet. 

Ngonge

In de rust waren het ‘De Helden van Weleer’ (oud-spelers, -stafleden en -bestuursleden) die een ereronde liepen ter ere van het 50-jarig jubileum van de club. De namen van veel helden van vroeger werden met enthousiasme ontvangen door de supporters.
 
Net als in de eerste helft kreeg FC Groningen ook na rust de eerste kans. De Leeuw kreeg bij de tweede paal echter onvoldoende zijn voet achter de bal om een voorzet van El Hankouri binnen te schieten. Wederom gaf de FC achterin weinig weg en bleef het de hele wedstrijd hard werken. Het leverde waardering op van de aanwezige supporters in Euroborg.
 
Suslov knokte zich twintig minuten voor tijd op het middenveld in balbezit, dribbelde richting doel, legde aan voor het schot en schoot met rechts net langs de verkeerde kant van de paal. Op dat moment werd matchwinner van vorige week Jørgen Strand Larsen ook in het veld gebracht. De Noorse spits knokte in zijn persoonlijke duels, maar een heldenrol zoals een week eerder zat er niet in. Ook oud-Utrechter Patrick Joosten viel in. De aanvaller schoot in de slotfase nog gevaarlijk op het doel, maar de inzet was een prooi voor Paes. FC Groningen en FC Utrecht hielden elkaar zaterdagavond in evenwicht en scoorden niet.   

Messaoudi
Joosten
Te Wierik
23 augustus 2021

FC Groningen speelde afgelopen zaterdagavond, 21 augustus, haar jubileumwedstrijd in Euroborg mét supporters. De wedstrijd tegen FC Utrecht eindigde in een doelpuntloos gelijkspel. Bekijk onderstaand het fotoverslag. 

ngonge
stadion confetti
messaoudi - office centre
helden van weleer ereronde supp.
J L
gudmundsson
el hankouri shirtje vast

Gerelateerd nieuws