zo 15 augustus 2021 12:15
Eredivisie
Maulun (68)
1
2
Ahmed El Messaoudi (32)
Jorgen Strand Larsen (90)
32
Ahmed El Messaoudi
46
Romano Postema voor Cyril Ngonge
58
Jacobs voor Doodeman
58
Boere voor Hendriks
68
Maulun
72
Patrick Joosten voor Michael de Leeuw
72
Jorgen Strand Larsen voor Ahmed El Messaoudi
72
Daniël van Kaam voor Tomas Suslov
81
Sambissa voor Schouten
81
Tol voor Kallon
84
Paulissen voor Breij
90
Björn Meijer voor Gabriel Gudmundsson
90
Jorgen Strand Larsen
0
45
90

Cambuur Leeuwarden - FC Groningen

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld
13 augustus 2021

FC Groningen start het Eredivisieseizoen 2021/2022 komende zondag, 15 augustus, met een uitwedstrijd tegen SC Cambuur. Het duel in Leeuwarden begint zondagmiddag om 12.15 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Allard Lindhout. De Trots van het Noorden wordt in Friesland gesteund door 260 FC-supporters, de maximale capaciteit van het gastenvak in Leeuwarden onder de geldende beperkende maatregelen.

Buijs1

Danny Buijs is blij dat het nieuwe voetbalseizoen weer gaat beginnen, maar de hoofdtrainer van FC Groningen is ook nieuwsgierig naar zijn ploeg. “Zo’n eerste wedstrijd is altijd weer spannend. Je hebt een zo optimaal mogelijke voorbereiding gedraaid, maar als je echt wil weten waar je staat, gaat het toch vooral om die eerste weken van het nieuwe seizoen. Je bent vooral benieuwd naar hoe je eigen ploeg voor de dag komt. Hopelijk doen we dat op dezelfde manier als twee jaar terug toen we begonnen met een uitwedstrijd tegen FC Emmen.”

FC Groningen won dat openingsduel van het seizoen 2019/2020 met een 0-1 overwinning aan de Oude Meerdijk door een doelpunt in de slotfase van Ajdin Hrustic.

Inzetbaar
Buijs kan tegen Cambuur in ieder geval niet beschikken over Paulos Abraham, Ramon Pascal Lundqvist en Radinio Balker. “De rest van de selectie is wel inzetbaar, waarbij zondag nog niet iedereen negentig minuten zal kunnen spelen. Maar ik ben niet ontevreden over hoe we er fysiek voor staan.”

Bekijk in onderstaande video de voorbeschouwing met Buijs op de eerste competitiewedstrijd in het seizoen 2021/2022 van FC Groningen op bezoek bij SC Cambuur.

15 augustus 2021

Spits Jørgen Strand Larsen kroonde zich in blessuretijd tot matchwinner in Leeuwarden tegen SC Cambuur. De Noor kwam als invaller in het veld en bezorgde FC Groningen via een omhaal op fantastische wijze de drie punten. FC Groningen won in Leeuwarden met 2-1 van de Friezen. Ahmed El Messaoudi maakte de eerste Groningse treffer van het seizoen na een half uur spelen. De goal van Cambuur werd in de tweede helft gemaakt door Robin Maulun.  

Voor keeper Peter Leeuwenburgh, verdediger Neraysho Kasanwirjo en aanvaller Cyril Ngonge betekende het duel in Leeuwarden het officiële debuut voor de Trots van het Noorden. Het drietal begon in de basisopstelling, net als spits Michael de Leeuw die daarmee zijn rentree maakte bij FC Groningen.

Publiek

Het uitverkochte uitvak vol Groningen-supporters liet zich vanaf minuut één horen. Het gaf de ploeg van trainer Danny Buijs energie om de tegenstander in de beginfase kort op de huid te zitten. De eerste kans voor de Trots van het Noorden kwam van de voet van Tomas Suslov. Vleugelspeler Gabriel Gudmundsson snelde langs zijn tegenstanders, gaf een strakke voorzet die door Suslov op spectaculaire wijze op het doel werd gevolleerd. Een goede reflex van Sonny Stevens hield de middenvelder echter van scoren af.
 
Na bijna een kwartier spelen was het weer Gudmundsson aan de linkerkant die er langs kwam. Dit maal was de voorzet laag en kon deze door spits Michael de Leeuw net niet voldoende worden verlengd bij de eerste paal. De FC zette druk op de tegenstander waardoor het verdedigend niet in de problemen kwam en op het middenveld vaak de bal veroverde. Suslov was halverwege de eerste helft nog dichtbij een treffer met een schot over het doel.
 
Ahmed El Messaoudi maakte na ruim een half uur spelen de eerste goal van de FC van het seizoen 2021/2022. De middenvelder liep zichzelf uitstekend vrij en kopte een hoekschop van Suslov tegendraads raak, 0-1. De Leeuw probeerde het vlak voor rust net als Suslov eerder nog een keer met een spectaculaire volley na een voorzet van de linkerkant, maar raakte de bal niet vol.

Messaoudi kopbal

In de tweede helft kwam Cambuur brutaler uit de kleedkamer. Het leverde drie gevaarlijke momenten op voor het doel van de FC in het eerste kwartier van na rust. Keeper Peter Leeuwenburgh lette bij het eerste moment goed op en bleef naar de bal kijken, Mike te Wierik maakte het tweede moment onschadelijk met een sliding. Bij het derde moment onderscheidde Leeuwenburgh zich door met een schitterende redding een gekruld schot van Issa Kallon uit de bovenhoek te plukken.
 
Bij FC Groningen was Romano Postema direct na rust ingevallen voor Ngonge. De spits maakte handig gebruik van zijn snelheid, werd weggestoken door Suslov en stormde op het doel af. Keeper Stevens kon de inzet van de jonge spits stoppen. Cambuur kwam in de 67ste minuut op gelijke hoogte. Een bal vanaf de linkerkant werd teruggetrokken waarna Robin Maulun vrij kon binnen schieten, 1-1.
 
Na aanvallende wissels en een aanpassing in het spelsysteem ging FC Groningen met nog ruim een kwartier spelen op de klok op jacht naar de volle winst. Mo El Hankouri stuitte op Stevens, Wessel Dammers was met een kopbal uit een corner dichtbij en een steekbal op invaller Jørgen Strand Larsen werd op het laatste moment onderschept door een verdediger van Cambuur.
 
Het werd uiteindelijk de wedstrijd van de Noorse invaller. Een lange bal van een andere invaller Bjorn Meijer van achteruit, werd door de spits gecontroleerd in het strafschopgebied. Strand Larsen hield de bal twee keer hoog en zorgde met een fantastische omhaal van grote afstand dat FC Groningen de drie punten mee naar huis mocht nemen. Een schitterende ontknoping en loon naar werken. 

Stem hier op de Office Centre Man of the Match 
FC Groningen speelt aankomende zaterdag – 21 augustus – haar eerste thuiswedstrijd van het seizoen. FC Utrecht is dan te gast in Euroborg, aftrap 21.00 uur. Een thuisduel met FC Utrecht was vijftig jaar geleden de eerste officiële wedstrijd ooit van FC Groningen. Rondom de wedstrijd tegen de Utrechters zal uitgebreid worden stilgestaan bij het 50-jarig jubileum van de Trots van het Noorden.

Strand Larsen
El Messaoudi
Feest
Matusiwa1
SL
15 augustus 2021

FC Groningen won zondagmiddag in de eerste speelronde van het seizoen 2021/2022 op bezoek bij SC Cambuur. Spits Jorgen Strand Larsen maakte in blessuretijd met een schitterende omhaal de winnende treffer, 2-1. 

Feest
Feest3
20210815CAMBUURGRONINGEN083
El Messaoudi
Strand Larsen
Matusiwa1
El Messaoudi3
Publiek

Gerelateerd nieuws