wo 19 mei 2021 18:45
Play-offs
Gustafson (77)
1
0
17
Ko Itakura
20
Bossaid
23
Damil Dankerlui
49
Daniël van Kaam voor Bart van Hintum
62
Ramon Pascal Lundqvist
62
Ramselaar voor Bossaid
70
Jorgen Strand Larsen voor Ahmed El Messaoudi
75
Mo El Hankouri
77
Gustafson
84
Van de Streek
85
Tomas Suslov voor Ramon Pascal Lundqvist
85
Patrick Joosten voor Mo El Hankouri
85
Paulos Abraham voor Alessio Da Cruz
89
Mahi voor Kerk
0
45
90

FC Utrecht - FC Groningen

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld
19 mei 2021

FC Groningen heeft woensdagavond verloren in Utrecht en is uitgeschakeld in de strijd om Europees voetbal. Simon Gustafson maakte ver in de tweede helft de enige treffer voor de Utrechters. Door het verlies is het seizoen ten einde en speelde doelman Sergio Padt zijn laatste wedstrijd voor de club. Na zeven jaar en 259 duels voor de Trots van het Noorden vertrekt Padt naar het Bulgaarse Ludogorets. 

Beide ploegen zetten elkaar vanaf de beginfase veelvuldig en snel onder druk, waardoor er veel omschakelmomenten ontstonden in de wedstrijd. Hoewel zowel FC Groningen als FC Utrecht veel energie legden in de duels, leverde het niet direct doelgevaar op voor één van beide ploegen.
 
Ramon Pascal Lundqvist was er na ruim een half uur dichtbij nadat de Zweed een vrije trap van ruim veertig meter op het doel schoot. Lundqvist had keeper Eric Oelschlägel ver voor zijn goal zien staan en wist dat de keeper tegen de zon in moest kijken. Zijn boogbal was van grote schoonheid, maar net iets te hoog, waardoor het schot vlak over het doel zeilde. Een minuut later werd de thuisploeg voor het eerst gevaarlijk na een schot van Adam Maher. Keeper Sergio Padt kon gemakkelijk pakken.
 
Lundqvist speelde zich in de slotfase van de eerste helft nog een keer zeer fraai vrij op het middenveld. De Zweed speelde Arjen Robben strak in. Aanvoerder Robben dreigde met een actie naar binnen, maar hoorde back Damil Dankerlui aan de rechterkant langs denderen en gaf de bal in de loop mee. De voorzet van Dankerlui werd geblokt door een verdediger van FC Utrecht. 

Robben El Messaoudi

FC Groningen begon sterk in de tweede helft. Alessio Da Cruz kreeg een bal aan de zijkant van het veld goed mee en zag zowel Ahmed El Messaoudi als Robben voor het doel. Zijn voorzet was net te scherp voor Robben bij de tweede paal. De captain schoot in de 53ste minuut een vrije bal via de muur op de buitenkant van de paal.
 
Aan de andere kant stond Padt na een uur spelen zijn mannetje op een schot van Gyrano Kerk. De doelman bokste een poging van binnen het strafschopgebied uit het doel. Vijf minuten later kreeg Sander van de Streek een kopkans na een snelle aanval van de thuisploeg, maar kopte de bal via de grond over het doel.
 
FC Groningen kwam in de 77ste minuut op achterstand via een goal van Simon Gustafson. De middenvelder schoot eerst een vrije trap in de muur, maar kreeg via via de rebound voor zijn voeten en schoot raak, 1-0.
 
Vlak na de goal kreeg Mike te Wierik een grote kopkans na een vrije trap van Lundqvist. De verdediger kwam goed voor zijn man en kopte vlak voor het Utrechtse goal net over het doel. FC Groningen streed de hele wedstrijd voor elke meter en zette in de laatste tien minuten nog een keer aan voor een echt slotoffensief. In de zes minuten blessuretijd ging zelfs Padt nog twee maal mee naar voren, maar ook de doelman kon in zijn 259ste en laatste wedstrijd voor de club geen heldenrol vertolken en scoorde niet. De FC verloor en is daardoor uitgeschakeld in de halve finales van de play-offs. 

Padt Itakura
Robben

Gerelateerd nieuws