zo 9 mei 2021 12:15
Eredivisie
0
4
Bart van Hintum (28)
Alessio Da Cruz (52)
Alessio Da Cruz (62)
Paulos Abraham (81)
27
Bijl
28
Bart van Hintum
46
Gladon voor Adzic
52
Alessio Da Cruz
53
Vlak
55
Bart van Hintum
55
Ramon Pascal Lundqvist
62
Alessio Da Cruz
63
Laursen voor Vlak
63
Veendorp voor Bijl
68
Paulos Abraham voor Alessio Da Cruz
80
Jorgen Strand Larsen voor Arjen Robben
80
Daniël van Kaam voor Ramon Pascal Lundqvist
81
Paulos Abraham
86
Patrick Joosten voor Mo El Hankouri
86
Tomas Suslov voor Ahmed El Messaoudi
0
45
90

FC Emmen - FC Groningen

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld
9 mei 2021

FC Groningen heeft FC Emmen zondagmiddag in Drenthe met duidelijke cijfers verslagen. De Trots van het Noorden won met 4-0 in Emmen. De Groningse goals werden gemaakt door Bart van Hintum, twee keer Alessio Da Cruz en Paulos Abraham. Arjen Robben stond voor het eerst sinds de eerste speelronde weer in de basisopstelling, gaf twee assists en speelde tachtig minuten mee. 

Dankerlui

FC Groningen zocht vanaf de eerste minuut nadrukkelijk het doel van de tegenstander. Het team speelde fel en met energie. Mo El Hankouri schoot al na vier minuten spelen van grote afstand keihard op de lat. De vleugelspeler had de bal ontvangen van doelman Sergio Padt die even daarvoor knap redde op een schot van Sergio Peña. De poeier van El Hankouri was het begin van een periode met veel druk van de Trots van het Noorden.
 
Groningen werd gevaarlijk met voorzetten van de zijkant waar wingback Damil Dankerlui veelvuldig voorin te vinden was. Nog binnen het eerste kwartier was de FC dichtbij de openingstreffer door schoten van Bart van Hintum en Dankerlui. Van Hintum schoot op de vuisten van keeper Verrips, Dankerlui schoof de bal net naast.
 
FC Groningen kwam na bijna een half uur spelen verdiend op voorsprong. El Hankouri was aan de linkerkant onreglementair afgestopt en de vrije bal die volgde werd door Ramon Pascal Lundqvist prachtig op het hoofd van Van Hintum gelegd. De verdediger kopte bij de tweede paal raak, 0-1.
 
Even later was het weer een vrije trap van Lundqvist die voor gevaar zorgde. Deze keer kon Ko Itakura zijn hoofd echter niet voldoende achter de bal krijgen. Aanvoerder Arjen Robben kreeg voor rust twee goede mogelijkheden. Tien minuten voor tijd kwam Robben met een fraaie individuele actie langs meerdere tegenstanders en schoot hij met rechts op de keeper. Vlak voor het rustsignaal werd de aanvaller uitstekend vrijgespeeld door middenvelder Azor Matusiwa, maar kon hij net niet in schietpositie komen.

robben5

De eerste mogelijkheid na rust was wederom voor de FC. Robben kwam met een actie van de rechterkant naar binnen, was niet zelfzuchtig en zag Alessio da Cruz vrijstaan. De aanvaller schoot vanaf de rand van het strafschopgebied net naast het doel.
 
In de 52ste minuut is het wel raak in de combinatie tussen Robben en Da Cruz. Robben stond achter een vrije bal aan de zijkant van het veld en seinde zijn ploeggenoot in deze laag bij de eerste paal te geven. Een slimme variant waarmee de Emmen-verdediging op het verkeerde been werd gezet en Da Cruz kon scoren, 0-2.
 
Een minuut na de goal kopte Ahmed El Messaoudi op de lat. Een teken dat Groningen niet wilde loslaten. Na ruim een uur was het weer Robben die een assist had op Da Cruz. De aanvoerder gaf een steekbal tussen twee verdedigers door op de lopende Da Cruz die zijn tweede van de middag maakte, 0-3.
 
Halverwege de tweede helft werd de man van twee treffers naar de kant gehaald en kwam Paulos Abraham binnen de lijnen. De man van twee assists werd tien minuten voor tijd gewisseld. Robben zat nog niet op de bank, of hij zag dat Abraham de vierde Groningse treffer van de middag maakte. De Zweed rondde een prachtige lange bal van Ko Itakura zeer kundig af, 0-4.
 
Een prachtige middag in Emmen met veel lachende gezichten. Groningen pakte de grootste overwinning van dit seizoen. Aanstaande donderdag ontvangt de Trots van het Noorden in het Hitachi Capital Mobility Stadion AZ. Aftrap 14.30 uur. 

Stem hier op de Office Centre Man of the Match

Matusiwa Van Hintum
lachende gezichten
ambraham

Gerelateerd nieuws