zo 2 mei 2021 14:30
Eredivisie
Ramon Pascal Lundqvist (87)
1
2
Harroui (27)
Beugelsdijk (56)
27
Harroui
37
Meijers
46
Daniël van Kaam voor Wessel Dammers
56
Beugelsdijk
58
Mo El Hankouri
60
Arjen Robben voor Patrick Joosten
60
Paulos Abraham voor Jorgen Strand Larsen
60
Ramon Pascal Lundqvist voor Bart van Hintum
73
Kharchouch voor Engels
82
Damil Dankerlui voor Tomas Suslov
83
Duarte voor Duarte
87
Ramon Pascal Lundqvist
89
Emegha voor Smeets
0
45
90

FC Groningen - Sparta Rotterdam

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld
2 mei 2021

FC Groningen heeft zondagmiddag in het eigen Hitachi Capital Mobility Stadion met 2-1 verloren van Sparta Rotterdam. Ramon Pascal Lundqvist maakte in de slotfase van de wedstrijd de Groningse treffer. Namens de Rotterdammers waren Abdou Harroui voor rust en Tom Beugelsdijk na de pauze trefzeker. Ondanks de nederlaag blijft FC Groningen op de zevende plaats staan op de ranglijst. 

De FC speelde een eerste helft waarin het maar moeilijk de aanvallend ingestelde spelers in stelling kreeg. Tomas Suslov schoot in de beginfase een vrije trap van ruim 35 meter niet ver over het doel, Patrick Joosten kreeg na een kwartier spelen een schietkans, maar het schot werd geblokt door een Sparta-verdediger.
 
De bezoekers kwamen na 27 minuten spelen op voorsprong door een goal van Abdou Harroui. De middenvelder schoot van afstand met zijn rechter in de verre hoek achter doelman Sergio Padt, 0-1. Ruim vijf minuten later redde de keeper uitstekend met zijn voeten op een inzet van Mario Engels die van dichtbij tegen Padt aan schoot. 

Joosten

FC Groningen kwam tien minuten na de rust op een grotere achterstand. Lennart Thy kopte uit een hoekschop via Padt op de paal waarna de bal voor het doel langs terug het veld in ging en Tom Beugelsdijk met het hoofd kon scoren, 0-2.
 
Na een uur spelen werden Arjen Robben, Paulos Abraham en Ramon Pascal Lundqvist als aanvallend frisse krachten gebracht. Mo El Hankouri was een kleine twintig minuten voor het einde dichtbij de aansluitingstreffer. De vleugelspeler schoot van buiten het strafschopgebied en zijn schot stuitte vlak voor keeper Maduka Okoye op waardoor de doelman bijna werd verrast.
 
Lundqvist maakte met nog drie minuten officiële speeltijd op de klok de aansluitingstreffer. De bal kwam voor de voeten van de Zweed na een miscommunicatie in de verdediging van Sparta en de invaller schoot met een behendige lob raak, 1-2.
 
Abraham kreeg in blessuretijd nog een grote mogelijkheid de gelijkmaker binnen te schieten. De Zweed stond vrij voor het doel, ontving de bal van El Hankouri, maar schoof deze met zijn rechtervoet langs de verkeerde kant van de paal. Bijna hield FC Groningen een punt over aan het duel, maar uiteindelijk stond de ploeg in groen-wit met lege handen.

Stem hier op de Office Centre Man of the Match

Dammers
Robben

Gerelateerd nieuws