zo 11 april 2021 14:30
Eredivisie
0
2
Veerman (71) (P)
Halilovic (87)
42
Mike te Wierik
46
Patrick Joosten voor Tomas Suslov
46
Woudenberg voor Kaib
62
Hajal voor De Jong
71
Veerman
77
Arjen Robben voor Alessio Da Cruz
77
Ramon Pascal Lundqvist voor Ahmed El Messaoudi
84
Paulos Abraham voor Wessel Dammers
87
Halilovic
87
Kongolo voor Schone
0
45
90

FC Groningen - SC Heerenveen

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld
9 april 2021

In aanloop naar de Derby van het Noorden kent FC Groningen nog enkele twijfelgevallen. Hoofdtrainer Danny Buijs weet mogelijk pas zondag, aftrap 14.30 uur, of Sergio Padt, Ko Itakura en Ramon Pascal Lundqvist inzetbaar zijn. FC Groningen mist voor het duel met sc Heerenveen in ieder geval de geschorste Azor Matusiwa en de nog niet wedstrijdfitte Arjen Robben.

FC Groningen speelt in 2021 gedurende de tweede seizoenshelft tegen drie tegenstanders twee keer: PEC Zwolle, FC Emmen en sc Heerenveen. Anderhalve maand geleden ontvingen de Friezen de FC in het Abe Lenstra Stadion. Dat duel moest hoofdtrainer Danny Buijs uit voorzorg noodgedwongen thuis vanaf de bank bekijken. Na een magere eerste helft was FC Groningen na rust prima op dreef in Friesland en werd een terecht 1-1 gelijkspel geboekt. Zondag wacht in het Hitachi Capital Mobility Stadion een nieuwe krachtmeting tussen de twee noordelijke voetbalbolwerken.

FC Groningen staat na de 0-1 overwinning van vorige week op VVV-Venlo met 46 punten nog steeds op een mooie zesde plek op de ranglijst. Tegenstander sc Heerenveen heeft twaalf punten minder en bezet met 34 punten plek tien van de Eredivisie.

Bekijk hier de voorbeschouwing met Danny Buijs voor de Derby van het Noorden en zijn reactie op het perspectief van spelen met publiek.

11 april 2021

FC Groningen heeft zondagmiddag de wedstrijd tegen sc Heerenveen verloren. In het Hitachi Capital Mobility Stadion eindigde het duel met de Friezen in 0-2. Henk Veerman en Tibor Halilovic scoorden na rust. Bij FC Groningen maakte Arjen Robben zijn rentree als invaller in de tweede helft. 

Suslov

FC Groningen begon sterk aan de Derby van het Noorden. Spits Jørgen Strand Larsen kreeg al in de derde minuut de eerste grote kans. De Noor volleerde een voorzet van Gabriel Gudmundsson fraai richting doel, maar zag dat zijn poging net over de lat ging. Na een klein kwartier spelen dook Mo El Hankouri in de ruimte achter de verdediging, controleerde een lange bal van achteruit en schoot op keeper Erwin Mulder.
 
De grootste kans voor rust was voor Alessio Da Cruz. De aanvaller kwam door een steekpass van Ahmed El Messaoudi oog in oog te staan met Mulder, maar schoot tegen de keeper aan. Aan de andere kant kon doelman Sergio Padt zich een paar keer onderscheiden op schoten van Henk Veerman en Mitchell van Bergen. Strand Larsen won vlak voor rust een kopduel in het strafschopgebied, kreeg de bal terug en schoot vlak over het doel. In de blessuretijd pakte Padt nog een hard schot van Joey Veerman. Daardoor eindigde een energieke eerste helft zonder doelpunten. 

Padt

Direct na rust maakte Patrick Joosten zijn entree als vervanger van Tomas Suslov. De invaller kreeg koud twee minuten in het veld direct een grote kans. Een voorzet van Daniël van Kaam kon net niet voldoende worden verlengd door de aanvaller waarna doelman Mulder redding kon brengen.

Heerenveen-aanvaller Veerman nam Padt twee keer onder vuur in het eerste kwartier na rust, maar de Groningse doelman redde tweemaal keurig. De bezoekers kregen twintig minuten voor tijd een strafschop nadat Gudmundsson voor vasthouden binnen het strafschopgebied werd bestraft. Henk Veerman schoot de penalty voor de Friezen raak, 0-1.

Arjen Robben maakte in minuut 77 zijn rentree als invaller voor Da Cruz. Ook Ramon Pascal Lundqvist kwam op dat moment binnen de lijnen voor Ahmed El Messaoudi. Robben werd nadrukkelijk gezocht in de slotfase van de wedstrijd, maar het was sc Heerenveen dat via Tibor Halilovic de FC in de 87ste minuut op een grotere achterstand zette, 0-2. In blessuretijd kreeg Robben nog een schietkans van een meter of tien van het doel, maar zijn inzet ging net langs de verkeerde kant van de paal waardoor de stand in het Hitachi Capital Mobility Stadion niet meer veranderde.

Stem hier op de Office Centre Man of the Match

RObben terug
El Hankouri

Gerelateerd nieuws