za 3 april 2021 18:45
Eredivisie
0
1
Mo El Hankouri (87)
7
Azor Matusiwa
20
Azor Matusiwa
33
Roemer voor Gelmi
59
Arias voor Machach
79
Damil Dankerlui voor Tomas Suslov
86
Bart van Hintum voor Jorgen Strand Larsen
87
Mo El Hankouri
89
Alessio Da Cruz
89
Patrick Joosten voor Alessio Da Cruz
89
John voor Dekker
0
45
90

VVV-Venlo - FC Groningen

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld
2 april 2021

Na een interlandperiode wordt de Eredivisie komend weekend hervat. FC Groningen trapt morgenavond, zaterdag 3 april, speelronde 28 in gang tegen VVV-Venlo. Het duel in de Koel begint om 18.45 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Bas Nijhuis. Het treffen in Limburg is ook een confrontatie tussen de spitsen Georgios Giakoumakis, de topscorer van de Eredivisie, en Jørgen Strand Larsen. De clubtopscorer van FC Groningen keert na een blessure terug in de wedstrijdselectie van hoofdtrainer Danny Buijs.

Strand Larsen liet in overleg met FC Groningen en de Noorse voetbalbond een uitnodiging voor de afgelopen interlandperiode liggen om zich volledig te kunnen richten op zijn herstel, na een tegen Fortuna Sittard opgelopen enkelblessure. Dat lijkt een verstandige keuze te zijn geweest want de herstelperiode heeft de Noorse spits goed gedaan, waardoor Danny Buijs zaterdagavond weer een beroep kan doen op de clubtopscorer van de Trots van het Noorden.

FC-internationals
De FC-internationals die wel op pad gingen, zijn goed teruggekeerd bij de club. Ko Itakura speelde voor de Olympische ploeg van Japan, was aanvoerder en scoorde zelfs twee keer. Damil Dankerlui en Tomas Suslov maakten hun basisdebuut, voor respectievelijk Suriname en Slowakije.

Tegen VVV-Venlo heeft Buijs voor het eerst sinds lange tijd weer ruime keuze voor zijn basiselftal. Alle selectiespelers staan op het trainingsveld, waarbij alleen Arjen Robben en Ramon Pascal Lundqvist nog niet inzetbaar zijn. Het duo werkt een eigen programma af, waarbij Robben al regelmatig aansluit bij delen van de groepstrainingen.

Bekijk hier de voorbeschouwing met Danny Buijs voor het uitduel met VVV-Venlo.

3 april 2021

Een poeier van Mo El Hankouri in de slotfase van het duel met VVV-Venlo leverde FC Groningen zaterdagavond drie punten op. De aanvaller maakte vlak voor het einde van de wedstrijd de enige treffer in Limburg. Een doelpunt van VVV-Venlo in blessuretijd werd afgekeurd vanwege buitenspel. FC Groningen speelde ruim driekwart van de wedstrijd met tien man na een vroege rode kaart voor Azor Matusiwa

FC Groningen had in de beginfase de wedstrijd onder controle. De Trots van het Noorden was veelvuldig in balbezit en wanneer er balverlies werd geleden, veroverde de ploeg van trainer Danny Buijs de bal snel weer terug. Het leverde in de beginfase mogelijkheden op voor Mo El Hankouri die na 3 minuten spelen de bovenkant van de lat raakte en Jørgen Strand Larsen. De spits vond keeper Torsten Kirschbaum op zijn weg.

Halverwege de eerste helft moest de FC verder met tien man nadat captain Azor Matusiwa voor de tweede keer op de bon werd geslingerd door scheidsrechter Bas Nijhuis. Met tien man was FC Groningen niet meer zo dwingend wat betreft balbezit, al gaf het verdedigend niks weg. Spits Strand Larsen schoot in de slotfase van de eerste helft na een dieptebal van Tomas Suslov in het zijnet waardoor beide ploegen met een 0-0 stand gingen rusten.   

El Hankouri

De eerste mogelijkheden van de tweede helft kwamen vlak achter elkaar na ruim een uur spelen. Eerst was het Ko Itakura die met een verdedigende ingreep voorkwam dat een lage voorzet van de rechterkant bij één van de VVV-aanvallers belandde. In de tegenstoot snelde Alessio Da Cruz langs zijn tegenstander. De voorzet werd onderschept door Christian Kum, vlak voor El Hankouri die bij de tweede paal opdook.

Het duel leek op een doelpuntloos gelijkspel af te stevenen tot Mo El Hankouri in de slotfase anders besloot. De aanvaller, die eerder deze week zijn contract verlengde bij de FC, won een persoonlijk duel door sterk zijn lichaam te gebruiken, draaide richting het doel en schoot met een fantastische streep de bal tegen de touwen, 0-1. Na de uitwedstrijd bij Willem II de tweede keer dit seizoen dat een late goal van El Hankouri drie punten opleverde. Het werd echter nog heel spannend. VVV-Venlo scoorde in blessuretijd via invaller Roemer, maar de VAR constateerde buitenspel waardoor de voorsprong voor FC Groningen bleef staan. Voor Sergio Padt betekende de 1-0 winst de tiende clean sheet van dit seizoen. 

Stem hier op de Office Centre Man of the Match

padt3
Suslov4

Gerelateerd nieuws