zo 28 februari 2021 14:30
Eredivisie
Paulos Abraham (50)
1
0
22
Koselev voor Velthuizen
29
Mo El Hankouri
34
Sam Schreck
46
Paulos Abraham voor Jorgen Strand Larsen
50
Paulos Abraham
73
Ramon Pascal Lundqvist voor Sam Schreck
73
Wessel Dammers voor Tomas Suslov
74
Hansson voor Semedo
86
Verlinden voor Janssen
89
Patrick Joosten voor Mo El Hankouri
90
Kian Slor voor Daniël van Kaam
90
Wessel Dammers
0
45
90

FC Groningen - Fortuna Sittard

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld
26 februari 2021

FC Groningen speelt komende zondag – 28 februari – de derde competitiewedstrijd in een week tijd. Om 14.30 uur trapt de Trots van het Noorden in het Hitachi Capital Mobility Stadion af tegen Fortuna Sittard. Hoofdtrainer Danny Buijs kan nog niet veel zeggen over de selectie die hij komende zondag tot zijn beschikking heeft. “Het ligt eraan hoe goed we herstellen van de zware wedstrijd tegen Feyenoord, afgelopen woensdag.”

De vrijdag stond enerzijds nog deels in het teken van het herstel, na het intense duel met Feyenoord. Anderzijds startte de voorbereiding op het treffen met Fortuna Sittard. Zaterdag, bij de afsluitende training voor de thuiswedstrijd tegen de Limburgers, worden de punten op de i gezet. “En dan gaan we kijken wie er allemaal fit genoeg zijn om te starten. In sommige gevallen beslissen we dit mogelijk pas zondag,” vertelt Danny Buijs. Zeker is dat het drietal dat de afgelopen weken al ontbrak – Arjen Robben, Azor Matusiwa en Ahmed El Messaoudi – ook zondag niet beschikbaar is.

Tegenstander
Fortuna Sittard heeft zich na een moeizame start van het seizoen knap opgewerkt naar het linkerrijtje van de Eredivisie. De ploeg van trainer Sjors Ultee staat met 31 punten op de negende plaats van de ranglijst. FC Groningen heeft op de zesde plek een voorsprong van acht punten op de Limburgers. Fortuna bleef de laatste zes uitduels ongeslagen, met zelfs vijf overwinningen. In de historie van onderlinge duels won FC Groningen 18 van de 24 wedstrijden op Groningse bodem. Drie keer werd het gelijk.

28 februari 2021

FC Groningen heeft de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard met 1-0 gewonnen. De goal werd vlak na rust gemaakt door invaller Paulos Abraham. De eerste treffer van de Zweed voor de Trots van het Noorden. Abraham kroonde zich met zijn doelpunt tot jongste Zweedse doelpuntenmaker ooit in de Eredivisie. FC Groningen staat met 42 punten uit 24 wedstrijden stevig op de zesde plaats van de ranglijst. 

Abraham2

FC Groningen was voorafgaand aan het duel gewaarschuwd, want tegenstander Fortuna Sittard verloor al zes uitwedstrijden op rij niet. De eerste grote kans van de wedstrijd was voor de bezoekers. Lisandro Semedo werd door Zian Flemming na drie minuten vrijgespeeld en schoot vlak voor doelman Sergio Padt naast het doel. De FC dacht niet veel later op voorsprong te komen, maar een doelpunt van topscorer Jørgen Strand Larsen werd afgekeurd vanwege buitenspel.
 
De spits kreeg op slag van rust een fikse tik op zijn enkel na een duel met Roel Janssen en hoewel Strand Larsen de rust nog wel haalde, moest hij zich aan het begin van de tweede helft laten vervangen door Paulos Abraham.

Blij team

Net als in de eerste helft was de eerste kans na rust voor Fortuna Sittard. Janssen kopte een hoekschop bij de eerste paal gevaarlijk in, maar Padt lette goed op en bokste de bal weg. Aan de andere kant was het invaller Abraham die werd vrijgespeeld door Tomas Suslov. De jonge Zweed bleef heel koel voor het doel en schoot de FC op voorsprong, 1-0. Zijn eerste goal voor de club, net als Strand Larsen in een wedstrijd tegen Fortuna Sittard. Met zijn treffer werd Abraham ook nog eens de jongste Zweedse doelpuntenmaker ooit in de Eredivisie.
 
De man van de assist kreeg na een uur spelen de volgende goede kans voor FC Groningen. Suslov ontving de bal van Alessio Da Cruz en schoot vanaf de rand van het strafschopgebied met zijn rechtervoet hard naast het doel.
 
Met nog een klein kwartier te spelen was verdediger Ko Itakura net als vorige week in Heerenveen belangrijk met een spectaculaire ingreep op een voorzet van de zijkant. Vlak daarna leek Abraham zijn tweede van de middag te maken, maar de goal van de Zweed werd afgekeurd vanwege buitenspel. De treffer van Abraham aan het begin van de tweede helft was uiteindelijk genoeg voor de overwinning en drie punten. Een goal waarmee de jonge aanwinst van FC Groningen geschiedenis schreef. 

Stem hier op de Office Centre Man of the Match

schreck2
suslov

Gerelateerd nieuws