za 13 februari 2021 12:00
Eredivisie
Jorgen Strand Larsen (16)
1
0
16
Jorgen Strand Larsen
48
Mike te Wierik
51
Pherai
59
Clement
63
Huiberts voor Buitink
63
Paal voor Saymak
71
Reijnders voor Pherai
78
Paulos Abraham voor Alessio Da Cruz
78
Damil Dankerlui voor Tomas Suslov
83
Drost voor Misidjan
90
Wessel Dammers voor Jorgen Strand Larsen
0
45
90

FC Groningen - PEC Zwolle

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld
12 februari 2021

FC Groningen moet het morgenmiddag, zaterdag 13 februari, in de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle naast de langer afwezige Arjen Robben ook stellen zonder Azor Matusiwa, Patrick Joosten en Ahmed El Messaoudi. Vanwege de strenge vorst heeft de KNVB de competitiewedstrijden van de zaterdagavond vervroegd naar de middag. Hierdoor is de aftrap van FC Groningen – PEC Zwolle in het Hitachi Capital Mobility Stadion al om 12.00 uur.

b5

Hoofdtrainer Danny Buijs vindt de vroege aftrap van het treffen met PEC een prima beslissing. “Het is voor alle direct betrokkenen een stuk aangenamer om 12.00 uur af te trappen in een zonnetje in plaats van ’s avonds om 20.00 uur, want dat temperatuurverschil voel je goed. Het is nog steeds koud, maar de omstandigheden zijn ’s middags wel een stuk beter.”

Kansen
Verder zijn de weersomstandigheden geen onderwerp van discussie in de aanloop naar de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle. “Dankzij de inzet van collega’s binnen de club is ons trainingsveld dinsdag sneeuwvrij gemaakt en hebben we ons vanaf daar op een goede manier kunnen voorbereiden,” deelt Buijs een compliment uit aan de medewerkers van FC Groningen, die gewapend met sneeuwschuivers en kruiwagens gezamenlijk de handen uit de mouwen staken op Sportpark Corpus den Hoorn.

Hoewel PEC Zwolle met elf punten minder en een wedstrijd meer gespeeld beduidend lager in de Eredivisiestand opduikt dan FC Groningen, is Buijs op zijn hoede voor de tegenstander. “PEC heeft net als wij pas zes keer verloren dit seizoen. Dit betekent dat het een lastig te kloppen tegenstander is. Ze staan lager op de ranglijst omdat ze al elf keer hebben gelijkgespeeld. Maar goed, wij zijn ook moeilijk te verslaan en spelen thuis, dus wij zien zeker kansen.”

Historie
Hoewel in het verleden behaalde resultaten geen garantie geven voor de toekomst, is het wellicht een prettige gedachte dat de Trots van het Noorden van de achttien gespeelde onderlinge Eredivisieduels op Groningse bodem slechts twee keer als verliezer van het eigen veld stapte. Drie keer eindigde het onbeslist en dertien keer wist FC Groningen te winnen van PEC.

FC Groningen – PEC Zwolle begint zaterdagmiddag om 12.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Jeroen Manschot. Bekijk hier de hele voorbeschouwing van Danny Buijs in aanloop naar het thuisduel met PEC.

13 februari 2021

FC Groningen heeft zaterdagmiddag de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle gewonnen. De Trots van het Noorden versloeg de Zwollenaren met 1-0 door een goal van topscorer Jørgen Strand Larsen. De spits scoorde na een kwartier spelen. In de tweede helft debuteerde aanwinst Paulos Abraham voor de club. 

Goal blij

FC Groningen begon sterk aan de wedstrijd. Mo El Hankouri snelde na twee minuten al langs zijn man en produceerde een gevaarlijke voorzet. De eerste echte kans kreeg de Trots van het Noorden na tien minuten spelen toen een voorzet van Tomas Suslov net te hoog was voor spits Jørgen Strand Larsen.
 
Na ruim een kwartier spelen kon de topscorer wel juichen. Een afgeslagen corner werd opnieuw ingebracht door Gabriel Gudmundsson en het was voor Strand Larsen een koud kunstje om de 1-0 binnen te tikken. De vierde assist van Gudmundsson op de Noorse spits dit seizoen.
 
Groningen kreeg via Suslov een grote kans om de score te verdubbelen, maar de Slowaak schoot na een knappe controle in het strafschopgebied de bal hard naast het doel. El Hankouri was meerdere malen met een voorzet van de zijkant gevaarlijk en kreeg na ruim een half uur spelen van dichtbij een kans. De vleugelspits schoot op keeper Xavier Mous. Op slag van rust moest de doelman zich strekken na een technisch fraai schot van Strand Larsen. FC Groningen had kansen op meer, maar ging met een meer dan verdiende 1-0 voorsprong de rust in.
 

Strand larsen1

Net als voor de pauze begon FC Groningen flitsend aan de tweede helft. El Hankouri vond Strand Larsen met een hoge voorzet bij de tweede paal en de spits kopte uit een lastige hoek knap op het doel. Ook Gudmundsson kreeg in de beginfase van de tweede helft een grote kans, maar schoot recht op keeper Mous. Groningen had de controle over de wedstrijd, maar met een marge van één goal moest het blijven uitkijken.
 
Zwolle moest na een klein uur spelen met tien man verder nadat Pelle Clement een rode kaart kreeg vanwege een harde tackle op Ramon Pascal Lundqvist. Aanwinst Paulos Abraham mocht ruim tien minuten voor tijd invallen en debuteerde daarmee officieel voor de club.
 
Hoewel FC Groningen voornamelijk in het eerste uur veel kansen kreeg de score te laten oplopen, was er in de slotfase dat ene gevaarlijke moment voor de tegenstander. Virgil Misidjan kon op Sergio Padt af en schoof de bal naast. De goal van Strand Larsen in de eerste helft was uiteindelijk genoeg voor drie punten en een overwinning op PEC Zwolle. 

Stem hier op de Office Centre Man of the Match 

Suslov1
Abraham3

Gerelateerd nieuws