wo 24 februari 2021 18:45
Eredivisie
0
0
52
M.A. Leal voor Gabriel Gudmundsson
65
Paulos Abraham voor Jorgen Strand Larsen
65
Damil Dankerlui voor Tomas Suslov
76
Geertruida voor Nieuwkoop
81
Diemers voor Kökcü
81
Bozenik voor Linssen
87
Wessel Dammers voor Ramon Pascal Lundqvist
87
Sam Schreck voor Mo El Hankouri
0
45
90

FC Groningen - Feyenoord

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld
23 februari 2021

Hoofdtrainer Danny Buijs, keeperstrainer Sascha Marth en technisch directeur Mark-Jan Fledderus zijn weer op de club actief. Alle uitkomsten van de coronatesten van spelers en staf van FC Groningen voor de midweekse inhaalwedstrijd tegen Feyenoord zijn negatief en niemand heeft gezondheidsklachten. Hoewel dit ook voor het uitduel met sc Heerenveen al zo was, bleef het drietal afgelopen weekend uit voorzorg toch thuis om geen enkel risico te nemen, nadat ze in de week voorafgaand aan de Derby van het Noorden in een overleg hadden gezeten waarbij één persoon later besmet bleek te zijn.

FC Groningen speelt morgenavond, woensdag 24 februari, om 18.45 uur de inhaalwedstrijd tegen Feyenoord in het Hitachi Capital Mobility Stadion. Het is een competitieduel tussen de nummer 4 en nummer 6 van de ranglijst van de Eredivisie, waarbij de voorsprong van de Rotterdammers op de Trots van het Noorden vier punten bedraagt.

Thuis vanaf de bank
Danny Buijs verscheen de afgelopen dagen uit voorzorg niet op de club en moest de Derby van het Noorden vanaf de bank bekijken. Thuis wel te verstaan. “En dat was een hele vreemde ervaring,” zo neemt de hoofdtrainer van FC Groningen ons mee in hoe hij de afgelopen dagen heeft beleefd. “Ik ben eerder afwezig geweest bij de uitwedstrijd tegen Feyenoord om privéredenen, dit was heel anders. Je voelt je goed, je hebt een negatieve uitslag van een coronatest en toch is het beter om niet in de buurt van anderen te komen. Maar goed: het was beter dat ík thuis op de bank zat, dan één van de spelers. We willen graag alle risico’s op besmetting zo klein mogelijk houden.”

20200913FCGroningenPSV079

Als een supporter
Veel mensen vragen zich af hoe Buijs de wedstrijd voor de tv heeft gevolgd. “Je voelt je weer even als een supporter. De eerste 25 minuten had ik de kinderen nog om me heen, maar die verlieten toen de kamer. Ik was nogal emotioneel betrokken, zal ik maar zeggen. Je zit voor die tv en ziet dat het niet goed gaat in de eerste helft, terwijl je weet dat de ploeg zoveel beter kan. Dat is frustrerend. Gelukkig ging het in de tweede helft steeds beter en ik was er ook van overtuigd dat we de gelijkmaker nog zouden maken. Dat gebeurde, maar het was te laat om ook nog de zege te kunnen pakken. Ik ben blij dat ik er tegen Feyenoord weer gewoon bij kan zijn.”

24 februari 2021

FC Groningen heeft woensdagavond de thuiswedstrijd tegen Feyenoord gelijk gespeeld. De Trots van het Noorden en de Rotterdammers wisten ondanks een aantrekkelijke wedstrijd niet te scoren: 0-0. In de eerste helft kreeg FC Groningen de grootste kans via Tomas Suslov, maar zijn schot werd gekeerd door doelman Marsman. In de tweede helft was Feyenoord nog dichtbij de zege, maar Bryan Linssen raakte de lat en Luis Sinisterra de paal. 

photo5886690761993467435

De eerste mogelijkheid in het Hitachi Capital Mobility Stadion was voor Feyenoord. Namens de bezoekers schoot Steven Berghuis net naast. Na elf minuten spelen kreeg Tomas Suslov een grote kans. De talentvolle middenvelder schoot hard, maar de bal werd gekeerd door doelman Nick Marsman. Een paar minuten later stond Gabriel Gudmundsson oog in oog met Marsman, maar ook zijn inzet werd gestopt.

Na het eerste kwart voor de wedstrijd werden de Rotterdammers weer gevaarlijk. Voormalig jeugdspeler van FC Groningen, Orkun Kökçü, schoot tweemaal in korte tijd maar wist niet te scoren bij Sergio Padt.

Vlak voor rust werd FC Groningen nog twee erg gevaarlijk via de onthoudbare Gudmundsson. Zijn voorzetten werden telkens met moeite verwerkt door de defensie van Feyenoord.

photo5886690761993467387

Kort na rust verlaat Gudmundsson het veld na een sprint richting het doel van Feyenoord. Hij werd vervangen door Miguel Angel Leal. Feyenoord kreeg vlak daarna twee grote kansen via Linssen en Kökçü, maar de lat en Bart van Hintum stonden in de weg.

In het laatste half uur koesterden beide ploegen een punt. Door het gelijkspel blijft FC Groningen op plek 6 op de ranglijst in de Eredivisie met inmiddels 39 punten.

Stem hier op de Office Centre Man of the Match

photo5886690761993467380

Gerelateerd nieuws