za 30 januari 2021 16:30
Eredivisie
Burgzorg (24)
1
0
24
Burgzorg
46
Mo El Hankouri voor M.A. Leal
46
Alessio Da Cruz
61
Kian Slor voor Daniël van Kaam
71
Thijs Dallinga voor Tomas Suslov
76
Kiomourtzoglou voor Van der Water
80
Fadiga voor Breukers
80
Knoester voor Burgzorg
83
Damil Dankerlui voor Gabriel Gudmundsson
83
Wessel Dammers voor Alessio Da Cruz
86
Szöke voor Vloet
86
Kutucu voor Azzaoui
0
45
90

Heracles Almelo - FC Groningen

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld
29 januari 2021

FC Groningen sluit de drukke voetbalmaand januari morgen (zaterdagmiddag 30 januari) af in Almelo. Om 16.30 uur is de aftrap van het competitieduel met Heracles. Voor de Trots van het Noorden, nummer 6 op ranglijst van de Eredivisie, is het de vierde uitwedstrijd deze maand. Danny Buijs mist in het Erve Asito een aantal vaste krachten.

De hoofdtrainer van FC Groningen kan tegen Heracles Almelo niet beschikken over Azor Matusiwa, Ahmed El Messaoudi en Patrick Joosten. Van Arjen Robben is al langer bekend dat hij voorlopig niet inzetbaar is. Volgens Buijs wacht zijn ploeg een pittige middag in Almelo. “Heracles is een goed georganiseerde ploeg met een duidelijke speelwijze. We zullen dus weer met veel energie moeten spelen om een resultaat te halen. Wat dat betreft is het fijn dat we nu net een dag extra rust hebben, in vergelijking voor ons duel met ADO Den Haag van afgelopen dinsdag, om ons voor te bereiden op deze laatste wedstrijd van een drukke voetbalmaand.”

Bekijk hier de volledige voorbeschouwing met Danny Buijs op het treffen met Heracles Almelo.

30 januari 2021

FC Groningen heeft zaterdagmiddag in Almelo met 1-0 verloren van Heracles Almelo. Delano Burgzorg maakte voor de rust de enige treffer van de wedstrijd. De Trots van het Noorden ging de gehele tweede helft op jacht naar de gelijkmaker, maar zonder het gewenste resultaat. 

Gudmundsson

FC Groningen kwam na vier minuten spelen goed weg nadat Ismail Azzaoui vanuit een vrije bal op de lat schoot boven doelman Sergio Padt. Daarna pakte FC Groningen het initiatief in de wedstrijd en kreeg de Trots van het Noorden twee goede kansen. Beide keren stond Gabriel Gudmundsson aan de basis. Eerst speelde de Zweed drie tegenstanders uit, opende op Tomas Suslov die de bal meegaf aan de opkomende Miguel Leal. De Spanjaard schoot in het zijnet.
 
Na twintig minuten spelen gaf Gudmundsson een lage voorzet op Jørgen Strand Larsen. De spits nam de bal vlak voor het doel aan, draaide en schoot via een tegenstander naast. Op het moment dat de FC de tegenstander al enige tijd onder druk leek te hebben, sloeg Heracles Almelo toe. Een lange bal van achteruit vloog over de FC-verdediging heen en werd opgepikt door Delano Burgzorg. De aanvaller kon de bal in de korte hoek langs Padt in het doel schuiven, 1-0. Na de goal pakte de thuisploeg de controle, zonder echt grote kansen te creeëren.
 
Net als in de eerste helft was de eerste kans na rust voor Heracles. Schoofs kopte uit een corner van dichtbij op het doel, maar Padt redde fenomenaal. Trainer Danny Buijs wisselde al snel in de tweede helft aanvallend. Daardoor ging de FC al vroeg in de tweede helft nadrukkelijk op jacht naar de gelijkmaker. Het leverde kansen op voor Strand Larsen en invaller Thijs Dallinga. Aan de andere kant lag er veel ruimte voor Heracles om te counteren, maar Padt keepte attent waardoor het spannend bleef in het Erve Asito.
 
Met lange ballen en telkens vier of vijf spelers in het strafschopgebied van de tegenstander probeerde de Trots van het Noorden de verdediging van Heracles te breken. Kian Slor was een keer dichtbij een treffer en Dallinga kopte in de handen van de keeper. Strand Larsen kreeg vijf minuten voor tijd een grote kans nadat invaller Wessel Dammers de bal goed doorkopte en de spits direct na de aanname op het doel vuurde. Het schot vloog over de lat. Tot op de laatste seconde knokten de FC’ers voor de punt, maar na ruim 94 minuten spelen floot scheidsrechter Pol van Boekel voor het laatst en bleef de 1-0 stand onveranderd. 

Stem hier op de Office Centre Man of the Match

Strand Larsen
Itakura

Gerelateerd nieuws