di 26 januari 2021 21:00
Eredivisie
Ramon Pascal Lundqvist (18)
Jorgen Strand Larsen (43)
Alessio Da Cruz (68)
3
0
18
Ramon Pascal Lundqvist
38
Bourard
39
Ould-Chikh voor Van Ewijk
43
Jorgen Strand Larsen
54
Catic voor Bourard
68
Alessio Da Cruz
70
Sam Schreck voor Alessio Da Cruz
70
Mike te Wierik voor Tomas Suslov
70
Joël van Kaam voor Mo El Hankouri
72
Karelis voor Kramer
72
Pinas voor Kemper
72
Gomelt voor Goossens
76
Catic
86
Kian Slor voor Gabriel Gudmundsson
86
Thijs Dallinga voor Jorgen Strand Larsen
0
45
90

FC Groningen - ADO Den Haag

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld
25 januari 2021

FC Groningen komt morgenavond, dinsdag 26 januari, al weer in actie. In speelronde 19 van de Eredivisie treft de ploeg van trainer Danny Buijs ADO Den Haag in het eigen Hitachi Capital Mobility Stadion. De aftrap van het duel is om 21.00 uur.

De wedstrijden volgen elkaar snel op. Afgelopen zaterdagavond leed de Trots van het Noorden de eerste nederlaag van 2021. Vitesse won terecht, maar nipt met 1-0 in Gelredome. Aan de vooravond van de confrontatie met ADO Den Haag constateert Danny Buijs dat de slag in Arnhem behoorlijk wat kracht heeft gekost en fysiek de balans nog moet worden opgemaakt. “Het wordt een hele puzzel en de laatste stukjes kunnen we waarschijnlijk pas morgen vlak voor de wedstrijd leggen.”

Voorbeschouwing
Bekijk hier de gehele voorbeschouwing van Danny Buijs op de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag, met ook persoonlijke herinneringen als speler aan de onderlinge confrontaties in het Stadion Oosterpark.

26 januari 2021

FC Groningen heeft dinsdagavond in de 19e speelronde van de Eredivisie ruim gewonnen van ADO Den Haag. De Trots van het Noorden was in het eigen Hitachi Capital Mobility Stadion met 3-0 te sterk. Ramon Pascal Lundqvist en Jørgen Strand Larsen scoorden voor rust. Alessio da Cruz maakte zijn eerste voor de club na de pauze. 

FC Groningen was vanaf minuut één de bovenliggende partij in het Hitachi Capital Mobility Stadion. Mo El Hankouri zorgde na tien minuten spelen voor het eerste gevaar, maar zijn strakke voorzet vloog gevaarlijk voorlangs het doel van ADO Den Haag. De Trots van het Noorden kwam na ruim een kwartier op voorsprong door Ramon Pascal Lundqvist.
 
De Zweed ging achter een vrije bal staan aan de zijkant van het veld en zag dat keeper Luuk Koopmans de hoek bij de tweede paal open liet. Lundqvist krulde de bal fantastisch binnen, 1-0. Achterin bleef de FC probleemloos op de been en voorin zorgde onder andere Gabriel Gudmundsson voor dreiging. De snelle vleugelflitser was na een half uur gevaarlijk met een lage voorzet die net spits Jørgen Strand Larsen niet bereikte. Vlak voor rust vonden de beide Scandinaviërs elkaar wel. Gudmundsson was er voor de zoveelste keer langs bij zijn tegenstander en legde de bal panklaar op het hoofd van de spits, 2-0, competitiedoelpunt nummer acht voor Strand Larsen.
 
Ook na rust bleef FC Groningen op zoek naar de aanval en had het duidelijk overwicht op het veld. Alessio da Cruz werd na vijf minuten in de tweede helft prachtig weggestuurd door Lundqvist, maakte een snelle actie en schoot op keeper Koopmans. Vijf minuten later schoot de aanvaller, deze keer vrijgespeeld door Tomas Suslov, weer op de keeper, maar in de 68ste minuut was het driemaal scheepsrecht voor Da Cruz. De technicus werd aangespeeld door El Hankouri en maakte met een bekeken schot zijn eerste treffer voor de Trots van het Noorden en deed daarmee het duel op slot, 3-0.
 
Groningen kwam verdedigend geen enkele keer in de problemen en in de slotfase was het zelfs verdediger Ko Itakura die mee opkwam. De Japanner schoot van randje zestien op het doel, maar de bal belandde in de handen van Koopmans. FC Groningen pakte een ruime en verdiende overwinning tegen ADO Den Haag en dat leverde veel blije gezichten op. 

Strand Larsen
Da Cruz
Gudmundsson1
blij

Gerelateerd nieuws