zo 17 januari 2021 14:30
Eredivisie
Ahmed El Messaoudi (47)
Jorgen Strand Larsen (66)
2
2
Dumic (12)
Van Leeuwen (22)
12
Dumic
22
Van Leeuwen
46
Daniël van Kaam voor Tomas Suslov
46
Sam Schreck voor Azor Matusiwa
46
Ramon Pascal Lundqvist voor Alessio Da Cruz
46
Pleguezuelo voor Ebuehi
47
Ahmed El Messaoudi
53
Van Leeuwen
60
Markelo voor Danilo
60
Abass voor Van Leeuwen
64
Sam Schreck
66
Jorgen Strand Larsen
78
Abass
81
Brama voor Roemeratoe
85
M.A. Leal voor Damil Dankerlui
85
Remco Balk voor Ahmed El Messaoudi
86
Bosch voor Menig
0
45
90

FC Groningen - FC Twente

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld
15 januari 2021

FC Groningen is koud terug uit Tilburg of de volgende competitiewedstrijd lonkt alweer. Zondagmiddag om 14.30 uur wacht in het Hitachi Capital Mobility Stadion de ontmoeting met FC Twente. Het is een rechtstreeks duel tussen de trainers Danny Buijs en Ron Jans om plaats 6 in de Eredivisie, waarbij ‘de leerling’ drie punten voorsprong heeft op ‘de meester’.

Enkele uren na terugkeer in Groningen, moeten spelers en staf al weer razendsnel schakelen richting speelronde 17. Trainer Danny Buijs doet dat met een grote glimlach rond zijn mond, want diep in blessuretijd werd donderdagavond laat tegen Willem II de zege gekaapt in een meeslepend voetbalgevecht; 2-3. FC Twente liet juist in de slotfase van hun duel met Ajax een resultaat uit handen glippen.

Last minute
Omdat de tijdspanne tussen beide wedstrijden zo kort is, denkt de trainer van de Trots van het Noorden dat hij niet eerder dan op de wedstrijddag pas weet wie er bij het beginsignaal van scheidsrechter Blom aan de aftrap kunnen staan. “We gaan morgenmiddag (zaterdag – red.) na de laatste training met de medische en fysieke staf zitten om de balans op te maken en te bepalen wie er wel en wie er niet inzetbaar zijn,” vertelt Buijs in de voorbeschouwing op FC Twente-thuis.
Van Arjen Robben is al langer bekend dat hij in de maand januari niet in actie zal komen. Buijs over de rest van zijn spelersgroep: “Allereerst gaat het erom hoe alle jongens herstellen van de wedstrijd tegen Willem II en verder zullen we goed moeten kijken naar de belastbaarheid van de spelers die er eerder een tijd uit zijn geweest. Dan denk ik met name aan Patrick Joosten, Alessio Da Cruz en Azor Matusiwa. Ook moeten we Gabriel Gudmundsson, die nu veel wedstrijden in korte tijd speelt, goed monitoren. Kortom; we zullen last minute pas de opstelling kunnen vrijgeven.”

Voorbeschouwing
Bekijk hier de gehele voorbeschouwing van Danny Buijs op de thuiswedstrijd tegen FC Twente, met ook persoonlijke herinneringen als speler aan de onderlinge confrontatie in het Stadion Oosterpark.

17 januari 2021

FC Groningen heeft de eerste thuiswedstrijd van het jaar 2021 gelijkgespeeld tegen FC Twente. Het derde spektakelstuk in één week eindigde in 2-2. De FC knokte zich door goals van Ahmed El Messaoudi en Jørgen Strand Larsen in de tweede helft terug van een 0-2 achterstand. Voor FC Twente scoorden Dario Dumic en Thijs van Leeuwen. 

Strand Larsen.1jpg

FC Groningen kreeg in de eerste helft voldoende kansen, maar scoorde niet. FC Twente deed dat wel. Dario Dumic kopte na 12 minuten spelen raak vanuit een corner. Thijs van Leeuwen schoot de Tukkers tien minuten later naar 0-2. FC Groningen had toen ook al twee goede mogelijkheden gekregen, maar Bart van Hintum schoot in de beginfase naast en Jørgen Strand Larsen na een kwartier voetballen over het doel. Ko Itakura kopte een vrije bal van Tomas Suslov na een half uur spelen rakelings over de lat. Suslov zelf kreeg in de 35ste minuut een goede mogelijkheid met rechts, nadat een lage voorzet van Gabriel Gudmundsson niet kon worden verwerkt door de Twentse verdediging. De Slowaak haalde uit, maar schoot op keeper Joël Drommel.    
 
Trainer Danny Buijs bracht in de personen van Daniël van Kaam, Ramon Pascal Lundqvist en Sam Schreck, drie verse krachten voor de tweede helft. Lundqvist was direct na rust belangrijk. De Zweed zette zijn tegenstander met een prachtige lichaamsschijnbeweging op het verkeerde been en gaf buitenkant voet een lage voorzet waar Ahmed El Messaoudi tegenaan kon lopen, 1-2.

Nog geen twee minuten na de treffer was Lundqvist weer gevaarlijk. De middenvelder ontving de bal deze keer van El Messaoudi en schoot van een meter of dertien van het doel hard via een tegenstander naast. Groningen drong direct aan op jacht naar de gelijkmaker. Gabriel Gudmundsson schoot hard op de voeten van Drommel en met loopacties in de diepte creëerde Lundqvist het nodige gevaar.
 
Na 66 minuten spelen was het spits Strand Larsen die de gelijkmaker knap achter de Twentse keeper schoot. De Noor kwam goed voor zijn man en werkte de lage voorzet van Gudmundsson met een fraaie voetbeweging binnen, 2-2.
 
Groningen zette de tegenstander na rust flink onder druk. Met voorzetten van de zijkant werd de Trots van het Noorden meerdere malen gevaarlijk, maar telkens lukte het niet om daadwerkelijk één van de FC’ers in het strafschopgebied te bereiken. Strand Larsen kreeg in de absolute slotfase nog een schietkans via een voorzet van de ingevallen Remco Balk, maar de moegestreden spits raakte de bal niet voldoende om echt kracht achter het schot te zetten. Na 94 minuten voetbal eindigde het derde spektakelstuk in één week in 2-2.  

Stem hier op de Office Centre Man of the Match 

Messaoudi
Da Cruz
Gudmundsson

Gerelateerd nieuws