do 14 januari 2021 21:00
Eredivisie
Nunnely (60)
2
3
Mo El Hankouri (50)
Wessel Dammers (e.d. 79)
Ko Itakura (84)
Mo El Hankouri (90)
21
Mo El Hankouri voor Patrick Joosten
46
Wessel Dammers voor Azor Matusiwa
50
Mo El Hankouri
55
Llonch voor Saddiki
60
Nunnely
61
Trésor voor Saglam
76
Köhlert voor Nunnely
79
Wessel Dammers
81
Sam Schreck voor Wessel Dammers
81
Alessio Da Cruz voor Bart van Hintum
84
Ko Itakura
90
Ko Itakura
90
Mo El Hankouri
90
M.A. Leal voor Daniël van Kaam
0
45
90

Willem II - FC Groningen

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld
13 januari 2021

FC Groningen sluit donderdagavond in Tilburg de 16e speelronde van de Eredivisie af. Willem II is om 21.00 uur de tegenstander van de formatie van Danny Buijs. De trainer van de Trots van het Noorden is positief gestemd in aanloop naar de voor FC Groningen traditioneel lastige uitwedstrijd. “We willen Willem II op afstand houden.”

Daags voor de confrontatie in het Koning Willem II Stadion kijkt Danny Buijs met een gerust gevoel naar zijn selectie. “Buiten Arjen Robben hebben we iedereen beschikbaar, zoals het nu lijkt. Dat is positief. Ik denk niet dat alle jongens de negentig minuten kunnen vol maken, maar ze kunnen wel allemaal een rol spelen, zoals ik het nu inschat. We staan er wat dat betreft goed op.”

Tevredenheid
Ook het resultaat in de laatste wedstrijd tegen FC Utrecht en de positie op de ranglijst kunnen Buijs tot tevredenheid stemmen. Willem II heeft het dit seizoen – in vergelijking met vorig jaar – een stuk lastiger. Buijs daarover: “Ik denk wel dat Willem II aan het einde van de rit hoger staat, dan nu het geval is. Zij hebben in mijn ogen voldoende kwaliteit om nog een paar plaatsen te stijgen. Maar wij gaan er alles aan doen om dat morgen (donderdag – red.) nog niet te laten gebeuren. Wij willen ze nog even op die plaats laten staan en ze op afstand houden. Wij gaan naar Tilburg om te winnen, maar het is natuurlijk niet zo dat we er even overheen lopen omdat zij nu onderin staan.”

Voorbeschouwing Buijs
Bekijk hier de hele voorbeschouwing van Buijs op het uitduel met Willem II.

14 januari 2021

Mo El Hankouri bezorgde FC Groningen donderdagavond tegen zijn oude ploeg Willem II de overwinning. De aanvaller maakte twee doelpunten in de met 3-2 gewonnen wedstrijd in Tilburg. De vijf goals vielen allemaal na rust. Ko Itakura maakte de andere Groningse treffer. Voor de thuisploeg scoorde Ché Nunnely, FC-verdediger Wessel Dammers maakte een eigen goal. 

De avondwedstrijd in Tilburg werd de avond van Mo El Hankouri. De aanvaller kwam in de eerste helft als invaller in het veld voor een geblesseerde Patrick Joosten en was na zijn komst binnen de lijnen direct de meest dreigende FC’er.
 
De technicus bracht na een half uur spelen eerst spits Jørgen Strand Larsen in stelling en kreeg vijf minuten voor rust zijn eerste kans. El Hankouri kwam goed vrij op de rand van het strafschopgebied en krulde de bal fraai richting kruising. Keeper Jorn Brondeel vloog naar de hoek en stompte de inzet tot een hoekschop. Uit de corner kreeg Ko Itakura de bal voor de voeten, maar kon de Japanner niet uithalen.
 
Vlak na rust kon El Hankouri juichen. FC Groningen kwam op voorsprong nadat Tomas Suslov de bal kreeg in een snelle uitbraak, uitstekend het overzicht hield en de vrijstaande El Hankouri aanspeelde. De aanvaller aarzelde niet en schoot keurig binnen, 0-1.
 
Lang kon de FC niet van de voorsprong genieten, want na een uur spelen maakte Ché Nunnely gelijk voor de thuisploeg, 1-1. Willem II bracht FC Groningen ruim tien minuten voor tijd op achterstand. Een voorzet van de zijkant werd door aanvaller Vangelis Pavlidis met het hoofd geschampt waarna Wessel Dammers de bal tegen zich aan kreeg en deze achter Padt in het doel verdween, 2-1.
 
Trainer Danny Buijs wisselde aanvallend en FC Groningen ging niet bij de pakken neerzitten. Het kwam zes minuten voor tijd op gelijke hoogte door een rake kopbal van Ko Itakura, 2-2. Een hectische slotfase volgde waarbij voor de tweede keer een goal van Willem II vanwege buitenspel werd afgekeurd en Itakura nog een keer een gevaarlijk schot van Wriedt blokte. Willem II drong aan, maar het was de FC die in blessuretijd via een snelle aanval er nog één keer goed uit kwam. Invaller Alessio da Cruz snelde alleen richting de keeper, was niet zelfzuchtig en speelde El Hankouri aan. De aanvaller maakte zijn tweede van de avond en schoot de Trots van het Noorden zodoende naar drie punten en een heerlijke overwinning, 2-3. 

Stem hier op de Office Centre Man of the Match 

el hankouri3
El Hankouri5

Gerelateerd nieuws