za 9 januari 2021 21:00
Eredivisie
Ramselaar (39)
Kerk (90)
2
2
Patrick Joosten (16)
Jorgen Strand Larsen (21)
16
Patrick Joosten
21
Jorgen Strand Larsen
35
Mahi voor Elia
39
Ramselaar
42
Kerk
46
Tomas Suslov voor Alessio Da Cruz
55
Tomas Suslov
66
Mo El Hankouri voor Patrick Joosten
69
Janssen
74
Emanuelson voor Gustafson
74
Sylla voor Janssen
81
Van de Streek voor Ramselaar
90
Sam Schreck voor Tomas Suslov
90
Remco Balk voor Daniël van Kaam
90
Kerk
0
45
90

FC Utrecht - FC Groningen

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld
8 januari 2021

FC Groningen trapt zaterdagavond een drukke tweede seizoenshelft af in Utrecht. De wedstrijd tegen de plaatselijke FC is de eerste van zes Eredivisieduels deze maand. Selectie en staf is vol energie om de goede eerst helft van het seizoen een mooi vervolg te geven in 2021. De aftrap van de wedstrijd in de Galgenwaard is morgen (zaterdag 9 januari) om 21.00 uur. 

Trainer Danny Buijs stond na een korte winterbreak vlak na de jaarwisseling weer met zijn selectie op het trainingsveld en heeft zodoende een ruime week voorbereiding gehad op het uitduel met FC Utrecht. In Utrecht komt Buijs in de personen van Mimoun Mahi en Django Warmerdam oude bekenden tegen. Buijs kan in Utrecht beschikken over een nagenoeg fitte selectie. “Op Arjen Robben na hebben we deze week iedereen in de groepstraining op het veld gehad, dus dat is positief.”

9 januari 2021

FC Groningen heeft de eerste wedstrijd na de winterstop gelijk gespeeld. De Trots van het Noorden kreeg in de laatste minuut van de blessuretijd in de tweede helft een goal tegen, waardoor het duel in 2-2 eindigde. Patrick Joosten en Jørgen Strand Larsen scoorden voor rust voor FC Groningen. Bart Ramselaar en Gyrano Kerk maakten de treffers van de Utrechters.  

goal joosten

FC Groningen begon zeer effectief aan de wedstrijd in Utrecht. De Trots van het Noorden ving de Utrechters in het eerste kwartier op en kreeg na zestien minuten spelen de eerste kans. Het was direct raak! Spits Jørgen Strand Larsen deed er alles aan om een bal bij de cornervlag binnen te houden, knokte zich langs twee tegenstanders op de achterlijn en gaf een afgemeten voorzet op Patrick Joosten. De aanvaller kopte de FC tegen zijn oude ploeg op voorsprong, 0-1.
 
Strand Larsen kreeg direct na de voorsprong een kans die hij rakelings over schoot, maar vijf minuten na de eerste goal was het ook raak voor de Noorse spits. Strand Larsen ontving een steekbal van Ahmed El Messaoudi, draaide direct door met zijn gezicht naar het doel en schoot keihard binnen, 0-2.
 
FC Groningen werd voor de vierde keer binnen een half uur gevaarlijk nadat Strand Larsen de bal in de diepte kreeg aangespeeld en vanaf de linkerkant een lage voorzet gaf. De bal was net te scherp voor twee ploeggenoten die kwamen inlopen. Vlak voor rust deed FC Utrecht iets terug. De Groningse defensie kreeg de bal niet goed weg, waardoor Bart Ramselaar via een FC’er in de verre hoek raak kon schieten, 1-2. Dat was ook de ruststand.
 
In de tweede helft had FC Groningen in de beginfase het meeste balbezit en zocht het de aanval via de flanken. Een schot van Gabriel Gudmundsson werd gestopt door de keeper van FC Utrecht en meerdere keren kon spits Strand Larsen net niet worden aangespeeld. FC Utrecht probeerde de FC na een uur spelen meer onder druk te zetten waarbij de ploeg van trainer Danny Buijs het centrum goed dicht hield. Toch werd de thuisploeg twee keer gevaarlijk en het waren de voormalig FC’ers Django Warmerdam en Mimoun Mahi die hun oude ploeg geen pijn deden. De redding van doelman Sergio Padt op de kopbal van Mahi was fenomenaal!
 
Aan de andere kant lukte het de FC’ers niet om gebruik te maken van de ruimte die lag op de helft van FC Utrecht. Het team bleef zich in de duels knokken en leek lang op weg naar de eerste driepunter van 2021. De laatste minuut van de vijf minuten extra tijd kreeg de ploeg echter alsnog een doelpunt tegen via Gyrano Kerk. De VAR checkte de goal nog voor eventueel hands van de aanvaller, maar de treffer bleef staan waardoor het duel in 2-2 eindigde.

Stem hier op de Office Centre Man of the Match

Padt redding
teamknuffel

Gerelateerd nieuws