wo 23 december 2020 20:00
Eredivisie
0
1
Szöke (78)
51
Wessel Dammers
56
Sam Schreck voor Ramon Pascal Lundqvist
74
Azzaoui voor Van der Water
74
Bijleveld voor Burgzorg
74
Szöke voor Bakis
77
Kian Slor voor Mo El Hankouri
77
Remco Balk voor Jorgen Strand Larsen
77
Tomas Suslov voor Gabriel Gudmundsson
78
Szöke
82
Thijs Dallinga voor Wessel Dammers
87
De la Torre voor Vloet
0
45
90

FC Groningen - Heracles Almelo

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld
22 december 2020

FC Groningen kan morgenavond, woensdag 23 december, een clubrecord vestigen. Als de ploeg van hoofdtrainer Danny Buijs in het eigen Hitachi Capital Mobility Stadion Heracles Almelo weet te verslaan, heeft de Trots van het Noorden de beste Eredivisie-start na veertien speelronden sinds de club in 1971 werd opgericht. Het thuisduel met Heracles begint om 20.00 uur.

Hoofdtrainer Danny Buijs kan tegen Heracles Almelo niet beschikken over de aanvoerders Arjen Robben en Azor Matusiwa. Patrick Joosten en Alessio Da Cruz zijn nog twijfelgevallen. Buijs vindt het naderende record een mooie beloning voor zijn groep, maar hij kijkt verder. “Je bent alleen maar aan het zaaien om uiteindelijk in mei te oogsten. Tot en met april heb je nog helemaal niets en ben je alleen bezig met het creëren van een zo goed mogelijke uitgangspositie.”

De wedstrijd tegen Heracles Almelo staat woensdagavond in het teken van In Memoriam, waarbij alle in het afgelopen jaar overleden supporters van FC Groningen onder meer worden herdacht in een speciale voorbeschouwing op het YouTube-kanaal van de club en in het stadion door spelers en staf met een minuut applaus voor de aftrap.

23 december 2020

FC Groningen heeft woensdagavond de laatste wedstrijd van het kalenderjaar verloren. Het duel met Heracles Almelo eindigde in 0-1. Bij rust was er nog niet gescoord. De Almelose treffer werd in het laatste kwartier van de wedstrijd gemaakt door Adrian Szöke. De Trots van het Noorden sluit het jaar 2020 af met 26 punten uit 14 duels en staat zesde in de Eredivisie 

Hintum

De laatste thuiswedstrijd van het kalenderjaar stond traditioneel in het teken van In Memoriam waarbij alle supporters die ons dit jaar zijn ontvallen worden herdacht. Het applaus van spelers en staf was indrukwekkend in het verder lege stadion. Om de overleden supporters extra te eren maakte FC Groningen voorafgaand de wedstrijd een speciale live-uitzending op YouTube over In Memoriam. De uitzending is via deze link terug te kijken.
 
De hevige regenval in Groningen maakte het veld zwaar. FC Groningen kreeg na achttien minuten spelen de eerste grote kans via Ahmed El Messaoudi. Een voorzet van Damil Dankerlui werd goed gecontroleerd door Jørgen Strand Larsen die teruglegde op de middenvelder. Het schot van El Messaoudi was hard, maar binnen het bereik van Janis Blaswich. Een minuut later testte Mo El Hankouri de kwaliteiten van de keeper. El Hankouri schoot een volley technisch fraai op het doel, maar weer stopte Blaswich de inzet.
 
Ook na rust had Groningen meer balbezit en zocht het naar mogelijkheden om een aanval op te zetten. Het lukte echter niet om echt gevaarlijk te worden en het doel van Blaswich onder vuur te nemen. Aan de andere kant gaf de FC ook weinig kansen weg. Toch kwamen de gasten tot scoren. Invaller Adrian Szöke rondde een steekbal met een stift doeltreffend af, 0-1.
 
FC Groningen wisselde in de slotfase aanvallend door verdediger Wessel Dammers naar de kant te halen voor spits Thijs Dallinga. De geboren Stadjer kreeg in de slotfase een kans en schoot kiezelhard tegen de keeper. De rebound viel voor Suslov, maar ook de Slowaakse international schoot op Blaswich. FC Groningen sloot een sportief goede eerste seizoenshelft -waarin het zich heeft genesteld in de subtop- af met een nederlaag tegen Heracles Almelo. Met 26 punten uit 14 competitiewedstrijden kwam de FC één punt tekort om het clubrecord uit het seizoen 2010/2011 te evenaren.  

Stem hier op de Office Centre Man of the Match 

Strand Larsen

Gerelateerd nieuws