za 19 december 2020 16:30
Eredivisie
Thy (36)
Burger (80)
2
3
Wessel Dammers (16)
Jorgen Strand Larsen (53)
Jorgen Strand Larsen (74)
16
Wessel Dammers
36
Thy
53
Jorgen Strand Larsen
67
Engels voor Smeets
67
Kharchouch voor Mijnans
71
Pinto
73
Sam Schreck voor Ramon Pascal Lundqvist
74
Jorgen Strand Larsen
76
Beugelsdijk voor Heylen
76
Burger voor Duarte
76
Meijers voor Pinto
80
Burger
85
Tomas Suslov voor Daniël van Kaam
85
M.A. Leal voor Damil Dankerlui
90
Thijs Dallinga voor Jorgen Strand Larsen
0
45
90

Sparta Rotterdam - FC Groningen

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld
18 december 2020

Na het bekerverlies in Emmen pakt FC Groningen morgenmiddag, zaterdag 19 december, de competitie weer op met een uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam. De ploeg van trainer Danny Buijs wil in de laatste twee Eredivisieduels van 2020 minimaal de vijfde plaats op de ranglijst in handen houden. In speelronde 13 is Sparta Rotterdam op het Kasteel van Spangen zaterdag vanaf 16.30 uur de gastheer.

Hoofdtrainer Danny Buijs moet het in Rotterdam doen zonder zijn twee aanvoerders Arjen Robben en Azor Matusiwa. De middenvelder heeft aan het bekerduel met FC Emmen, afgelopen dinsdag, hamstringklachten overgehouden en moet hierdoor de wedstrijd tegen Sparta aan zich voorbij laten gaan. Bart van Hintum neemt de aanvoerdersband over.

Ook Patrick Joosten ontbreekt in Rotterdam. De aanvaller viel geblesseerd uit in de bekerwedstrijd tegen FC Emmen en de confrontatie met Sparta komt voor hem te vroeg.

In de voorbeschouwing op het competitieduel met Sparta Rotterdam vertelt Danny Buijs hoe zijn selectie er voor staat in de aanloop naar de slotfase van de eerste seizoenshelft.

19 december 2020

FC Groningen heeft zaterdagmiddag met 3-2 gewonnen van Sparta Rotterdam. De ruststand op Het Kasteel was 1-1. Wessel Dammers maakte voor rust de Groningse treffer, na de pauze scoorde Jørgen Strand Larsen twee keer. Voor Sparta waren Lennart Thy en Wouter Burger trefzeker. De vierde overwinning in de Eredivisie op rij voor de Trots van het Noorden. 

FC Groningen en Sparta Rotterdam deden niet veel voor elkaar onder in de eerste helft. De Trots van het Noorden pakte na het eerste kwartier spelen het initiatief. Eerst kreeg Ahmed El Messaoudi een kopkans uit een vrije trap van Ramon Pascal Lundqvist. De Spartaanse doelman stopte de kopbal, maar uit de daaropvolgende corner, wederom getrapt door Lundqvist, was het wel raak. Wessel Dammers schoot uiteindelijk een rebound binnen, 0-1. De eerste goal van Dammers in het shirt van FC Groningen.
 
Op dat moment in de wedstrijd kreeg de FC meer kansen om te scoren. Gabriel Gudmundsson kreeg een goede mogelijkheid na een voorzet van Damil Dankerlui en even later vocht de Zweed zich langs zijn tegenstander en wist hij net de vrijstaande Lundqvist niet te bereiken in het strafschopgebied.
 
FC Groningen kon het overwicht op dat moment niet uitdrukken in goals en Sparta Rotterdam kwam tien minuten voor rust op gelijke hoogte. Lennart Thy stond aan het einde van een snelle aanval en kon bij de tweede paal scoren, 1-1. De thuisploeg kreeg voor rust een goede kans om Groningen op achterstand te zetten, maar doelman Sergio Padt redde uitstekend met zijn voeten in een één tegen één met Deroy Duarte.
 
FC Groningen kwam vroeg in de tweede helft voor de tweede keer op voorsprong. Mo El Hankouri had aan de linkerkant een afgemeten voorzet in huis die goed werd afgemaakt door spits Jørgen Strand Larsen, 1-2. Een mooie goal waarin de twee aanvallers van FC Groningen elkaar uitstekend vonden. Na de goal voor de FC was het Sparta dat nadrukkelijker op zoek ging naar de gelijkmaker. Het betekende dat FC Groningen de zege alles behalve binnen had.
 
De FC zette een kwartier voor tijd de marge op twee. Weer stond Strand Larsen aan het einde van een goede aanval. El Hankouri veroverde de bal op het middenveld en zette Sam Schreck aan het werk. De invaller dacht direct vooruit met een uitstekende dieptebal op Gudmundsson en diens lage voorzet kon worden afgewerkt door de Noorse FC-spits, 1-3.
 
Sparta gaf nog niet op en kwam tien minuten voor tijd terug in de wedstrijd door een goal van Wouter Burger, 2-3. Het leverde een zeer spannende slotfase op in Rotterdam. Doelman Padt onderscheidde zich nogmaals in de blessuretijd met een prachtige redding in de linker benedenhoek. Daardoor mocht FC Groningen aan het einde van de wedstrijd drie punten bijschrijven en kon het terugkijken op een succesvolle bestorming van Het Kasteel. 

Stem hier op de Office Centre Man of the Match 

El Hankouri3
knuffel aanvallers
blij2

Gerelateerd nieuws