za 12 december 2020 16:30
Eredivisie
Ahmed El Messaoudi (54)
Daniël van Kaam (76)
2
0
28
Remco Balk
44
Joël van Kaam
46
M.A. Leal voor Joël van Kaam
46
Ramon Pascal Lundqvist voor Remco Balk
54
Ahmed El Messaoudi
58
Van der Venne
74
Thijs Dallinga voor Jorgen Strand Larsen
74
Wessel Dammers voor Patrick Joosten
76
Daniël van Kaam
80
Damascan voor Van der Venne
86
Anita
88
Thomas Poll voor Gabriel Gudmundsson
0
45
90

FC Groningen - RKC Waalwijk

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld
11 december 2020

FC Groningen neemt het morgenmiddag (zaterdag 12 december) om 16.30 uur in het eigen Hitachi Capital Mobility Stadion op tegen RKC Waalwijk. De Trots van het Noorden heeft zich door de goede resultaten van de laatste weken genesteld in de subtop van de Eredivisie. Trainer Danny Buijs wil met zijn ploeg de drie punten in eigen huis houden en kijkt vooruit op een duel tegen een interessante tegenstander.

In de herinnering van Buijs blijft RKC Waalwijk een speciale tegenstander. De huidige trainer van de Trots van het Noorden maakte in 2004 zijn debuut in de competitie en in het Oosterpark namens de Groningers tegen de ploeg uit Waalwijk.  

12 december 2020

FC Groningen heeft zaterdagmiddag de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk met 2-0 gewonnen. Beide goals werden na rust gemaakt. Middenvelders Ahmed El Messaoudi en Daniël van Kaam zorgden voor de treffers. Voor El Messaoudi de derde achtereenvolgende wedstrijd waarin hij scoorde. Van Kaam maakte zijn eerste goal in de hoofdmacht. Thijs Dallinga debuteerde als invaller in de tweede helft voor de FC. 

Van Kaam goal

Beide ploegen hadden in de eerste helft moeite met het kapotspelen van de organisatie van de tegenstander. Hoewel FC Groningen voor rust meer balbezit had, lukte het niet om voorin echt gevaarlijk te worden. RKC Waalwijk deelde enkele speldenprikjes uit. Doelman Sergio Padt moet één keer redding brengen toen RKC-verdediger Melle Meulensteen een rebound na een vrije trap gevaarlijk richting de linkerhoek schoot.
 
Na rust kwamen Ramon Pascal Lundqvist en Miguel Leal in het veld voor Remco Balk en Joël van Kaam. Groningen kwam goed uit de kleedkamer. Weer brak Ahmed El Messaoudi de ban voor zijn ploeg. De man in vorm schoot tien minuten in de tweede helft een bal – die na een hoekschop in het strafschopgebied bleef liggen – op aangeven van Jørgen Strand Larsen, keurig binnen, 1-0. De derde wedstrijd op rij waarin de middenvelder scoorde.  
 
Met nog een kwartier op de klok mocht Thijs Dallinga zijn Eredivisiedebuut maken. Hij kwam als vervanger van Strand Larsen. Direct daarna kwam FC Groningen op 2-0. Daniël van Kaam zette goed door en zorgde voor druk op de verdediging van RKC. Doelman Kostas Lamprou schoot tegen de drukzettende middenvelder aan waardoor deze al liggend op het gras de bal over de doellijn kon werken. De eerste treffer voor Van Kaam in de hoofdmacht van de FC.
 
Ook Dallinga kreeg de kans om zijn eerste te maken, maar stuitte met nog tien minuten op de klok oog in oog op Lamprou. Groningen kwam in de tweede helft net als voor rust amper echt in de problemen. De ploeg creëerde in de tweede helft wel mogelijkheden en maakte deze af waardoor de goede reeks werd voortgezet. FC Groningen kent met 23 punten uit 12 duels het beste seizoen in tien jaar. 

El Messaoudi juichen
Van kaam liggend

Gerelateerd nieuws