zo 6 december 2020 14:30
Eredivisie
Koopmeiners (21)
1
2
Ahmed El Messaoudi (69)
Ahmed El Messaoudi (74)
8
Midtsjo
21
Koopmeiners
46
Remco Balk voor Tomas Suslov
58
Midtsjo
62
Aboukhlal voor Karlsson
69
Ahmed El Messaoudi
74
Ahmed El Messaoudi
76
Druijff voor De Wit
78
Martins Indi
79
Patrick Joosten
84
Ramon Pascal Lundqvist voor Jorgen Strand Larsen
84
Mo El Hankouri voor Patrick Joosten
85
Martins Indi
90
Stengs
90
Wessel Dammers voor Gabriel Gudmundsson
90
Mo El Hankouri
90
Koopmeiners
90
Wijndal
0
45
90

AZ - FC Groningen

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld
4 december 2020

FC Groningen gaat zondagmiddag op bezoek bij AZ. Trainer Danny Buijs reist samen met een nagenoeg fitte selectie af naar Alkmaar waar aanstaande zondag – 6 december – om 14.30 uur wordt afgetrapt. Buijs weet dat FC Groningen in het AFAS-Stadion een goede tegenstander treft en verwacht een interessante wedstrijd. De FC gaat er alles aan doen om een positief resultaat mee te nemen uit Alkmaar en zich te handhaven in de subtop van de competitie. 

AZ-Gro

De wedstrijd wordt aanstaande zondagmiddag (6 december) vanaf 14.30 uur live uitgezonden op FOX Sports 1. Dit kanaal is via veel TV-aanbieders; Ziggo (kanaal 421, voor klanten met minimaal een TV Start- of Standard-abonnement), KPN (kanaal 14) en T-Mobile (kanaal 150) zonder extra abonnement beschikbaar. Hoewel er geen publiek in het stadion aanwezig mag zijn,  hoeven FC-supporters in veel gevallen dus niks van de wedstrijd te missen. 

6 december 2020

FC Groningen heeft zondagmiddag in Alkmaar met 2-1 gewonnen op bezoek bij AZ. De Trots van het Noorden boog na rust een achterstand om door twee treffers van Ahmed El Messaoudi. Door het resultaat staat de ploeg van trainer Danny Buijs steviger in de subtop van de Eredivisie. Na rust werden er liefst drie rode kaarten getrokken door scheidsrechter Serdar Gözübüyük. Invaller Mo El Hankouri kreeg rood in de blessuretijd na een opstootje. Eerder waren AZ-spelers Fredrik Midtsjø en Bruno Martins Indi al van het veld gestuurd, beiden met twee keer geel. 

El Messoudi

Tomas Suslov was tegen AZ de derde basisdebutant van dit seizoen voortgebracht door de Opleiding van de Trots van het Noorden. Beide ploegen wilden in de beginfase van de wedstrijd opbouwen, maar dit resulteerde niet tot gevaar voor één van de doelen. FC Groningen kwam halverwege de eerste helft op achtstand voor een goal van Teun Koopmeiners. Een hoekschop van AZ was lang onderweg en werd bij de tweede paal terug voor het doel gekopt door Bruno Martins Indi waarna Koopmeiners van dichtbij raak kopte, 1-0.
 
FC Groningen had in de eerste helft meer balbezit en schoot ook vaker, maar ging wel met een achterstand de rust in. Het gevaarlijkste moment voor de FC kwam na een half uur spelen van de voet van spits Jørgen Strand Larsen. De Noor kreeg de bal na goed doorzetten van Ahmed El Messaoudi en schoot snel en geplaatst van net buiten het strafschopgebied. Voormalig FC-keeper Marco Bizot strekte zich en tikte de inzet van Strand Larsen uit de benedenhoek.
 
Remco Balk was direct na de pauze de vervanger van Suslov en ook bij de start van de tweede helft had FC Groningen veelvuldig de bal. Na bijna een uur spelen werd AZ-middenvelder Fredrik Midtsjø met zijn tweede gele kaart van het veld gestuurd. De FC pakte nog meer het initiatief in de wedstrijd. Damil Dankerlui kreeg een goede mogelijkheid met een diagonaal schot vanaf de rechterkant. Zijn inzet werd geblokt door de AZ-verdediging en Patrick Joosten krulde een bal even later na een mooie aanval op de lat.
 
Het was een voorbode op een mooi laatste half uur. El Messaoudi verlengde een schot van Joosten richting lange hoek en kopte na 69 minuten spelen de gelijkmaker binnen, 1-1. De middenvelder scoorde vijf minuten later nog een keer. Met een bekeken schot verschalkte El Messaoudi keeper Bizot in de lange hoek, 1-2.

Groningen bleef in het laatste kwartier gemakkelijk overeind en speelde de laatste vijf minuten zelfs met twee man meer nadat ook Martins Indi van het veld werd gestuurd. In de laatste seconde van de blessuretijd werd invaller Mo El Hankouri nog met een directe rode kaart naar de kleedkamers gestuurd, na een opstootje. FC Groningen is de eerste ploeg dit Eredivisie-seizoen die AZ op een nederlaag trakteerde. Volgende week zaterdag (12 december) komt RKC Waalwijk op bezoek in het Hitachi Capital Mobility Stadion. Aftrap is dan om 16.30 uur.

Suslov
Van Kaam

Gerelateerd nieuws