zo 29 november 2020 14:30
Eredivisie
Ahmed El Messaoudi (63)
1
0
45
Saglam
46
Tomas Suslov voor Joël van Kaam
63
Ahmed El Messaoudi
81
Mo El Hankouri voor Patrick Joosten
81
Alessio Da Cruz voor Jorgen Strand Larsen
84
Köhlert voor Saglam
87
M.A. Leal voor Gabriel Gudmundsson
0
45
90

FC Groningen - Willem II

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld
27 november 2020

FC Groningen speelt zondagmiddag (29 november) de thuiswedstrijd tegen Willem II. Hoofdtrainer Danny Buijs kan voor het competitieduel in speelronde 10 van de Eredivisie beschikken over een nagenoeg fitte selectie. Het treffen met de Tilburgers in het Hitachi Capital Mobility Stadion begint zondagmiddag om 14.30 uur en is op FOX Sports 1 onder meer bij KPN (kanaal 14) en Ziggo (kanaal 421) zonder extra abonnement live te zien.

FS_1080-1920 (1)
29 november 2020

FC Groningen heeft zondagmiddag met 1-0 gewonnen van Willem II. Voorafgaand aan het duel werd één minuut stilte in acht genomen voor de overleden Diego Armando Maradona. De ploeg van trainer Danny Buijs begon sterk aan het duel, maar liet scoren na in de eerste helft. In de tweede helft maakte Ahmed El Messaoudi de bevrijdende treffer: 1-0. Door de overwinning nestelt de Trots van het Noorden zich stevig in het linkerrijtje van de Eredivisie.

FC Groningen voetbalde in de eerste helft makkelijker dan Willem II. Dat resulteerde al na vijf minuten spelen in kansen voor Ahmed El Messaoudi en Damil Dankerlui. Na een hoge voorzet van Gabriel Gudmundsson schoot Dankerlui de bal net naast via een verdediger van Willem II.

Na een knappe actie van spits Jørgen Strand Larsen kreeg Joël van Kaam de volgende kans, maar hij kon net niet uithalen. De grootste kans van de eerste helft was na een kwartier spelen voor Patrick Joosten. Hij kon vrij aanleggen vanaf het strafschopgebied, maar zag zijn schot rakelings naast gaan.

El Messaoudi matchwinner
In de rust werd Joël van Kaam vervangen door Tomas Suslov. Een kwartier na rust was de eerste kans van de tweede helft voor Gudmundsson. De Zweed omspeelde zijn tegenstander, maar zijn schot ging voorlangs.

Even later was het toch raak voor de FC. Op aangeven van Tomas Suslov schoot Ahmed El Messaoudi raak: 1-0. Een meer dan verdiende voorsprong. Willem II kreeg geen noemenswaardige kansen en dat is een compliment voor de FC. Gudmundsson kreeg nog de grootste kans om de voorsprong uit te breiden, maar het bleef 1-0 in Groningen.

photo5918181264639243603

Gerelateerd nieuws