zo 8 november 2020 14:30
Eredivisie
Geertruida (50)
Berghuis (85) (P)
2
0
26
Damil Dankerlui
36
Remco Balk
46
Teixeira voor Diemers
50
Geertruida
61
Mo El Hankouri voor Gabriel Gudmundsson
66
Joël van Kaam voor Remco Balk
66
Tomas Suslov voor Patrick Joosten
67
Berghuis
81
Wehrmann voor Linssen
84
Damil Dankerlui
85
Berghuis
87
Azor Matusiwa
89
Bannis voor Kökcü
0
45
90

Feyenoord - FC Groningen

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld
6 november 2020

FC Groningen speelt aankomende zondag – 8 november – de uitwedstrijd tegen Feyenoord. Voor hoofdtrainer Danny Buijs is het duel met de Rotterdammers altijd speciaal. Buijs kwam als speler zowel uit voor FC Groningen als voor Feyenoord. De hoofdtrainer vindt Feyenoord een topploeg in de Eredivisie en verwacht een zware wedstrijd. Al weet Buijs dat zijn elftal in een goede flow zit en wil dat gevoel graag vasthouden, ook zondag in De Kuip. 

8 november 2020

FC Groningen heeft zondagmiddag met 2-0 verloren van Feyenoord. De Trots van het Noorden kwam vlak na rust op achterstand door een goal van Lutsharel Geertruida. Rechtback Damil Dankerlui werd in de slotfase met rood van het veld gestuurd na een duw in het strafschopgebied. Steven Berghuis maakte de 2-0 uit de daaropvolgende strafschop. Bij de FC debuteerde Joël van Kaam in het eerste elftal. 

Schot Balk2

Trainer Danny Buijs zat vanwege trieste privéomstandigheden niet op de bank in Rotterdam. Zijn taak werd overgenomen door assistent-trainer Adrie Poldervaart. De coach zag dat de Trots van het Noorden een goede eerste helft speelde waarin het met veel strijd en passie de duels aanging en goede kansen kreeg. Groningen was dominant in De Kuip. Gabriel Gudmundsson verraste keeper Nick Marsman na ruim een kwartier bijna met een hoge bal vanaf de zijlijn en schoot even later hard over het doel.
 
De grootste kans was voor Remco Balk na bijna een half uur spelen. De jongeling uit Zuidhorn reageerde alert op een bal die verkeerd werd geraakt door Uros Spajic en schoot vanuit de lucht uit de draai keihard op het doel. Een technisch fraaie knal die uiteen spatte op de lat boven de keeper. Groningen kreeg de kansen, al leek Feyenoord aan het einde van de eerste helft te scoren. Mark Diemers schoot een lage voorzet van de linkerkant tegen de touwen. Aanvaller Bryan Linssen stond echter hinderlijk buitenspel waardoor de treffer werd afgekeurd en het bij rust 0-0 stond.
 
De FC kreeg direct na de pauze de volgende kans via een schot van Ahmed El Messaoudi, maar moest vijf minuten na rust een tegenslag verwerken. Lutsharel Geertruida kopte van dichtbij raak vanuit een hoekschop, 1-0. Groningen kreeg in jacht op de gelijkmaker na een uur spelen een goede schietkans voor Daniël van Kaam die over schoot.
 
Een bijzonder moment halverwege de tweede helft. Joël van Kaam, het jongere broertje van Daniël, kwam in het veld als vervanger van Balk en debuteerde in een officieël duel voor het eerste. Na de gebroeders Koeman en Van Dijk stonden er wederom twee broers in hetzelfde FC-elftal op het veld.
 
FC Groningen bleef lang in de wedstrijd op zoek naar de gelijkmaker, tot het in de slotfase een penalty tegen kreeg. Damil Dankerlui duwde Ridgiano Haps en moest met rood van het veld. Steven Berghuis schoot raak vanaf de stip waardoor FC Groningen met 2-0 verloor en het harde werken niet werd beloond.

Stem hier op de Office Centre Man of the Match 

Joel van Kaam
photo5855065573468255516

Gerelateerd nieuws