za 31 oktober 2020 20:00
Eredivisie
Patrick Joosten (26)
Jorgen Strand Larsen (48)
2
1
Giakoumakis (90)
26
Patrick Joosten
46
Ramon Pascal Lundqvist voor Daniël van Kaam
46
Van Dijck voor Pachonik
48
Jorgen Strand Larsen
60
Mo El Hankouri voor Alessio Da Cruz
61
Hunte voor Machach
62
Arias voor Janssen
75
Gabriel Gudmundsson voor Patrick Joosten
88
Gabriel Gudmundsson
90
Remco Balk voor Jorgen Strand Larsen
90
Giakoumakis
0
45
90

FC Groningen - VVV-Venlo

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld
30 oktober 2020

FC Groningen staat morgenavond (zaterdag 31 oktober) voor de tweede keer op rij tegen een Limburgse tegenstander. Waar de Trots van het Noorden vorige week verdiend won op bezoek bij Fortuna Sittard, komt die andere Limburgse Eredivisionist – VVV-Venlo – dit weekend richting Groningen. Aftrap in het Hitachi Capital Mobility Stadion is om 20.00 uur. Trainer Danny Buijs wil net als vorige week een dominant FC Groningen zien op jacht naar weer drie punten.

31 oktober 2020

FC Groningen heeft zaterdagavond de thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo met 2-1 gewonnen. Patrick Joosten scoorde voor rust in het Hitachi Capital Mobility Stadion. Jørgen Strand Larsen maakte direct na rust de andere Groningse treffer. Giorgos Giakoumakis scoorde vlak voor tijd tegen namens VVV-Venlo. 
 

Da Cruz

FC Groningen begon tegen VVV-Venlo met dezelfde basiself als in de gewonnen wedstrijd van vorige week op bezoek bij Fortuna Sittard. De Trots van het Noorden leek na ruim een kwartier spelen op voorsprong te komen via Daniël van Kaam. Spits Jørgen Strand Larsen knokte zich langs tegenstander Arjan Swinkels aan de rechterkant in het strafschopgebied en vond de inkomende Van Kaam. VAR Edwin van de Graaf greep echter in en zag in het duel tussen Strand Larsen en Swinkels een overtreding. Scheidsrechter Allard Lindhout werd naar de kant geroepen en keurde de treffer uiteindelijk af.
 
FC Groningen was op dat moment al wel veel dominanter dan de tegenstander en werd na 26 minuten beloond met een goal. Patrick Joosten scoorde uit de draai nadat een voorzet van Alessio Da Cruz via Strand Larsen bij de aanvaller was beland, 1-0. Een minuut later kreeg Van Kaam de kans alsnog een goal te maken. Weer was Strand Larsen aangever, maar deze keer schoot de eigen opgeleide middenvelder net naast. Groningen ging met een verdiende voorsprong de rust in.
 
FC Groningen kwam uitstekend uit de kleedkamer in de tweede helft. Ramon Pascal Lundqvist, ingevallen voor Van Kaam, veroverde de bal op het middenveld en snelde samen met Da Cruz en Strand Larsen richting de goal van VVV-Venlo. Da Cruz ontving de bal, hield het overzicht en zag Strand Larsen goed gepositioneerd voor de goal. De Noorse spits schoot rustig binnen in de korte hoek, 2-0.

FC Groningen had net als in de eerste helft niet veel van de tegenstander te duchten en legde VVV-Venlo overal op het veld de wil op. Wanneer de ploeg de bal kwijtraakte, werd deze snel weer terugveroverd. Joosten kreeg een goede mogelijkheid om zijn tweede van de avond te maken en ook invaller Gabriel Gudmundsson was dichtbij een treffer. De Zweed knokte zich op snelheid langs zijn tegenstander en schoot rakelings voorlangs.

VVV-Venlo maakte ver in blessuretijd nog een doelpunt via aanvaller Giorgos Giakoumakis. De overwinning van FC Groningen kwam echter niet meer in gevaar waardoor de ploeg van trainer Danny Buijs al vier wedstrijden achtereen ongeslagen is.  

Stem hier op de Office Centre Man of the Match

nummer 9
Joosten actie
Gudmundsson

Gerelateerd nieuws