zo 18 oktober 2020 16:45
Eredivisie
0
0
11
Wessel Dammers
59
Jorgen Strand Larsen
64
Ahmed El Messaoudi
65
Alessio Da Cruz voor Jorgen Strand Larsen
65
Mo El Hankouri voor Patrick Joosten
70
Bart van Hintum
74
Elia voor Sylla
75
Arjen Robben voor Ramon Pascal Lundqvist
85
Azor Matusiwa
88
Gabriel Gudmundsson voor Daniël van Kaam
0
45
90

FC Groningen - FC Utrecht

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld
16 oktober 2020

FC Groningen maakt zich klaar voor de competitiewedstrijd in speelronde 5 thuis tegen FC Utrecht. Het duel wordt zondagmiddag 18 oktober om 16.45 uur afgetrapt. Helaas zonder supporters op de tribunes van het Hitachi Capital Mobility Stadion. Trainer Danny Buijs verwelkomde de drie internationals Ko Itakura, Jørgen Strand Larsen en Tomas Suslov aan het einde van de week weer op de training. De hoofdtrainer kijkt vooruit op de wedstrijd tegen de Utrechters waarbij FC Groningen in de voorbereiding werd opgeschrikt door het coronavirus.

Helaas is het niet mogelijk voor de trouwe achterban van FC Groningen om het team vanuit het stadion te steunen. De wedstrijd tegen FC Utrecht wordt live uitgezonden op FOX Sports 1. Deze zender is via veel TV-aanbieders; KPN (kanaal 14), Ziggo (kanaal 421, voor klanten met minimaal een TV Start- of Standard-abonnement) en T-Mobile (kanaal 150) zonder extra abonnement beschikbaar. 

18 oktober 2020

FC Groningen heeft zondagmiddag in het eigen Hitachi Capital Mobility Stadion een punt gepakt tegen FC Utrecht. Er werd niet gescoord en dus eindigde de wedstrijd in 0-0. Alessio Da Cruz debuteerde namens de FC, Arjen Robben en Gabriel Gudmundsson maakten hun rentree. 

De Trots van het Noorden had voor rust de meeste dreiging. Schoten van Patrick Joosten en Ahmed El Messaoudi gingen niet ver naast het doel, een kopbal van Ramon Pascal Lundqvist ging van dichtbij de goal over de lat. Spits Jørgen Strand Larsen legde veel energie in het afjagen van de verdediging waardoor FC Groningen vaak snel de bal veroverde en veel balbezit had. Doelman Sergio Padt moest één keer ingrijpen toen Simon Gustafson voor zijn neus opdook. De keeper stopte een schuiver van binnen het strafschopgebied knap met zijn voeten.
 
De doelman had direct na de pauze een uitstekende reflex met zijn linkervoet nadat Sander van de Streek een voorzet van de zijkant hard naar beneden kopte. Even later dachten de gasten op voorsprong te komen via Moussa Sylla, maar de goal werd afgekeurd wegens buitenspel. Ruim een kwartier voor tijd had keeper Padt weer een reflex, ditmaal met zijn handen en weer stopte hij Van de Streek af. 
 
Alessio Da Cruz had op dat moment net zijn debuut gemaakt voor de FC en Arjen Robben, terug van een blessure, kwam een kwartier voor tijd als invaller in het veld. Zijn tweede optreden van het seizoen. Een van zijn eerste acties was het karakteristieke naar binnen komen vanaf de rechterkant. In plaats van de bal richting verre hoek te krullen, koos Robben deze keer echter voor het afleggen naar een ploeggenoot.
 
Ook Gabriel Gudmundsson is terug van een blessure en mocht in de slotfase van de wedstrijd invallen. Waar FC Groningen voor rust meer dreiging had, was het FC Utrecht die na rust de beste kansen kreeg, maar hield Padt met fraaie reddingen zijn doel schoon. Toch was het laatste moment voor de Trots van het Noorden. Da Cruz schoot met rechts diagonaal op het doel van binnen het strafschopgebied, maar zijn poging ging voorlangs. Daardoor bleef het 0-0 in het Hitachi Capital Mobility Stadion. 

Stem hier op de Office Centre Man of the Match

Robben
photo5794361540793710193
padt
photo5794361540793710158

Gerelateerd nieuws