zo 13 september 2020 16:45
Eredivisie
Tomas Suslov (53)
1
3
Cody Gakpo (34)
Donyell Malen (57)
Cody Gakpo (87)
1
Wessel Dammers
30
Tomas Suslov voor Arjen Robben
34
Cody Gakpo
35
Damil Dankerlui
39
Ramon Pascal Lundqvist
51
Jorrit Hendrix voor Ryan Thomas
51
Noni Madueke voor Sam Lammers
53
Tomas Suslov
57
Donyell Malen
59
Philipp Max
65
Jordan Teze
71
Mohamed Ihattaren voor Mauro Junior
79
Sergio Padt
81
Thomas Poll voor Bart van Hintum
81
Patrick Joosten voor Mo El Hankouri
81
Ahmed El Messaoudi voor Daniël van Kaam
81
Romano Postema voor Ramon Pascal Lundqvist
87
Cody Gakpo
90
Nick Viergever voor Philipp Max
90
Bruma voor Donyell Malen
0
45
90

FC Groningen - PSV

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld
11 september 2020

PSV was op zondag 8 maart van dit kalenderjaar de tegenstander tijdens de laatste Eredivisiewedstrijd in het Hitachi Capital Mobility Stadion. FC Groningen neemt het in de eerste competitiewedstrijd in ruim zes maanden wederom op tegen de Eindhovenaren. Aftrap van de start van de Eredivisie is aankomende zondag (13 september) om 16.45 uur. Vanwege de coronarichtlijnen zal het wedstrijdbeleving anders zijn dan normaal. 

20200814GroningenPec001

Supporters die zondag de wedstrijd bezoeken, worden verzocht op tijd naar het Hitachi Capital Mobility Stadion te komen. Hoewel FC Groningen de oefenwedstrijden al met publiek heeft gespeeld, zullen er zondag meer mensen in het stadion aanwezig zijn dan bij de eerdere oefenduels. Daarnaast zullen veel supporters voor het eerst in deze nieuwe omstandigheden een wedstrijd bezoeken en op een andere plaats zitten dan normaal gesproken. Dit alles vanwege de coronarichtlijnen die men te allen tijde moet navolgen.
 
Supporters dienen minimaal anderhalve meter onderlinge afstand te bewaren en in en rond het stadion de aanwijzingen van FC Groningen-medewerkers op te volgen. Het stadion is voorzien van duidelijke signing met betrekking tot het houden van anderhalve meter onderlinge afstand. In verband met het waarborgen van de anderhalve meter afstand zal de toegang tot het stadion gefaseerd verlopen.
 
Toegang
Tickethouders voor de tweede ring wordt verzocht om van 15.15 tot 16.00 het stadion binnen te gaan. Supporters op de eerste ring wordt verzocht van 16.00 uur tot 16.45 uur het stadion te betreden. Alleen het e-ticket geeft toegang tot het stadion. Tassen groter dan A4-formaat zijn niet toegestaan. Bij iedere tourniquet is er een mogelijkheid je handen te desinfecteren. Toiletgebouwen zijn open en worden extra schoongemaakt.
 
Bij binnenkomst wordt aan iedere supporter een aantal gezondheidsvragen gesteld over klachten als neusverkoudheid, verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak, zowel persoonlijk als in de directe omgeving. En of je zelf of in jouw omgeving te maken hebt gehad met het coronavirus. Indien ergens “ja” op geantwoord moet worden, dan kun je om gezondheidsredenen geen toegang tot het stadion hebben.
 
Horeca-app
Naast snoepgoed en drinken is er zondag bij de horeca-units een gehaktbal verkrijgbaar. Tijdens de laatste oefenwedstrijd van vorige week tegen Arminia Bielefeld heeft er een succesvolle test plaatsgevonden met het bestellen van drinken op de tribune via een speciale app van Doofer.com, te downloaden via de Apple & Play Store. Aankomende zondag is het op de eerste ring van alle drie de publiekstribunes mogelijk om horeca te bestellen via deze app.
 
Pendelbussen
Er rijden zondag pendelbussen naar het Hitachi Capital Mobility Stadion vanuit Haren en Hoogkerk. Supporters die gebruik willen maken van deze gratis dienst zijn verplicht vooraf te reserveren. Dit kan via https://www.drenthetours.nl/ Reizigers ouder dan 12 jaar zijn tevens verplicht een mondkapje te dragen in de bus. Bij het instappen moet iedereen een korte vragenlijst invullen. De chauffeur van dienst heeft deze vragenlijst bij zich.
 
Check bij vertrek de weersverwachtingen. Iedere supporter dient de gehele tijd in het stadion op zijn of haar stoel te blijven zitten. Het kan dus zijn dat regenkleding of een warmere jas bij het invallen van de avond gewenst is. 
 
FC Groningen realiseert zich dat de wedstrijdbeleving en de voorwaarden om een stadion te kunnen bezoeken, anders zijn dan gebruikelijk. De Trots van het Noorden probeert alle supporters zo goed mogelijk te bedienen en hoopt dat bezoekers van het Hitachi Capital Mobility Stadion, ondanks de beperkingen vanwege de coronarichtlijnen, een mooie voetbalmiddag beleven. Het Hitachi Capital Mobility Stadion is vanaf dit seizoen net als alle andere stadions in de Eredivisie rookvrij. 

13 september 2020

FC Groningen heeft de eerste competitiewedstrijd van het seizoen verloren van PSV. De Trots van het Noorden verloor met 3-1 van de Eindhovenaren. Tomas Suslov maakte de Groningse treffer, Cody Gakpo maakte twee goals namens PSV, ook Donyell Malen scoorde voor de bezoekers. 

photo5976490015527646093

De nieuwe FC-spits Jørgen Strand Larsen begon vier dagen na zijn transfer naar Groningen direct in de basisopstelling. Voor Arjen Robben was het duel met PSV zijn eerste Eredivisiewedstrijd sinds 10 april 2004 toen hij namens PSV in Eindhoven speelde tegen FC Groningen. Helaas duurde de rentree van de steraanvaller slechts een half uur. Robben moest met een blessure naar de kant, Tomás Suslov was zijn vervanger.
 
Keeper Sergio Padt redde zijn ploeg in de beginfase knap met twee goede reflexen op pogingen van dichtbij door Donyell Malen en Mauro Junior. FC Groningen kreeg na 19 minuten spelen een schietkans via Damil Dankerlui. De back ving een voorzet van Mo El Hankouri op en vuurde rakelings naast.
 
FC Groningen kreeg kort na het uitvallen van Robben een tweede tik te verwerken. Cody Gakpo kwam na 34 minuten spelen vanaf links naar binnen en schoot in de korte hoek raak, 0-1. FC Groningen kreeg in de slotfase van de eerste helft twee kansen via El Hankouri en Ramon Pascal Lundqvist, maar hun schoten van buiten het strafschopgebied gingen net naast of via keeper Yvon Mvogo over het doel.
 
In de tweede helft ging de FC direct op zoek naar de gelijkmaker. Spits Strand Larsen kreeg zijn voet net niet tegen de bal na een lage voorzet van El Hankouri, maar vijf minuten later was het wel raak. De Trots van het Noorden zette PSV ver op de helft van de tegenstander onder druk en veroverde de bal. Uiteindelijk was het invaller Suslov die zeer rustig bleef in het strafschopgebied en zijn eerste goal in de Eredivisie maakte, 1-1.
 
Lang kon de FC niet genieten van de gelijkmaker, want Malen zette PSV na 58 minuten spelen weer op voorsprong door een steekbal van Noni Madueke af te ronden, 1-2. De FC rechtte de rug en ging strijdbaar op zoek naar de gelijkmaker. Een halve omhaal van Suslov werd ruim een kwartier voor tijd uit het doel gekopt door PSV-verdediger Jordan Teze. Aan de andere kant schoot Malen hard op de paal. De aanvaller van PSV kreeg tien minuten voor tijd via een strafschop nog een mogelijkheid om te scoren. De penalty werd gegeven na hands in het strafschopgebied. Doelman Padt was de spits van PSV echter de baas en stopte de strafschop.
 
Op het moment dat FC Groningen PSV onder druk had en de gelijkmaker nadrukkelijker ging zoeken met veel mensen voorin, sloeg de Eindhovense ploeg toe via de counter. Madueke werd weggestuurd en snelde richting het doel van Padt. De aanvaller legde af op Gakpo die zijn tweede van de avond kon maken. Daardoor verloor FC Groningen de eerste competitiewedstijd van het seizoen tegen PSV met 3-1. Na het laatste fluitsignaal oogsten de mannen van FC Groningen een applaus van de 6049 aanwezige supporters voor de geleverde strijd.  

photo5976490015527646108
photo5976490015527646100

Gerelateerd nieuws