do 19 december 2019 18:30
TOTO KNVB Beker
0
1
Abass (68)
39
Mike te Wierik
62
Abass voor Bahebeck
68
Abass
72
Ahmed El Messaoudi voor Ramon Pascal Lundqvist
77
Abass
79
Romano Postema voor Mike te Wierik
84
Strieder voor Gustafson
85
Daniël van Kaam voor Ajdin Hrustic
90
Kaj Sierhuis
0
45
90

FC Groningen - FC Utrecht

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld
18 november 2019

Speeldatum: donderdag 19 december 2019
Aanvang: 18.30 uur
Locatie: Hitachi Capital Mobility Stadion
Competitie: KNVB Beker

Seizoenkaarthouders dienen hun seizoenkaart op te waarderen voor deze bekerwedstrijd.

Aankooprechten 

Opwaardeerperiode: Seizoenkaarthouders kunnen hun eigen stoel terugkopen via een opwaardeer mogelijkheid
Voorverkoop: Twee per (Seizoen) ClubCard
Vrije verkoop: Geen (Seizoen) ClubCard verplichting

Verkoopperiode

Opwaarderen seizoenkaart
Internet: 19-11-2019 9.00 uur t/m 25-11-2019 23.59 uur
FanCorner FC Groningen: 19-11-2019 t/m 25-11-2019 17.00 uur

Voorverkoop (Seizoen) ClubCardhouders
Internet: 26-11-2019 9.00 uur t/m 02-12-2019 23.59 uur
FanCorner FC Groningen & FC Primera's: 26-11-2019 9.00 uur t/m 02-12-2019 17.00 uur

Vrije verkoop
Internet: 03-12-2019 9.00 uur t/m 19-12-2019 18.30 uur
FanCorner FC Groningen & FC Primera's: 03-12-2019 9.00 uur t/m 19-12-2019 17.00 uur

In alle gevallen geldt: Deze kaartverkoop is alleen voor supporters van FC Groningen. Kaarten gekocht door supporters van de uitspelende club op de thuisvakken, worden geblokkeerd zonder restitutie van het aankoop bedrag.

Prijzen
SCC opwaarderen: € 6,-
Groepstarief en jeugdtarief: € 8,-
Losse kaartverkoop: € 12,-

Parkeren 
Locatie & informatie
P2 Parkeerkuil Vergunninghouders
P3 Bornholmstraat betaald parkeren, € 5.- per wedstrijd, 5 minuten loopafstand
P4 Gastenparkeerplaats Bezoekende club

MIVA P-Plaats met Gem. invalidekaart: P1
Invalide busvervoer naar alle entree's tot 45 min. voor aanvang wedstrijd

Pendelbus P & R Hoogkerk: Vanaf 5 tot 1 kwartier voor wedstrijd, tot 1 uur na wedstrijd, € 3.- per retour
Pendelbus P & R Haren: Vanaf 5 tot 1 kwartier voor wedstrijd, tot 1 uur na wedstrijd, € 3.- per retour

Openingstijden
Stadion: Vanaf anderhalf uur voor de wedstrijd
Kassa en infobalie: Vanaf anderhalf uur voor de wedstrijd, ingang 2

Wedstrijdinformatie onder voorbehoud van wijzigingen. 

Rookvrij
De Koeman familietribune is rookvrij. 

Bij vrije verkoop: Online kaartverkoop in de vrije verkoop is alleen voor supporters van FC Groningen. Kaarten gekocht door supporters van de uitspelende club op de thuisvakken, worden geblokkeerd zonder restitutie van het aankoop bedrag.

18 december 2019

Trainer Danny Buijs zat woensdagmiddag gewoon aan het hoofd van de tafel tijdens de voorbeschouwing op de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht in het Hitachi Capital Mobility Stadion. De aftrap in de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker is morgenavond, donderdag 19 december, om 18.30 uur. De inzetbaarheid van Gabriel Gudmundsson en Charlison Benschop in het bekerduel vormt nog een vraagteken bij de Trots van het Noorden. Trainer Buijs zal tegen FC Utrecht door zijn schorsing van één wedstrijd op de tribune moeten plaatsnemen.

Combideal banner

De FC-trainer mag zich donderdag rondom de bekerwedstrijd tegen FC Utrecht niet met zijn team bezighouden en draagt het stokje eenmalig over aan zijn assistenten. Zo zal Buijs ergens in het stadion een plekje zoeken waar hij een goed overzicht heeft en zal Sander van Gessel plaatsnemen op de bank. Eerste assistent Adrie Poldervaart neemt de wedstrijdcoaching op zich is en is morgen (donderdag) vanuit de technische staf woordvoerder rondom de bekerwedstrijd.

Hogerop
“Verder is er eigenlijk niets anders dan anders,” meldt Buijs. “De gehele voorbereiding en de video-bijeenkomsten waren gisteren en vandaag gewoon hetzelfde als bij andere wedstrijden. Morgen mag ik rondom de wedstrijd alleen niks doen en gelukkig heb ik genoeg capabele collega’s die de rollen kunnen invullen. Adrie Poldervaart pakte zaterdagavond de laatste tien minuten ook al de coaching over en dat is volkomen logisch. Ik ben benieuwd of me andere zaken opvallen als ik eens van hogerop in het stadion de wedstrijd ga bekijken.”

Wat betreft de spelersselectie heeft FC Groningen de beschikking over een nagenoeg fitte groep. “Gabriel Gudmundsson heeft in het competitieduel met ADO Den Haag een tik gehad en zijn inzetbaarheid vormt een vraagteken. Charlison Benschop was dinsdag ziek, maar vandaag wel weer op de club,” aldus Buijs. “We zullen donderdagavond gewoon vasthouden aan onze speelwijze en als Gudmundsson niet kan spelen, is Mo El Hankouri een logische vervanger.”

Bepalend
Anderhalve week terug was FC Utrecht ook al te gast in het Hitachi Capital Mobility Stadion en wonnen de bezoekers met 1-0. “We hebben die wedstrijd in de tweede helft goed gespeeld. Alleen vergaten we de trekker over te halen. Verdedigend hebben we over de hele wedstrijd gezien ook weinig weggegeven. We spelen donderdagavond en zondagmiddag (tegen Emmen – red.) nog twee wedstrijden die aardig bepalend zijn voor het gevoel waarmee we winterstop in zullen gaan. We willen graag een ronde verder komen in de beker en hopen op de steun van het thuispubliek!”
 
Nog geen kaarten voor de wedstrijden van donderdag en zondag tegen FC Utrecht en FC Emmen? Maak via onderstaande banner gebruik van de combideal!

Combideal banner
19 december 2019

Het bekeravontuur is voor FC Groningen ten einde. De Trots van het Noorden verloor in het Hitachi Capital Mobility Stadion van FC Utrecht, 0-1. Het enige doelpunt van de wedstrijd werd gemaakt door invaller Issah Abass.

asoro

FC Groningen was in de eerste helft meer op de helft van de tegenstander te vinden dan andersom. Toch kreeg FC Utrecht na vijf minuten spelen een grote kans toen Gyrano Kerk werd weggestoken vlak voor het doel van de Groningers. Doelman Sergio Padt lette echter goed op en bracht redding.
 
De thuisploeg werd voor rust gevaarlijk via een afstandschot van Ajdin Hrustic en spits Kaj Sierhuis werd twee keer voor het doel gevonden door Mo El Hankouri. Zowel het schot als de kopbal van de aanvaller, die twee keer goed voor zijn directe tegenstander kwam, gingen naast het doel. Daardoor bleef het 0-0 bij rust.
 
Net als voor rust kregen de bezoekers ook na de pauze de eerste grote kans. Sander van de Streek schoot vrij voor het doel naast. El Hankouri zorgde voor het eerste gevaar in de tweede helft aan de kant van de thuisploeg, maar kon een voorzet van Deyovaisio Zeefuik niet doeltreffend afronden. Net als anderhalve week geleden, toen beide ploegen elkaar ook troffen, brak een invaller de ban voor de bezoekers. Issah Abass maakte halverwege de tweede helft 0-1 door een lage voorzet in het doel te lopen.

FC Groningen kreeg in de slotfase van de wedstrijd nog twee grote kansen om gelijk te maken via El Hankouri en invaller Romano Postema, maar beide keren stond keeper Maarten Paes in de weg. Ook in de vier extra minuten lukte het niet om te scoren, waardoor het bekertoernooi eindigde en FC Utrecht verder bekert.
 
Aankomende zondag speelt de FC de laatste thuiswedstrijd van 2019. FC Emmen is om 14.30 uur te gast in het Hitachi Capital Mobility Stadion. Kaarten zijn online te koop via onderstaande banner, in de FanCorner aan de Boumaboulevard, of via de FC Primera’s in de regio. 

Nieuwsbrief-button-oranje-bestel-nu-kaarten

Gerelateerd nieuws