wo 30 oktober 2019 19:45
TOTO KNVB Beker
Stelpstra (49)
1
2
Samir Memisevic (36) (P)
Samir Memisevic (48)
36
Samir Memisevic
48
Samir Memisevic
49
Stelpstra
53
Bruintjes
63
Amir Absalem
65
Veldman voor Gonzalez
70
Joel Asoro voor Kaj Sierhuis
74
Samir Memisevic
75
Van Duinen
80
De Jong voor Achuna
81
Charlison Benschop voor Mo El Hankouri
87
Bakels voor Van Duinen
0
45
90

Harkemase Boys - FC Groningen

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld
7 oktober 2019

Speeldatum: Woensdag 30 oktober
Aanvang: 19.45 uur
Locatie: Sportpark de Bosk te Harkema
Competitie: TOTO KNVB Beker

KOOP KAARTEN

Verkoopperiode leden Supportersvereniging:
BUS: 08-10-19, 09.00 uur - 14-10-19, 23.59 uur via deze webshop
BUS: 08-10-19, 09.00 uur - 14-10-19, 17.00 uur via de FanCorner
voor leden SV met vermelding "lid SV" op (S)CC

Verkoopperiode Voorrangsgroep:
BUS/EV 15-10-19, 09.00 uur - 21-10-19, 23.59 uur via deze webshop
BUS/EV 15-10-19, 09.00 uur - 21-10-19, 17.00 uur via de FanCorner

Verkoopperiode Club-Seizoenkaarthouders:
BUS/EV 22-10-19, 09.00 uur - 28-10-19, 23.59 uur via deze webshop
BUS/EV 22-10-19, 09.00 uur - 28-10-19, 17.00 uur via de FanCorner

Buscombi
Vak = BUS
Prijs = EUR 32,- (lid SV EUR 29,-)
Vertrek vanaf: Ingang 1
Instroomtijd: 17:15 uur
Meenemen: Eigen omwisselbiljet, legitimatie en (Seizoen)ClubCard

Vrij Vervoer
Vak = Vrij Vervoer
Prijs = EUR 5.00
Omwisselplaats: Ingang sportpark de Bosk te Harkema
Omwisseltijd: 18.30 uur en 19.45 uur
Meenemen: Eigen omwisselbiljet, legitimatie, (Seizoen)ClubCard.

Capaciteit Gastenvak
400

Maximaal aantal vrij vervoer kaarten
350

Extra informatie

- Een routebeschrijving + de aangewezen ingang voor FC Groningen supporters volgt via de e-mail voor supporters.

Voor supporters van FC Groningen die meereizen naar een uitwedstrijd geldt een identiteits-verplichting. Zowel bij het omwisselen als tijdens en na de wedstrijd kan om uw identiteitsbewijs worden gevraagd.

De (Seizoen)ClubCard en de gekochte kaart dient op naam van de meereizende supporter te staan. De kaart is niet overdraagbaar.
Algemene informatie uitwedstrijden

Wedstrijdinformatie onder voorbehoud van wijzigingen.
 

29 oktober 2019

FC Groningen speelt woensdagavond op Sportpark de Bosk, gesteund door 372 supporters in het bezoekersvak, in de eerste hoofdronde van de TOTO KNVB Beker tegen Harkemase Boys. Het duel begint om 19.45 uur. Inzet is een plek bij de laatste-32 van het toernooi. Bij FC Groningen gaat doelman Jan Hoekstra zijn officiële debuut maken. Hij vervangt Sergio Padt, die kampt met een bovenbeenblessure.

Trainer Danny Buijs heeft, naast het ontbreken van Padt, in de bekerwedstrijd tegen de Friese ploeg uit de Derde Divisie niet de beschikking over Michael Breij, Ramon Pascal Lundqvist en Gabriel Gudmundsson. Ook is er een handvol spelers waarachter nog een vraagteken staat met betrekking tot de inzetbaarheid: Django Warmerdam, Mike te Wierik, Samir Memisevic en Charlison Benschop. Verder zullen Jan de Boer, Thijs Dallinga, Tapmahoe Sopacua en Nicklas Strunck dinsdagavond hun opwachting maken met een combinatieteam van FC Groningen onder-19 en de eerste selectie. Die ploeg speelt een oefenwedstrijd bij ONS Sneek.

Bekerontmoeting
Danny Buijs werd, voor zover hij zich kon herinneren, als speler nooit uitgeschakeld door een amateurteam. Buijs stond als trainer van Kozakken Boys wel meerdere malen aan de gunstige kant van de score. “We hebben eens van Helmond Sport gewonnen en een keer van De Graafschap. Ook gingen we een keer na verlenging onderuit tegen FC Utrecht en tegen AZ stond het in de slotfase nog 1-1, maar werd het 1-3. Verder verloren we een keer heel dik van een nog heel jong Ajax: 1-6. Maar toen hebben we zelf wel de insteek gehad om ons publiek te vermaken en werd er ook flink gejuicht bij de goal die we maakten.”

Stand
Voor woensdagavond is de insteek heel helder voor Buijs: “We zijn als profclub verplicht om deze ontmoeting te winnen. Het is goed voor de club om verder te komen in het bekertoernooi en extra wedstrijden te mogen spelen. Morgen kunnen we spelen in een mooie entourage op natuurgras en op een mooi sportpark. Afgelopen zaterdag werd ik als toeschouwer bij de wedstrijd tegen DOVO hartelijk ontvangen.”

Verleden
Buijs was eerder aanwezig bij de bekerconfrontatie tussen Scheveningen en Harkemase Boys in de voorronde van het bekertoernooi. Die ontmoeting eindigde in 0-1. “Scheveningen speelt een divisie hoger en speelt de thuiswedstrijden op kunstgras. Wat dat betreft is het gunstig dat we nu tegen Harkemase Boys spelen. Er zijn veel spelers bij de tegenstander met een verleden bij FC Groningen. Voor een amateurclub is het altijd mooi om tegen profs te mogen spelen. Wij benaderen deze wedstrijd zeer volwassenen en professioneel. Voor ons zijn de belangen groot.”

31 oktober 2019

FC Groningen heeft woensdagavond de tweede ronde in de TOTO KNVB Beker bereikt. De Trots van het Noorden versloeg Derde Divisionist Harkemase Boys in Friesland en won met 2-1. Samir Memisevic maakte beide FC-treffers.

hoekstra

Doelman Jan Hoekstra debuteerde woensdagavond in een officiële wedstrijd voor zijn club. De keeper doorliep de gehele opleiding van FC Groningen en verving Sergio Padt die vanwege een lichte blessure niet kon spelen. Ook Daniël van Kaam stond voor het eerst aan de aftrap van een officieel duel van het eerste elftal.

FC Groningen begon in de eerste helft voortvarend met een kans voor Kaj Sierhuis die een vrije bal van Ajdin Hrustic na vijf minuten spelen bijna in de goal liep. De spits kreeg na een kwartier een kopkans en Hrustic zag even later een inzet van de lijn gehaald. Mo El Hankouri stuitte na een half uur spelen op keeper Jansema.

Het duel lag na ruim een half uur spelen enige tijd stil nadat er vuurwerk op het veld werd gegooid en scheidsrechter Van der Eijk de manschappen naar binnen stuurde. Na een behoorlijke 'afkoelingsperiode' kwamen de mannen weer naar buiten en werd er verder gespeeld. Een minuut na de hervatting werd Sierhuis onderuit getrokken in het strafschopgebied. Samir Memisevic verzilverde de penalty, 0-1. Dat was ook de ruststand.

Aan het begin van de tweede helft was de Bosnische aanvoerder weer trefzeker, ditmaal uit een hoekschop. Memisevic liep bij de tweede paal de bal binnen. Lang kon de FC niet genieten van de ruimere voorsprong want Robert Stelpstra scoorde in de eerstvolgende aanval van Harkemase Boys direct tegen, 1-2.

Hoewel het tot het laatste moment spannend bleef, kwam de Groningse verdediging niet echt in de problemen. Aan de andere kant lukte het Groningen niet om nog tot scoren te komen. Na ruim 97 minuten voetbal floot Van der Eijk voor het laatst en plaatste FC Groningen zich voor de volgende ronde van het bekertoernooi.

De Trots van het Noorden speelt aanstaande zondagmiddag (3 november) om 14.30 uur de volgende wedstrijd. Willem II is in het Hitachi Capital Mobility Stadion de tegenstander. Kaarten koop je gemakkelijk via onderstaande banner.
 

Nieuwsbrief-button-oranje-bestel-nu-kaarten

Gerelateerd nieuws