zo 26 januari 2020 14:30
Eredivisie
0
45
90

FC Groningen - Ajax

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld
6 december 2019 / vandaag

Speeldatum: zondag 26 januari 2020
Aanvang: 14.30
Locatie: Hitachi Capital Mobility Stadion
Competitie: Eredivisie

KOOP KAARTEN
Aankooprechten
Let op: voor deze wedstrijd geldt een (Seizoen) ClubCard verplichting!
Verkoop: Vier per (Seizoen) Clubcard 

Verkoopperiode
Internet 17-12-19, 09.00 uur t/m 26-01-20, 14.30 uur
FanCorner FC Groningen en FC Primera's  17-12-19, 09.00 t/m 26-01-20, 14.30 uur

In alle gevallen geldt: Deze kaartverkoop is alleen voor supporters van FC Groningen. Kaarten gekocht door supporters van de uitspelende club op de thuisvakken, worden geblokkeerd zonder restitutie van het aankoop bedrag.

Parkeren 
Locatie & informatie
P2 Parkeerkuil Vergunninghouders
P3 Bornholmstraat betaald parkeren, € 5.- per wedstrijd, 5 minuten loopafstand
P4 Gastenparkeerplaats Bezoekende club

MIVA P-Plaats met Gem. invalidekaart: P1
Invalide busvervoer naar alle entree's tot 45 min. voor aanvang wedstrijd

Pendelbus P & R Hoogkerk: Vanaf 5 tot 1 kwartier voor wedstrijd, tot 1 uur na wedstrijd, € 3.- per retour
Pendelbus P & R Haren: Vanaf 5 tot 1 kwartier voor wedstrijd, tot 1 uur na wedstrijd, € 3.- per retour

Openingstijden
Stadion: Vanaf anderhalf uur voor de wedstrijd
Kassa en infobalie: Vanaf anderhalf uur voor de wedstrijd, ingang 2

Wedstrijdinformatie onder voorbehoud van wijzigingen. 

Kortingen
De jeugdkorting van € 5.- is voor jongeren geboren na 01-07-2001.
De jeugdkorting van € 7.- is voor jongeren geboren na 01-07-2007.

Rookvrij
De Koeman familietribune is rookvrij. 

Gasterra

Praat mee

24 januari 2020 / vandaag

FC Groningen speelt zondagmiddag in een uitverkocht Hitachi Capital Mobility Stadion tegen koploper en regerend landskampioen Ajax. Wie een kaartje heeft bemachtigd en niets van de wedstrijd wil missen, wordt geadviseerd extra vroeg naar het stadion af te reizen. Dit vanwege de te verwachten verkeersdrukte. De stadiondeuren zijn vanaf 13.00 uur geopend.

Trainer Danny Buijs heeft in de aanloop naar de wedstrijd de puzzelstukjes van zijn basiselftal al redelijk gelegd. “Achterin, op het middenveld en in de spitspositie staan de poppetjes wel vast,” aldus de FC-trainer die diverse opties overhoudt voor de aanvallende vleugelposities. “Daar hebben we de keuze tussen een aantal spelers uit de eerste selectie en de aanvallers uit FC Groningen onder-19, die een prima indruk maken.”

Wedstrijdselectie
Buijs heeft aankomende zondag in de thuiswedstrijd tegen Ajax niet de beschikking over Gabriel Gudmundsson en Mo El Hankouri. De beide vleugelaanvallers hebben deze week niet met de eerste selectie getraind. Verdedigers Samir Memisevic en Ko Itakura kwamen afgelopen maandag bij FC Groningen 2 beiden een helft in actie en beginnen – net als vorige week tegen FC Twente – opnieuw op de bank. De exacte samenstelling van de wedstrijdselectie tegen Ajax zal zaterdag na de afsluitende training duidelijk worden.

Minuten
Op het traditionele wekelijkse perspraatje gaf Buijs te kennen dat hij het zou aandurven om één van de talenten uit de eigen opleiding te laten starten tegen Ajax. De oefenmeester is te spreken over de fysieke gesteldheid van de jongens uit de onder-19. “Ze kunnen conditioneel vrijwel allemaal prima aanhaken bij onze trainingen en oefenwedstrijden. Het gaat er bij die jongens nu nog vooral om dat ze aanpikken bij de intensiteit en de handelingssnelheid van de eerste selectie. De afgelopen periode hebben we behalve Romano Postema ook Thomas Poll, Tomas Suslov, Remco Balk, Kian Slor en Joël van Kaam bij onze trainingsgroep gehad en ze hebben bij ons een goede indruk gemaakt. We zorgen ervoor dat elke speler elk weekend zoveel mogelijk 90 tot maximaal 100 minuten maakt in het eerste, tweede en de onder-19. Ons streven is alle spelers de nodige wedstrijdminuten te laten maken.”

Ruimte
Over het thuisduel van komende zondag met Ajax zegt Buijs een andersoortige wedstrijd te verwachten dan vorig weekend, uit bij FC Twente. “Het lijkt me duidelijk dat wij in een wedstrijd tegen Ajax normaal gesproken meer ruimte krijgen, omdat zij doorgaans toch met meer spelers voor de bal spelen, dan de meeste andere tegenstanders.”
“Bij ons ligt de aandacht nog steeds in het creëren van kansen”, vertelt Buijs. “Het gaat daarbij vooral om de kwaliteit in de uitvoering, maar ik wil dat niet steeds herhalen. Als je op een schoolrapport twee keer een 8 hebt staan en één 4, dan kun je wel steeds de nadruk blijven leggen op die onvoldoende, maar dan nog maak je er niet direct een 6 van. Je moet er wel aan blijven werken, maar je kunt ook de nadruk leggen op de 8 en dus de positieve punten benoemen. Want we doen een aantal dingen ook heel goed.”

Resultaat
Hoewel Ajax zondag de favoriet is, denkt Buijs het de Amsterdammers met de dingen die zijn ploeg goed doet toch heel lastig te kunnen maken. “Wij hebben er heel veel zin in om ons te meten met deze topploeg. We stoppen er als altijd heel veel energie in en de bereidheid is hoog bij deze groep. Het stadion is helemaal uitverkocht en we hopen dat met een goed teamgevoel onze jongens boven zichzelf zullen uitstijgen. Dan maken we kans op een positief resultaat.”

Gasterra

Praat mee

Gerelateerd nieuws