zo 8 maart 2020 16:45
Eredivisie
0
1
Dumfries (16)
16
Dumfries
39
Sam Schreck
64
Thomas Poll voor Sam Schreck
65
Romano Postema voor Daishawn Redan
68
Boscagli voor Rodriguez
78
Bruma voor Madueke
79
Kian Slor voor Mo El Hankouri
83
Mitroglou voor Lammers
0
45
90

FC Groningen - PSV

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld
3 december 2019

Speeldatum: zondag 8 maart 2020
Aanvang: 16.45 uur
Locatie: Hitachi Capital Mobility Stadion
Competitie: Eredivisie

KOOP KAARTEN
Aankooprechten
Voorverkoop: Twee per (Seizoen) Clubcard 
Vrije verkoop: Geen (Seizoen)ClubCard verplichting

Verkoopperiodes
Voorverkoop
Internet 17-12-19, 09.00 uur t/m 10-02-20, 23.59 uur
FanCorner FC Groningen 17-12-19, 09.00 t/m 10-02-20, 17.00 uur

Vrije Verkoop
Internet 11-02-20, 09.00 uur t/m 08-03-20, 16.45 uur
FanCorner Groningen 11-02-20, 09.00 uur t/m 08-03-20, 16.45 uur

In alle gevallen geldt: Deze kaartverkoop is alleen voor supporters van FC Groningen. Kaarten gekocht door supporters van de uitspelende club op de thuisvakken, worden geblokkeerd zonder restitutie van het aankoop bedrag.

Parkeren 
Locatie & informatie
P2 Parkeerkuil Vergunninghouders
P3 Bornholmstraat betaald parkeren, € 5.- per wedstrijd, 5 minuten loopafstand
P4 Gastenparkeerplaats Bezoekende club

MIVA P-Plaats met Gem. invalidekaart: P1
Invalide busvervoer naar alle entree's tot 45 min. voor aanvang wedstrijd

Pendelbus P & R Hoogkerk: Vanaf 5 tot 1 kwartier voor wedstrijd, tot 1 uur na wedstrijd, € 3.- per retour
Pendelbus P & R Haren: Vanaf 5 tot 1 kwartier voor wedstrijd, tot 1 uur na wedstrijd, € 3.- per retour

Openingstijden
Stadion: Vanaf anderhalf uur voor de wedstrijd
Kassa en infobalie: Vanaf anderhalf uur voor de wedstrijd, ingang 2

Wedstrijdinformatie onder voorbehoud van wijzigingen. 

Kortingen
De jeugdkorting van € 5.- is voor jongeren geboren na 01-07-2001.
De jeugdkorting van € 7.- is voor jongeren geboren na 01-07-2007.

Rookvrij
De Koeman familietribune is rookvrij. 

 

8 maart 2020

FC Groningen speelt vanmiddag, zondag 8 maart, om 16.45 uur de thuiswedstrijd in het Hitachi Capital Mobility Stadion tegen PSV, de huidige nummer 4 van de Eredivisieranglijst. Het duel met de Eindhovenaren staat in het teken van Kids United, de door FC Groningen geadopteerde G-voetbalvereniging.

kids united vorig jaar

Het stadion en kassa’s openen vanmiddag om 15.15 uur. Dat is ook het startsein van een collecte voor de contributievrije G-voetbalvereniging Kids United. De jongens en meisjes van Kids United worden ingeschakeld als wapperaars van het grote Office Centre-thuisshirt in de middencirkel en gaan hand in hand met de spelers van FC Groningen het veld op tijdens de line-up. Ook de deelnemers aan de pauze-activiteit, de shoot-out, zijn leden van Kids United.

Kaartverkoop
Ook wordt een begin gemaakt met de campagne die duidelijk maakt dat het Hitachi Capital Mobility Stadion, net als alle stadions in het betaalde voetbal, met ingang van het seizoen 2020/2021 volledig rookvrij zal zijn. Dit geldt in het huidige seizoen voor de Koeman Familie Tribune.

Tickets voor FC Groningen – PSV zijn te koop via de reguliere verkoopkanalen. Tot de aanvang van de wedstrijd, om 16.45 uur, is het mogelijk om zonder restricties kaarten te kopen via deze website.

FCG PSV Banner

Bereikbaarheid
Bezoekers van de wedstrijd die de Helperzoom op hun route van het naar het stadion hebben, dienen rekening te houden met verkeershinder. Kijk voor meer informatie op: https://www.groningenbereikbaar.nl/

Korting op trainingskleding
Supporters van FC Groningen krijgen op dit moment een prachtige korting op alle PUMA trainingskleding van de club. Zowel in de webshop als in de FanCorner geldt een korting van liefst 30% op alle trainingskleding van het merk PUMA. Wacht niet te lang en scoor nu je PUMA trainingswear online of kom zondagmiddag op tijd naar het Hitachi Capital Mobility Stadion en sla je slag in de FanCorner. 

socials-promo
8 maart 2020

FC Groningen heeft zondagmiddag de wedstrijd tegen PSV met 1-0 verloren. Denzel Dumfries maakte na ruim een kwartier spelen de enige treffer van het duel. Bij FC Groningen vielen Thomas Poll en Kian Slor in de tweede helft in. Zij maakten hun eerste Eredivisieminuten in het Hitachi Capital Mobility Stadion.

200308EOC3659

FC Groningen begon met drie wijzigingen in de basiself ten opzichte van het duel van vorige week met Willem II. Sam Schreck, Ko Itakura en Mo El Hankouri stonden aan de aftrap. Voor El Hankouri was het zijn eerste basisplaats van dit kalenderjaar. De Trots van het Noorden begon dreigend aan de wedstrijd met meerdere hoekschoppen in de beginfase.
 
Itakura was na zeven minuten spelen voor het eerst gevaarlijk uit één van die corners. De Japanner volleerde de bal op het doel, maar deze werd binnen de vijfmeter gestopt door één van de PSV-verdedigers. Deyovaisio Zeefuik kon enkele minuten later een voorzet El Hankouri aannemen in het strafschopgebied, maar kwam niet tot schieten.
 
PSV had tot dan toe nog niet veel laten zien aan de andere kant van het veld, maar kwam wel na ruim een kwartier spelen op voorsprong. Denzel Dumfries denderde aan de rechterkant op en rondde een lange bal van Jorrit Hendrix doeltreffend af, 0-1. Beide ploegen gaven verder weinig kansen weg in de eerste helft waardoor FC Groningen de kleedkamer opzocht met een minimale achterstand.
 
Groningen zocht na rust nadrukkelijk naar de gelijkmaker. Hoewel dat in het eerste kwartier nog niet direct tot doelkansen leidde, had de Trots van het Noorden veelvuldig de bal. Na ruim een uur spelen kwam Thomas Poll binnen de lijnen voor Sam Schreck. Zijn thuisdebuut. Ook Romano Postema viel in voor Daishawn Redan. FC Groningen begon kansen te krijgen. Poll vond met een lage voorzet El Hankouri die zijn schot gestopt zag door keeper Lars Unnerstall. Enkele minuten later schoot Ajdin Hrustic hard van rechts. Zijn inzet werd door Unnerstall over getikt. De derde poging van afstand was van Ahmed El Messaoudi. Weer lag Unnerstall in de weg.
 
Met nog ruim tien minuten op de klok was daar ook het thuisdebuut van Kian Slor, als vervanger van El Hankouri. De aanvaller kreeg in de slotfase nog een schietkans, maar kwam helaas niet tot scoren. FC Groningen knokte tot de laatste seconde voor de gelijkmaker, maar het zat er niet in. De FC moest de punten laten aan PSV, 0-1.

Poll
Postema

Gerelateerd nieuws