vr 28 februari 2020 20:00
Eredivisie
Nunnely (27)
Pavlidis (40)
Köhlert (64)
3
1
Ahmed El Messaoudi (74)
27
Nunnely
34
Bart van Hintum
40
Pavlidis
62
Mo El Hankouri voor Bart van Hintum
63
Romano Postema voor Daishawn Redan
64
Köhlert
74
Ahmed El Messaoudi
75
Sam Schreck voor Ramon Pascal Lundqvist
80
Azor Matusiwa
80
Thomas Poll
84
Deyovaisio Zeefuik
86
Gladon voor Pavlidis
88
Vrousai voor Köhlert
90
Kabangu voor Nunnely
0
45
90

Willem II - FC Groningen

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld
28 januari 2020

Speeldatum: Vrijdag 28 februari
Aanvang: 20.00 uur
Locatie: Koning Willem II Stadion te Tilburg
Competitie: Eredivisie

KOOP KAARTEN

Verkoopperiode leden Supportersvereniging:
BUS: 04-02-20, 09.00 uur - 10-02-20, 23.59 uur via deze webshop
BUS: 04-02-20, 09.00 uur - 10-02-20, 17.00 uur via de FanCorner
voor leden SV met vermelding "lid SV" op (S)CC

Verkoopperiode Voorrangsgroep:
BUS/EV 11-02-20, 09.00 uur - 17-02-20, 23.59 uur via deze webshop
BUS/EV 11-02-20, 09.00 uur - 17-02-20, 17.00 uur via de FanCorner

Verkoopperiode Club-Seizoenkaarthouders:
BUS/EV 18-02-20, 09.00 uur - 27-02-20, 23.59 uur via deze webshop
BUS/EV 18-02-20, 09.00 uur - 27-02-20, 17.00 uur via de FanCorner

Buscombi
Vak = BUS
Prijs = EUR 32,- (lid SV EUR 29,-)
Vertrek vanaf: Ingang 1
Instroomtijd: 15.30 uur
Meenemen: Eigen omwisselbiljet, legitimatie en (Seizoen)ClubCard

Eigen Vervoer
Vak = Eigen Vervoer
Prijs = EUR 10.00
Omwisselplaats: Ingang gastenvak te Tilburg
Omwisseltijd: 18.45 uur - 20.00 uur
Meenemen: Eigen omwisselbiljet, legitimatie, (Seizoen)ClubCard.

Capaciteit Gastenvak
600

Maximaal aantal eigen vervoer kaarten
300

Extra informatie
- Eigen Vervoer kaarten dienen verplicht te parkeren op het parkeerterrein van het gastenvak;
- Bezoek van de binnenstad is niet toegestaan. Een bezoek aan de binnenstad heeft als gevolg dat we de volgende editie een autocombi (met omwisselpunt halverwege het land) opgelegd krijgen;
- Na afloop geldt een ophoudprocedure voor supporters van FC Groningen;
- Voor supporters van FC Groningen die meereizen naar een uitwedstrijd geldt een identiteits-verplichting. Zowel bij het omwisselen als tijdens en na de wedstrijd kan om uw identiteitsbewijs worden gevraagd;
- De (Seizoen)ClubCard en de gekochte kaart dient op naam van de meereizende supporter te staan. De kaart is niet overdraagbaar.

Algemene informatie uitwedstrijden
 

27 februari 2020

FC Groningen speelt vrijdagavond 28 februari de uitwedstrijd tegen Willem II. Aanvang in Tilburg is 20.00 uur. Samir Memisevic ontbreekt bij de wedstrijdselectie in verband met de naderende transferdeadline in China. Daar staat de terugkeer van Ajdin Hrustic en captain Mike te Wierik tegenover.

De wedstrijd Willem II – FC Groningen zal vrijdag voorafgegaan worden door een minuut stilte vanwege het overlijden van oud-Willem II-voorzitter Jan Vullings.

Selectie
In de wedstrijdselectie van trainer Danny Buijs keert Mike te Wierik terug van een schorsing van één wedstrijd. Ook Ajdin Hrustic in onderdeel van de spelersgroep die vrijdag per bus afreist naar Tilburg. Samir Memisevic heeft vandaag (donderdag) en morgen (de wedstrijddag) vrijaf gekregen vanwege de naderende transferdeadline in China. Verder ontbreken Gabriel Gudmundsson, Django Warmerdam, Thijs Dallinga en Görkem Can wegens blessures.

Trainer Danny Buijs heeft nog geen definitieve duidelijkheid over de inzetbaarheid van drie van zijn aanvallend ingestelde spelers. “Joel Asoro, Mo El Hankouri en Kian Slor zijn nog vraagtekens in de aanloop naar morgen,” aldus Buijs. “Wat dat betreft zou Ajdin Hrustic morgen zomaar weer kunnen terugkeren in de basiself. We moeten afwachten tot de ochtend van de wedstrijddag om een laatste inschatting te kunnen maken.”

In de thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo verspeelde FC Groningen na een goede eerste helft in de slotfase van de tweede helft alsnog een punt. Buijs blikte nog kort terug op het duel: “We hadden in de eerste helft onszelf moeten belonen. Na de pauze werd het onzorgvuldiger van onze kant, werden we misschien ongeduldiger richting het einde van de wedstrijd en heeft het natuurlijk ook met herkennen van bepaalde aanpassingen bij de tegenstander te maken.”

Tegenstander
Vrijdagavond is Willem II de volgende tegenstander. De ploeg uit Tilburg staat op een vijfde plaats in de Eredivisie. “Ze hebben in de eerste helft van de competitie uitstekend gepresteerd," weet Buijs. "Als ze die lijn qua punten hadden doorgetrokken, hadden ze nu misschien wel tweede gestaan. Maar volgens de achterliggende statistieken hebben ze misschien ook wel wat ‘overgepresteerd’.”

“We weten dat we kans hebben als wij zelf ons niveau halen. We krijgen te maken met een ploeg die 4-3-3 speelt en over een snel en creatief aanvallend blok beschikt. Daarachter staan wat meer ervaren spelers op het middenveld en in hun verdediging. We kunnen ons opmaken voor een wedstrijd op een zwaar veld met alle regenval van de laatste tijd.”

28 februari 2020

FC Groningen heeft vrijdagavond in de 25ste speelronde van de Eredivisie met 3-1 verloren op bezoek bij Willem II. Bij rust stond het 2-0 in het voordeel van de thuisploeg door doelpunten van Ché Nunnely en Vangelis Pavlidis. Na de pauze maakte Mats Kohlert de laatste treffer van de Tilburgers en scoorde Ahmed El Messaoudi tegen namens FC Groningen. Thomas Poll debuteerde voor FC Groningen in de Eredivisie.

FC Groningen stond met drie tieners aan de aftrap in een regenachtig Tilburg. Voor Thomas Poll betekende het zijn debuut in het eerste van FC Groningen. De linksback toonde in de beginfase direct lef en kwam veelvuldig mee op. Het leverde na enkele minuten het eerste schot van de wedstrijd op. De poging van Poll werd gestopt door keeper Timon Wellenreuther. Ahmed El Messaoudi was een paar minuten later dichtbij een treffer via een volley in het strafschopgebied.
 
Het eerste gevaar van de thuisploeg kwam na een hoekschop via captain Jordens Peters. Zijn kopbal kon na twintig minuten spelen stijlvol worden gepakt door Sergio Padt. De doelman was enkele minuten later kansloos na een inzet van Ché Nunnely. Willem II ontfutselde FC Groningen, tijdens de opbouw op het drassige veld, de bal en Damil Dankerlui vond de doelpuntenmaker via een steekbal, 1-0. De FC kwam vlak voor rust op een grotere achterstand door een doelpunt van Vangelis Pavlidis. De aanvaller werd in het centrum aangespeeld door middenvelder Görkem Saglam en schoot hard in de lange hoek, 2-0.
 
Net als in de eerste helft, kwam de FC aardig uit de startblokken na rust. El Messaoudi probeerde het vrijwel direct met een schot, maar zag de bal net langs de verkeerde kant van de paal gaan. Hoewel Groningen het wel probeerde, kwam het in het eerste kwartier van de tweede helft verder niet tot grote mogelijkheden. Willem II schakelde na ruim een uur spelen snel om nadat Pavlidis een lange bal van achteruit controleerde, de actie maakte en medespeler Mats Kohlert vond die 3-0 kon maken.
 
FC Groningen had net gewisseld en bracht met Mo El Hankouri en Romano Postema aanvallend verse krachten op het zware veld in Tilburg. El Messaoudi deed ruim een kwartier voor tijd iets terug. De bal bleef na een hoekschop liggen in het strafschopgebied, kwam uit de kluts voor de voeten van de middenvelder, die hard raak schoot, 3-1. Echt spannend kon de FC de wedstrijd echter niet meer maken waardoor het na 94 minuten met een nederlaag van het kletsnatte veld liep.

Redan

Gerelateerd nieuws