za 22 februari 2020 20:45
Eredivisie
0
1
Darfalou (87)
73
Ahmed El Messaoudi
74
Romano Postema voor Daishawn Redan
74
Mo El Hankouri voor Daniël van Kaam
87
Darfalou
88
Tomas Suslov voor Azor Matusiwa
89
Mo El Hankouri
90
Van Dijck voor Bruns
0
45
90

FC Groningen - VVV-Venlo

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld
3 december 2019

Speeldatum: Zaterdag 22 februari 2020
Aanvang: 20.45 uur
Locatie: Hitachi Capital Mobility Stadion
Competitie: Eredivisie

KOOP KAARTEN
Aankooprechten
Voorverkoop: Twee per (Seizoen) Clubcard 
Vrije verkoop: Geen (Seizoen)ClubCard verplichting

Verkoopperiodes
Voorverkoop
Internet 17-12-19, 09.00 uur t/m 27-01-20, 23.59 uur
FanCorner FC Groningen 17-12-19, 09.00 t/m 27-01-20, 17.00 uur

Vrije Verkoop
Internet 28-01-20, 09.00 uur t/m 22-02-19, 20.45 uur
FanCorner Groningen 28-01-20, 09.00 uur t/m 22-02-20, 20.45 uur

In alle gevallen geldt: Deze kaartverkoop is alleen voor supporters van FC Groningen. Kaarten gekocht door supporters van de uitspelende club op de thuisvakken, worden geblokkeerd zonder restitutie van het aankoop bedrag.

Parkeren 
Locatie & informatie
P2 Parkeerkuil Vergunninghouders
P3 Bornholmstraat betaald parkeren, € 5.- per wedstrijd, 5 minuten loopafstand
P4 Gastenparkeerplaats Bezoekende club

MIVA P-Plaats met Gem. invalidekaart: P1
Invalide busvervoer naar alle entree's tot 45 min. voor aanvang wedstrijd

Pendelbus P & R Hoogkerk: Vanaf 5 tot 1 kwartier voor wedstrijd, tot 1 uur na wedstrijd, € 3.- per retour
Pendelbus P & R Haren: Vanaf 5 tot 1 kwartier voor wedstrijd, tot 1 uur na wedstrijd, € 3.- per retour

Openingstijden
Stadion: Vanaf anderhalf uur voor de wedstrijd
Kassa en infobalie: Vanaf anderhalf uur voor de wedstrijd, ingang 2

Wedstrijdinformatie onder voorbehoud van wijzigingen. 

Kortingen
De jeugdkorting van € 5.- is voor jongeren geboren na 01-07-2001.
De jeugdkorting van € 7.- is voor jongeren geboren na 01-07-2007.

Rookvrij
De Koeman familietribune is rookvrij. 

21 februari 2020

FC Groningen speelt morgenavond, zaterdag 22 februari, de thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo in het Hitachi Capital Mobility Stadion. Het duel begint om 20.45 uur. Trainer Danny Buijs moet zijn basiselftal noodgedwongen op drie plekken wijzigen. Het betekent onder meer de rentree van Samir Memisevic, die bij afwezigheid van Mike te Wierik ook direct weer de aanvoerdersband zal dragen.

De Trots van het Noorden pakte afgelopen zondagmiddag in Rotterdam een zwaarbevochten en verdiende uitzege op bezoek bij Sparta. Captain Mike te Wierik liep in die wedstrijd tegen zijn vijfde gele kaart van het seizoen aan. Het betekent één wedstrijd schorsing voor de centrale verdediger. Verder vielen Django Warmerdam en Ajdin Hrustic geblesseerd uit. Buijs wilde of kon nog geen termijn koppelen aan hun afwezigheid. Beide spelers zijn er zaterdagavond in ieder geval niet bij in de thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo. Ook Gabriel Gudmundsson is nog niet beschikbaar.

Mo El Hankouri maakt wel weer deel uit van de wedstrijdselectie voor het thuisduel van zaterdagavond. De aanvaller kan mogelijk een invalbeurt maken. De inzetbaarheid van Joel Asoro vormt nog een vraagteken. Naast de rentree van Samir Memisevic lijken er basisplaatsen te zijn weggelegd voor Ko Itakura en Ahmed El Messaoudi. Over laatstgenoemde vertelde Buijs na de afsluitende vrijdagtraining: “Ahmed heeft de laatste weken goed getraind en prima gespeeld in de wedstrijden van de reservecompetitie. Hij heeft het dus zelf afgedwongen en nu ook het geluk gehad dat er plaatsen in het team vrijkomen. Wij verwachten tegen VVV veel op de helft van de tegenstander te spelen en dan heeft zijn inbreng een extra meerwaarde.”

Tegenstander VVV-Venlo is naast Feyenoord de enige ploeg die in het kalenderjaar 2020 nog ongeslagen is in de Eredivisie. Die reeks wil FC Groningen vanzelfsprekend graag doorbreken. “Het is een fysiek sterke ploeg, die zich ver laat inzakken en de ruimtes klein houdt. Ze hebben in de laatste vijf wedstrijden telkens maximaal één tegengoal gekregen. En met onder meer sc Heerenveen, FC Utrecht en PSV hebben ze daarbij niet de minste tegenstanders gehad. Wij zullen het tempo hoog moeten houden en de spelers moeten veel in beweging blijven. We zullen de tegenstander niet zomaar kunnen overlopen, maar zijn in deze thuiswedstrijd wel de favoriet.”

FCG VVV Banner 19-20
22 februari 2020

FC Groningen reeg de kansen tegen VVV-Venlo met name voor rust aan elkaar, maar stond na 90 minuten voetbal tegen de verhouding in met lege handen. Oussama Darfalou maakte in de slotfase van het duel de enige treffer. Tomas Suslov debuteerde voor de FC.

200222EOC4945

De Trots van het Noorden liet vanaf het eerste fluitsignaal de aanvallende intenties zien. Joel Asoro mikte een voorzet vanaf de linkerkant in de beginfase tot twee keer toe net naast het doel. Ahmed El Messaoudi testte niet veel later de kwaliteiten van de keeper en ook Ramon Pascal Lundqvist schoot van binnen het strafschopgebied net aan de verkeerde kant langs de paal.
 
De FC drukte de tegenstander heel ver terug en bleef de gehele eerste helft kansen creëren. Spits Daishawn Redan leek na ruim een half uur zijn eerste in het groen-witte shirt te maken, maar keeper Thorsten Kirschbaum hield de inzet op miraculeuze wijze voor de doellijn tegen. Ook Daniël van Kaam kon als eindstation van wederom een flitsende aanval niet doeltreffend afdrukken waardoor beide ploegen met een 0-0 ruststand de kleedkamers opzochten.
 
Ook na rust ging de belegering van de FC op de Limburgse tegenstander door. In tegenstelling tot de eerste helft lukte het de Trots van het Noorden niet om tot grote kansen te komen. Redan was twintig minuten voor tijd dichtbij, maar kwam net een teenlengte tekort om een ingooi van Bart van Hintum doeltreffend te verlengen. Trainer Buijs bracht een kwartier voor tijd met Mo El Hankouri en Romano Postema aanvallend verse krachten.
 
De FC bleef op zoek naar het doelpunt, maar het was uiteindelijk VVV-Venlo dat in één van de spaarzame momenten dat het in het strafschopgebied van FC Groningen kwam, kon scoren. Oussama Darfalou verlengde een lange bal van achteruit met zijn hoofd. De inzet vloog over de uitkomende Sergio Padt in het doel, 0-1. Direct daarna debuteerde Tomas Suslov in het eerste van FC Groningen, maar het lukte de invaller niet om verandering in de stand te brengen.

downloadPhoto-2

Gerelateerd nieuws