zo 16 februari 2020 14:30
Eredivisie
Rayhi (49) (P)
1
2
Joel Asoro (22)
Ramon Pascal Lundqvist (32)
12
Abels voor Auassar
16
Mike te Wierik
22
Joel Asoro
32
Ramon Pascal Lundqvist
44
Ko Itakura voor Django Warmerdam
45
L. Duarte voor Rigo
49
Rayhi
56
Ahmed El Messaoudi voor Daniël van Kaam
75
Piroe voor Faye
78
Samir Memisevic voor Ajdin Hrustic
80
L. Duarte
83
Harroui
0
45
90

Sparta Rotterdam - FC Groningen

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld
17 januari 2020

Speeldatum: Zondag 16 februari
Aanvang: 14.30 uur
Locatie: Sparta Stadion te Rotterdam
Competitie: Eredivisie

KOOP KAARTEN

Verkoopperiode leden Supportersvereniging:
BUS: 21-01-20, 09.00 uur - 27-01-20, 23.59 uur via deze webshop
BUS: 21-01-20 09.00 uur - 27-01-20, 17.00 uur via de FanCorner
voor leden SV met vermelding "lid SV" op (S)CC

Verkoopperiode Voorrangsgroep:
BUS/EV 28-01-20, 09.00 uur - 03-02-20, 23.59 uur via deze webshop
BUS/EV 28-01-20, 09.00 uur - 03-02-20, 17.00 uur via de FanCorner

Verkoopperiode Club-Seizoenkaarthouders:
BUS/EV 04-02-20, 09.00 uur - 13-02-20, 23.59 uur via deze webshop
BUS/EV 04-02-20, 09.00 uur - 13-02-20, 17.00 uur via de FanCorner

Buscombi
Vak = BUS
Prijs = EUR 32,- (lid SV EUR 29,-)
Vertrek vanaf: Ingang 1
Instroomtijd: 10.00 uur
Meenemen: Eigen omwisselbiljet, legitimatie en (Seizoen)ClubCard

Eigen Vervoer
Vak = Eigen Vervoer
Prijs = EUR 10.00
Omwisselplaats: Ingang gastenvak Sparta Stadion te Rotterdam
Omwisseltijd: 13:15 uur - 14:30 uur
Meenemen: Eigen omwisselbiljet, legitimatie, (Seizoen)ClubCard.

Capaciteit Gastenvak
650

Maximaal aantal eigen vervoer kaarten
225

Extra informatie
- Eigen Vervoer kaarten dienen verplicht te parkeren op P5;
- In het gastenvak kan met PIN en CASH worden betaald.

Voor supporters van FC Groningen die meereizen naar een uitwedstrijd geldt een identiteits-verplichting. Zowel bij het omwisselen als tijdens en na de wedstrijd kan om uw identiteitsbewijs worden gevraagd.

De (Seizoen)ClubCard en de gekochte kaart dient op naam van de meereizende supporter te staan. De kaart is niet overdraagbaar.

Algemene informatie uitwedstrijden
 

14 februari 2020

FC Groningen speelt aanstaande zondagmiddag, 16 februari, de uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam op Het Kasteel. De ploeg van trainer Danny Buijs staat momenteel achtste op de ranglijst, drie plekken hoger dan de Rotterdammers. Zondag wordt er om 14.30 uur afgetrapt op Spangen en maakt Daishawn Redan zich op voor zijn debuut in de basis bij de Trots van het Noorden.

Na de krappe en knappe 1-0 zege op Vitesse, was de vraag die veel fans afgelopen week bezighield hoe het met Romano Postema gaat. De spits moest vorig weekend aan het begin van de tweede helft geblesseerd het veld verlaten. Donderdag en vrijdag kwam een voorzichtig antwoord op die vraag tijdens de trainingen van FC Groningen, die op het kunstgras van Sportpark Corpus den Hoorn werden gehouden. Postema trainde beide dagen gedeeltelijk mee met de groep en lijkt – met nog één afsluitende oefensessie voor de boeg – deel uit te kunnen maken van de wedstrijdselectie tegen Sparta Rotterdam.

Selectie
Trainer Danny Buijs kon vrijdagmiddag tijdens het wekelijkse perspraatje nog geen definitieve duidelijkheid geven, maar maakte wel duidelijk dat voor een basisplaats de keuze in de spits op Daishawn Redan valt. De nieuweling is namelijk wel honderd procent fit. Ajdin Hrustic kampt met liesklachten en zijn inzetbaarheid vormt, net als die van Postema, nog een vraagteken. Gabriel Gudmundsson, Mo El Hankouri en Thijs Dallinga zijn sowieso nog niet van de partij in Rotterdam.

Kwaliteiten
Na twee weken trainen en één halve wedstrijd van Redan in Groningen kon Buijs de kwaliteiten van zijn nieuwste aanwinst afzetten tegen die van Postema, die nagenoeg het gehele seizoen al meetraint met de eerste selectie. “Redan is agressiever in de duels en heeft op dit moment ook wat meer ‘body’ en ‘power’. Hij neemt een jaar leeftijd meer en de ervaring van zijn vorige buitenlandse clubs en diverse voetbalculturen mee in zijn bagage. Waar Redan meer opportunistisch is in zijn loopacties, lijkt Postema zich juist al vaker meer bewust van de te kiezen positie. Ze hebben dus overeenkomsten, maar ook duidelijk verschillende kwaliteiten”, zei Buijs over zijn twee jonge spitsen.

Tegenstander
Bij Sparta Rotterdam is het sinds de voorbereiding op het seizoen, in de zomer van 2019, de kant opgegaan die Buijs al een beetje had verwacht. “Na de oefenwedstrijd afgelopen zomer die we met 4-2 verloren, dacht ik al dat ze dit seizoen zeker niet in de problemen zouden komen. Ze doen het met name in eigen huis goed en pakken veel punten. Wij zullen een goede dag moeten hebben om een resultaat te halen, maar weten ook dat geen enkele ploeg in de Eredivisie het fijn vindt om tegen ons te spelen. Wij weten waar onze kansen liggen en zullen de tactische afspraken goed moeten uitvoeren om het Sparta zondagmiddag zo lastig mogelijk te maken.”

Er zullen zondag 371 FC-supporters afreizen naar Het Kasteel. Het duel met Sparta Rotterdam in de 23ste speelronde van de Eredivisie begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Sander van der Eijk.

verlenging lachen
16 februari 2020

FC Groningen heeft zondagmiddag drie punten gepakt op bezoek bij Sparta Rotterdam. De Trots van het Noorden kwam in de eerste helft tweemaal goed tot scoren via Joel Asoro en Ramon Pascal Lundqvist. Doelman Sergio Padt stopte één van de twee strafschoppen die de FC tegen kreeg. Door de 2-1 overwinning verstevigt FC Groningen haar positie in het linkerrijtje.

IMG_0592

Spits Daishawn Redan begon bij FC Groningen voor het eerst in de basisopstelling. De Trots van het Noorden had in de eerste helft de wind mee. Ajdin Hrustic bespeelde die wind prima bij een vrije trap waardoor zijn inzet van zo`n 25 meter richting kruising vloog. Keeper Ariel Harush moest op fraaie wijze redding brengen.
 
Hoewel de Trots van het Noorden vanaf het begin het betere van het spel had, kreeg Sparta Rotterdam na 18 minuten spelen de grootste kans tot dan toe vanaf de penaltystip. Mike te Wierik bracht zijn tegenstander ten val en dat werd door scheidsrechter Sander van der Eijk beoordeeld als vasthouden. Aanvaller Mohamed Rayhi schoot laag in de hoek, maar Sergio Padt strekte zich uitstekend en tikte de bal via de paal uit zijn doel.
 
Een schitterende Zweedse combinatie zorgde enkele minuten later voor de voorsprong voor de FC. Ramon Pascal Lundqvist gaf een prachtige steekbal op Joel Asoro die achter zijn directe tegenstander langs op het doel snelde. Asoro nam de bal goed mee en rondde keurig af, 0-1.
 
Waar Lundqvist bij de 0-1 als aangever fungeerde, stond de middenvelder tien minuten later als afmaker bij de 0-2. Deyovaisio Zeefuik hield het overzicht met een lage voorzet op de juiste snelheid waardoor Lundqvist direct de bal richting doel kon sturen en tegen de touwen schoot. Op slag van rust, die voor verschillende blessuregevallen bijna tien minuten langer duurde dan normaal, moest Django Warmerdam zich geblesseerd laten vervangen. Ko Itakura kwam in zijn plaats.
 
FC Groningen had in de tweede helft letterlijk en figuurlijk de wind tegen. De FC-verdediging leek aan de bal na vijf minuten spelen via een scrimmage weg te kunnen werken, maar de scheidsrechter oordeelde anders en floot voor de tweede keer voor een strafschop. Rayhi stond weer tegenover Padt en deze keer had de Groningse doelman geen antwoord op het schot, 1-2.
 
Hoewel de thuisploeg na de goal probeerde te gaan stormen, bleef de organisatie van FC Groningen goed dicht en gaf het net als voor rust geen enkele kans weg uit open spel. Bart van Hintum, die na het uitvallen van Warmerdam linksback speelde, probeerde met de vroege voorzet tot twee keer toe spits Redan te bereiken, maar daar zat eerst keeper Harush en later een Sparta-verdediger net tussen.
 
Hrustic moest een kwartier voor tijd naar de kant met een knieblessure nadat hij het gewricht in een duel op de achterlijn leek te overstrekken. Samir Memisevic was zijn vervanger. Een minuut later was het bijna een andere invaller, Itakura, die zijn eerste voor de FC maakte, maar zijn kopbal uit een hoekschop ging naast.
 
De stand maakte dat het tot het einde spannend was op Het Kasteel, maar FC Groningen kwam geen enkele keer echt in de problemen. Door een goede eerste helft ging het dan ook als verdiende winnaar van het veld en pakte het drie punten in een lastige uitwedstrijd bij Sparta Rotterdam.

Aankomende zaterdag speelt de Trots van het Noorden thuis tegen VVV-Venlo. Dat duel in het Hitachi Capital Mobility Stadion wordt zaterdag 22 februari om 20.45 afgetrapt. Kaarten zijn gemakkelijk te bestellen via onderstaande banner. 

FCG VVV Banner 19-20
OPHD20200216-2980

Gerelateerd nieuws