za 8 februari 2020 18:30
Eredivisie
Ramon Pascal Lundqvist (13) (P)
1
0
13
Ramon Pascal Lundqvist
46
Grot voor Vroegh
47
Daishawn Redan voor Romano Postema
71
Buitink voor Matavz
80
Ahmed El Messaoudi voor Joel Asoro
86
Dicko
87
Brenet voor Clark
90
Ko Itakura voor Ajdin Hrustic
0
45
90

FC Groningen - Vitesse

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld
3 december 2019

Speeldatum: zaterdag 8 februari 2020
Aanvang: 18.30 uur
Locatie: Hitachi Capital Mobility Stadion
Competitie: Eredivisie

KOOP KAARTEN
Aankooprechten
Voorverkoop: Twee per (Seizoen) Clubcard 
Vrije verkoop: Geen (Seizoen)ClubCard verplichting

Verkoopperiodes
Voorverkoop
Internet 17-12-19, 09.00 uur t/m 13-01-20, 23.59 uur
FanCorner FC Groningen 17-12-19, 09.00 t/m 13-01-20, 17.00 uur

Vrije Verkoop
Internet 14-01-20, 09.00 uur t/m 08-02-19, 18.30 uur
FanCorner Groningen 14-01-20, 09.00 uur t/m 08-02-20, 18.30 uur

In alle gevallen geldt: Deze kaartverkoop is alleen voor supporters van FC Groningen. Kaarten gekocht door supporters van de uitspelende club op de thuisvakken, worden geblokkeerd zonder restitutie van het aankoop bedrag.

Parkeren 
Locatie & informatie
P2 Parkeerkuil Vergunninghouders
P3 Bornholmstraat betaald parkeren, € 5.- per wedstrijd, 5 minuten loopafstand
P4 Gastenparkeerplaats Bezoekende club

MIVA P-Plaats met Gem. invalidekaart: P1
Invalide busvervoer naar alle entree's tot 45 min. voor aanvang wedstrijd

Pendelbus P & R Hoogkerk: Vanaf 5 tot 1 kwartier voor wedstrijd, tot 1 uur na wedstrijd, € 3.- per retour
Pendelbus P & R Haren: Vanaf 5 tot 1 kwartier voor wedstrijd, tot 1 uur na wedstrijd, € 3.- per retour

Openingstijden
Stadion: Vanaf anderhalf uur voor de wedstrijd
Kassa en infobalie: Vanaf anderhalf uur voor de wedstrijd, ingang 2

Wedstrijdinformatie onder voorbehoud van wijzigingen. 

Kortingen
De jeugdkorting van € 5.- is voor jongeren geboren na 01-07-2001.
De jeugdkorting van € 7.- is voor jongeren geboren na 01-07-2007.

Rookvrij
De Koeman familietribune is rookvrij. 
 

7 februari 2020

Trainer Danny Buijs heeft morgenavond, zaterdag 8 februari, in de thuiswedstrijd tegen Vitesse de beschikking over een extra optie in de aanval nu Daishawn Redan aangesloten en speelgerechtigd is. De jarige spits Romano Postema (vandaag, vrijdag 7 februari, 18 jaar geworden) mag na zijn basisdebuut in Zwolle nu ook voor eigen publiek starten in de punt van de aanval.

Bij FC Groningen zijn Gabriel Gudmundsson, Mo El Hankouri en Thijs Dallinga door blessures nog niet inzetbaar. Görkem Can zal ook nog niet aansluiten bij de wedstrijdselectie. De verdediger gaat dinsdagmiddag in Nijmegen zijn eerste minuten maken in de competitiewedstrijd van FC Groningen 2 op bezoek bij N.E.C. Spits Daishawn Redan sluit zaterdagavond wel aan en kan dus mogelijk zijn debuut maken in het eerste elftal. Vanuit de onder-19 behoren Kian Slor, Joël van Kaam en Thomas Poll tot de wedstrijdselectie in het Hitachi Capital Mobility Stadion.

Belasting
Danny Buijs beschouwde vrijdagmiddag tijdens het traditionele perspraatje voor op het thuisduel met Vitesse. De hoofdtrainer zei over de inzetbaarheid van de twee nieuwelingen: “We kiezen er in deze fase voor om Redan en Can maximaal één keer per dag te laten trainen. Ze krijgen rondom de overgang naar een nieuwe club te maken met een nieuw land, een nieuwe woonomgeving, van alles te regelen, reistijd, een medische keuring, een verhuizing en dit heeft logischerwijs veel impact. We willen om deze redenen ervoor zorgen dat we achteraf niet hoeven te zeggen dat we ze teveel hebben belast in de beginfase.”

Bagage
Buijs was tevreden over het basisdebuut van Romano Postema in Zwolle. De jonge spits mag zich daarom opmaken voor zijn eerste basisplaats in het Hitachi Capital Mobility Stadion. “Hij heeft het vorige week prima gedaan en diverse goede loopacties gemaakt. Ook zijn verdedigende taken heeft hij naar behoren uitgevoerd. De aanvoer naar de aanval was in Zwolle niet optimaal, maar een spits moet natuurlijk niet alleen maar afhankelijk zijn van ‘de bediening’. Romano heeft het goed gedaan en zal tegen Vitesse opnieuw starten.”

Met het aantrekken van Daishawn Redan heeft Buijs een andere gretige en talentvolle spits achter de hand. “Daishawn is een jaar ouder dan Romano en heeft meer bagage. Hij heeft de overstap van Ajax naar Engeland en vervolgens naar Duitsland al meegemaakt, terwijl Romano tot vorig seizoen nog in de onder-17 van FC Groningen speelde. We weten dat we met Redan een echte spits achter de hand hebben. Hij heeft de hele week meegetraind, is fit en volledig inzetbaar.”

Energie
Buijs weet dat zijn ploeg met Vitesse een tegenstander treft die de doelstelling heeft om Europees voetbal te halen. “Het is een top-7 club met ambitie om door te stoten naar de top-5 van Nederland. Na de trainerswissel houden zij vast aan hun vaste spelsysteem, 4-3-3. Ze hebben een kwalitatief goede selectie met diverse ervaren spelers. Met onze jeugdige talenten en positieve energie hopen we dat te kunnen compenseren.”

Het duel tussen de huidige nummers 8 en 6 van de Eredivisie begint om 18.30 uur in het Hitachi Capital Mobility Stadion. De kassa’s en het stadion openen om 17.00 uur. Tickets zijn zonder enige restrictie te koop bij de voorverkooppunten en op zaterdag ook bij het stadion.

Gif FCG Vitesse Banner
8 februari 2020

FC Groningen heeft zaterdagavond in het Hitachi Capital Mobility Stadion met 1-0 gewonnen van Vitesse. Ramon Pascal Lundqvist schoot de Trots van het Noorden vanaf de strafschopstip naar de driepunter. Spits Daishawn Redan debuteerde na rust voor FC Groningen.

penalty

FC Groningen begon tegen Vitesse met één wijziging ten opzichte van de wedstrijd van vorige week tegen PEC Zwolle. Ajdin Hrustic startte in de basisopstelling, Sam Schreck begon op de bank. De Trots van het Noorden begon fel aan het duel. Binnen een minuut kreeg het de eerste hoekschop, binnen vijf minuten de eerste schietkans via Hrustic. De Australiër werd niet veel later onderuit gehaald in het strafschopgebied. Scheidsrechter Van den Kerkhof wees resoluut naar de stip. Ramon Pascal Lundqvist bleef uiterst koel, stuurde keeper Remko Pasveer de andere kant op en schoof rustig in de lege hoek, 1-0.
 
Spits Romano Postema kreeg vlak na een kwartier spelen een goede mogelijkheid na een fout in de verdediging van Vitesse. De aanvaller schoot langs uitkomende doelman, maar ook over het doel. Lundqvist testte de keeper aan het einde van de eerste helft nog eens uit een vrije trap die rakelings via de doelman naast het doel ging. Op slag van rust ging Postema na een duel aan de achterlijn naar de grond. Schrik op de tribunes in het Hitachi Capital Mobility Stadion. De Groninger vroeg direct om verzorging en moest onder begeleiding van de medische staf van het veld.
 
Hoewel de spits het in de tweede helft nog even probeerde, moest Postema al snel de strijd staken. Zijn vervanger Daishawn Redan debuteerde voor de club. FC Groningen stak meerdere malen met grote passen het middenveld over, maar het lukte niet om verder uit te lopen op Vitesse. De Arnhemmers kregen met Oussama Tannane een mogelijkheid uit een vrije trap en Armando Obispo schoot een keer over het doel.
 
Bij FC Groningen was invaller Redan dreigend, maar lukte het hem nog niet om te scoren. Hrustic kreeg tien minuten voor tijd de grootste mogelijkheid. De middenvelder nam een strakke bal van Lundqvist goed mee, speelde zijn man uit en schoot via een been van de tegenstander naast. Daniël van Kaam was een minuut later dichtbij een treffer, maar zag een verwoestende uithaal uiteen spatten op de vuisten van Pasveer.
 
Scheidsrechter Van den Kerkhof floot na 95 minuten voetbal en bij een 1-0 stand af waardoor FC Groningen drie punten mocht bijschrijven en het gat met nummer zes Vitesse terugbracht tot slechts drie punten. 

knuffel
IMG_0439

Gerelateerd nieuws