za 1 februari 2020 20:45
Eredivisie
Nakayama (43)
1
0
27
Koorman voor Saymak
29
Mike te Wierik
30
Sam Schreck
43
Nakayama
65
Kian Slor voor Sam Schreck
66
Ajdin Hrustic voor Ramon Pascal Lundqvist
77
Wermeskerken
78
Dekker voor Strieder
83
Ahmed El Messaoudi voor Django Warmerdam
86
Johnsen voor Thy
90
Bart van Hintum
90
Van Polen
0
45
90

PEC Zwolle - FC Groningen

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld
20 december 2019

Speeldatum: Zaterdag 1 februari
Aanvang: 20.45 uur
Locatie: MAC3PARK te Zwolle
Competitie: Eredivisie

KOOP KAARTEN

Verkoopperiode leden Supportersvereniging:
BUS: 07-01-20, 09.00 uur 13-01-20, 23.59 uur via deze webshop
BUS: 07-01-20 09.00 uur - 13-01-20, 17.00 uur via de FanCorner
voor leden SV met vermelding "lid SV" op (S)CC

Verkoopperiode Voorrangsgroep:
BUS/EV 14-01-20, 09.00 uur - 20-01-20, 23.59 uur via deze webshop
BUS/EV 14-01-20, 09.00 uur - 20-01-20, 17.00 uur via de FanCorner

Verkoopperiode Club-Seizoenkaarthouders:
BUS/EV 21-01-20, 09.00 uur - 30-01-20, 23.59 uur via deze webshop
BUS/EV 21-01-20, 09.00 uur - 30-01-20, 17.00 uur via de FanCorner

Buscombi
Vak = BUS
Prijs = EUR 32,- (lid SV EUR 29,-)
Vertrek vanaf: Ingang 1
Instroomtijd: 17.30 uur
Meenemen: Eigen omwisselbiljet, legitimatie en (Seizoen)ClubCard

Eigen Vervoer
Vak = Eigen Vervoer
Prijs = EUR 10.00
Omwisselplaats: Parkeerterrein gastenvak te Zwolle
Omwisseltijd: vanaf 19:30 uur
Meenemen: Eigen omwisselbiljet, legitimatie, (Seizoen)ClubCard.

Capaciteit Gastenvak
500

Maximaal aantal eigen vervoer kaarten
450

Extra informatieVoor supporters van FC Groningen die meereizen naar een uitwedstrijd geldt een identiteits-verplichting. Zowel bij het omwisselen als tijdens en na de wedstrijd kan om uw identiteitsbewijs worden gevraagd.

De (Seizoen)ClubCard en de gekochte kaart dient op naam van de meereizende supporter te staan. De kaart is niet overdraagbaar.

Algemene informatie uitwedstrijden
 

31 januari 2020

FC Groningen speelt morgenavond (zaterdag 1 februari) de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle. De aftrap is om 20.45 uur op het kunstgras in het MAC3Park Stadion. Mede door de afwezigheid van Kaj Sierhuis zal spits Romano Postema in Zwolle zijn basisdebuut in een officiële wedstrijd van het eerste elftal van FC Groningen maken.

De Trots van het Noorden trainde de afgelopen dagen in de aanloop naar het uitduel met PEC Zwolle op het kunstgras van Sportpark Corpus den Hoorn. Vrijdagochtend ontbrak Kaj Sierhuis in verband met de mogelijke transfer naar een buitenlandse club. De spits is dit weekend hoe dan ook niet beschikbaar om te spelen. Ook de geblesseerden Mo El Hankouri, Gabriel Gudmundsson en Thijs Dallinga maken geen onderdeel uit van de wedstrijdselectie. De nieuwste aanwinst, verdediger Görkem Can, zal de komende weken ook nog niet bij de wedstrijdselectie van het eerste elftal aansluiten.

Speeltijd
Het betekent dat trainer Danny Buijs in ieder geval één wijziging moet doorvoeren in zijn basiself ten opzichte van afgelopen zondag, toen Ajax voor het eerst sinds 2014 weer eens werd verslagen in het Hitachi Capital Mobility Stadion. “Waar de ene speler vertrekt,” weet Buijs ook uit de ervaring in zijn eigen spelersloopbaan, “ontstaat er ruimte voor andere spelers. Morgen (zaterdag) betekent het in ieder geval dat Romano Postema in de basis zal staan. Na het eerdere vertrek van Charlison Benschop had hij al het perspectief op meer speeltijd in het eerste en nu pakt hij al zijn eerste basisplaats mee. Het kan snel gaan in de voetballerij. Dit is daarvan maar weer eens een voorbeeld.”

Vertrouwen
Buijs heeft niet de indruk dat de transferperikelen die er spelen op deze laatste dag van de transfertermijn een negatieve invloed hebben op de sfeer binnen de spelersgroep. “Ik heb nog maar eens benadrukt dat spelers zich persoonlijk bij mij kunnen melden als ze morgen geen vertrouwen hebben in elkaar of in zichzelf. Dat hoeven ze niet direct met de hele groep te delen, maar ik heb nog geen signaal ontvangen dat het de spelersgroep afleidt. Iedereen zal zich morgen voor honderd procent geven in de uitwedstrijd tegen Zwolle.”

Tegenstander
PEC Zwolle speelt sinds de winterstop in een andere formatie dan in de eerste seizoenshelft. Met vijf verdedigers heeft de ploeg voor meer defensieve zekerheid gezorgd. “Het zal zeker een lastige uitwedstrijd worden en ik denk dat wij minder ruimte krijgen om zelf te voetballen dan in de wedstrijd tegen Ajax. Zij hebben 3-3 gespeeld tegen FC Utrecht en vervolgens 0-0 tegen Willem II. In beide duels hebben ze veel minder kansen en mogelijkheden weggegeven dan voor de winterstop."

"Het zal een stugge uitwedstrijd worden. Maar FC Groningen is en blijft ook een ploeg waartegen geen club graag speelt. We hebben uit de laatste vier Eredivisiewedstrijden, twee voor en twee na de winsterstop, acht punten gehaald en hopen die lijn te kunnen doortrekken. We hebben alle vertrouwen in een goed resultaat bij PEC Zwolle.”

1 februari 2020

FC Groningen heeft zaterdagavond op bezoek bij PEC Zwolle met 1-0 verloren. De enige treffer van de wedstrijd werd vlak voor de pauze gemaakt door Yuki Nakayama. De verdediger kopte uit een hoekschop raak. De 17-jarige Kian Slor maakte zijn debuut voor de Trots van het Noorden en was in blessuretijd nog dichtbij met een schot op de paal. 

Een andere 17-jarige, Romano Postema, stond in Zwolle voor het eerst in de startopstelling van traner Danny Buijs. De spits verving de naar Frankrijk vertrokken Kaj Sierhuis. De overige tien basisspelers waren dezelfde als vorige week toen Ajax werd verslagen.
 
De eerste helft was volledig in balans. FC Groningen kreeg de twee goede mogelijkheden via aanvallers Postema en Joël Asoro. De energieke basisdebutant onderschepte na ruim een kwartier een bal in de opbouw van PEC Zwolle, snelde richting het doel en schoot met links in de handen van doelman Michael Zetterer. Asoro kopte een voorzet van Ramon Pascal Lundqvist na 37 minuten spelen goed richting de hoek, maar de Zwolse doelman kon zich strekken en bokste de bal weg.
 
De thuisploeg had tot dan toe nog geen grote kansen gehad, maar zette de FC vlak voor rust wel op achterstand. Verdediger Yuta Nakayama was mee naar voren gekomen bij een hoekschop en kopte na 43 minuten spelen de bal achter keeper Padt, 1-0.
 
De bezoekers hadden na rust voornamelijk de bal. De Trots van het Noorden kreeg direct twee mogelijkheden via een kopbal van Asoro en een schot van Sam Schreck. Aan de andere kant loerde PEC Zwolle op de counter en werd het een aantal keer gevaarlijk door spelers die met snelheid over de zijkanten kwamen opstomen.
 
Trainer Buijs wisselde na ruim een uur spelen. Ajdin Hrustic en debutant Kian Slor kwamen in het veld voor Lundqvist en Schreck. Hrustic kreeg tien minuten na zijn invalbeurt een goede schietkans, maar zag zijn bal naast draaien. Het lukte de FC niet om het balbezit op de helft van de tegenstander uit te drukken in goede kansen. De krachtige Ahmed El Messaoudi werd in de slotfase nog gebracht als invaller voor Django Warmerdam en schoot nog twee keer gevaarlijk op het doel.
 
De FC kwam in de slotfase toch nog heel dicht bij de gelijkmaker. Debutant Slor schoot in blessuretijd een voorzet met zijn rechtervoet goed richting de hoek en zag zijn inzet op de paal uiteen spatten. Geen droomdebuut voor de speler uit de eigen opleiding. Na vier Eredivisiewedstrijden zonder verlies, ging de FC met een 1-0 nederlaag van het veld in Zwolle.

Slor 2
Lundqvist op keeper
Kaam actie

Gerelateerd nieuws