za 18 januari 2020 19:45
Eredivisie
0
0
38
Deyovaisio Zeefuik
39
Cantalapiedra
58
Troupee
69
Romano Postema voor Kaj Sierhuis
74
Veckic voor Zekhnini
75
Selahi
76
Ajdin Hrustic
83
Ahmed El Messaoudi voor Ajdin Hrustic
88
Nakamura voor Espinosa
90
Sam Schreck voor Joel Asoro
0
45
90

FC Twente - FC Groningen

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld
20 december 2019

Speeldatum: Zaterdag 18 januari 2020
Aanvang: 19.45 uur
Locatie: Grolsch Veste te Enschede
Competitie: Eredivisie

KOOP KAARTEN

Verkoopperiode leden Supportersvereniging:
BUS: 24-12-19, 09.00 uur - 30-12-19, 23.59 uur via deze webshop
BUS: 24-12-19, 09.00 uur - 24-12-19, 15.00 uur via de FanCorner
voor leden SV met vermelding "lid SV" op (S)CC

Verkoopperiode Voorrangsgroep:
BUS/Auto combi 31-12-19, 09.00 uur - 06-01-20, 23.59 uur via deze webshop
BUS/Auto combi 06-01-20, 11.00 uur - 06-01-20, 17.00 uur via de FanCorner

Verkoopperiode Club-Seizoenkaarthouders:
BUS/Auto combi 07-01-20, 09.00 uur - 16-01-20, 23.59 uur via deze webshop
BUS/Auto combi 07-01-20, 09.00 uur - 16-01-20, 17.00 uur via de FanCorner

Buscombi
Vak = BUS
Prijs = EUR 32,- (lid SV EUR 29,-)
Vertrek vanaf: Ingang 1
Instroomtijd: 15:30 uur
Meenemen: Eigen omwisselbiljet, legitimatie en (Seizoen)ClubCard

Auto Combi
Vak = Auto Combi
Prijs = EUR 10.00
Omwisselplaats: Verzorgingsplaats Smokkelpad aan de N36 ter hoogte van Vriezenveen
Omwisseltijd: 18.00 uur en 18.30 uur
Meenemen: Eigen omwisselbiljet, legitimatie, (Seizoen)ClubCard.

Capaciteit Gastenvak
1000

Maximaal aantal eigen vervoer kaarten
150

Extra informatie

Door de lokale autoriteiten is aangeboden dat FC Groningen supporters met maximaal 50 auto’s af mogen reizen naar Enschede. Dit gaat ten koste van de maximale capaciteit van het uitvak, aangezien er maar een beperkt aantal parkeerplaatsen beschikbaar zijn. Naast de 50 auto’s kunnen er maximaal 7 bussen worden ingezet voor supporters van FC Groningen. De maximale capaciteit van het uitvak zal hierdoor 472 supporters zijn.
In bovenstaand overzicht is geen rekening gehouden met dubbeldekkers, FC Groningen zal zoveel mogelijk dubbeldekkers inzetten om de capaciteit te vergroten.

- FC Twente heeft een gastenvak zonder lexaanwand/netten aan de voorkant;
- In het gastenvak kan met PIN en CASH worden betaald;

Voor supporters van FC Groningen die meereizen naar een uitwedstrijd geldt een identiteits-verplichting. Zowel bij het omwisselen als tijdens en na de wedstrijd kan om uw identiteitsbewijs worden gevraagd.

De (Seizoen)ClubCard en de gekochte kaart dient op naam van de meereizende supporter te staan. De kaart is niet overdraagbaar.

Algemene informatie uitwedstrijden

Wedstrijdinformatie onder voorbehoud van wijzigingen.
 

17 januari 2020

FC Groningen speelt zaterdagavond, 18 januari, in Enschede tegen FC Twente. Het is de eerste Eredivisiewedstrijd na de winterstop voor de ploeg van trainer Danny Buijs. De FC-trainer blikte vrijdagmiddag in het wekelijkse persmoment vooruit naar wedstrijd in de negentiende speelronde die zaterdag om 19.45 uur wordt afgetrapt.

De personele bezetting van zijn wedstrijdselectie vormt voor Buijs nog een aardige puzzel. Zo zijn Gabriel Gudmundsson en Amir Absalem niet inzetbaar en zijn Samir Memisevic en Ko Itakura niet in staat om in de basis te starten. De inzetbaarheid van laatstgenoemden is nog een vraagteken. Het betekent wel dat vier ‘A-junioren’ hun opwachting zullen maken in de wedstrijdselectie: Romano Postema, Tomas Suslov, Thomas Poll en Kian Slor, die eerder vandaag (vrijdag 17 januari) zijn eerste contract tekende.

Talenten
Buijs over het viertal jonge talenten: “We hebben in de afgelopen weken weer een goed beeld gekregen van deze jongens. En er is geregeld overleg tussen de trainers van de opleiding, de scouting en de trainers rond het eerste elftal. Zij krijgen nu de kans om ‘te ruiken’ aan het spelen en trainen bij de eerste selectie. En door het spelen in oefenwedstrijden tegen volwassen tegenstanders hebben ze ook in de praktijk meegemaakt, hoe dat niveau ligt. Dat is, met alle respect, toch weer anders dan spelen tegen de onder-19 van topclubs, die hun grootste talenten alweer hebben doorgeschoven naar hun eerste selectie of Beloftenteam.”

Geluk beproeven
Tijdens het trainingskamp in Horst heeft de selectie onder meer gewerkt aan het voetballende gedeelte en het creëren en benutten van kansen. “We hebben drie elementen benoemd die daarbij van belang zijn. Het gaat in de eerste plaats om de keuzes die in het laatste gedeelte van de aanval worden gemaakt. Ook is het soms een kwestie van ‘je geluk’ te beproeven. Er staat immers nergens dat je de bal in het doel moet dribbelen. En op de derde plaats zetten we vaak en veel hoog druk en hanteren tegenstanders daardoor geregeld de lange bal. Op het moment dat wij de bal dan weer veroveren, moeten we opnieuw veel spelers voorbij. Dus het is de kunst soms ook wat meer ruimte aan de bal te creëren.”

Sentiment
Zaterdagavond hervat de ploeg de competitie met een uitwedstrijd tegen FC Twente. Een wedstrijd tussen de nummers 12 en 10 van de ranglijst. “FC Groningen en FC Twente zijn vergelijkbare volksclubs, allebei enorme voetbalbolwerken met een trouwe achterban. FC Twente heeft de fase voor de winterstop een moeilijke periode gehad en ze zullen blij geweest zijn met de winterstop. Hun speelwijze is bekend, maar ik verwacht wel wat andere ‘poppetjes’ bij de tegenstander, door wat blessures en om nieuwe spelers in te passen. Het is een voetballende ploeg en het kan een heksenketel worden in hun volle stadion. Er ligt vanuit het verleden wel wat sentiment en rivaliteit en het is mooi dat er meer dan vijfhonderd supporters meereizen vanuit Groningen. We zijn blij dat het weer om het ‘echie’ gaat en kunnen morgenavond (zaterdag) kijken hoe we erop staan na de winterstop.”

18 januari 2020

FC Groningen heeft zaterdagavond een punt gepakt op bezoek bij FC Twente. Beide ploegen kwamen in Enschede niet tot scoren, waardoor de wedstrijd in 0-0 eindigde. De Trots van het Noorden kreeg de grootste mogelijkheid op de winst, maar miste na een uur spelen een strafschop.

Hintum

Bij FC Groningen debuteerde het jonge trio Tomas Suslov, Thomas Poll en Kian Slor in de wedstrijdselectie van een officieel duel van het eerste. Het drietal begon op de bank. Routinier Bart van Hintum startte in de basisopstelling centraal achterin. De Trots van het Noorden begon fel in Enschede. De ploeg van hoofdtrainer Danny Buijs had in de beginfase meer balbezit en wanneer het de bal niet had, begon het team direct druk te zetten. Echt grote kansen kregen beide ploegen voor de rust niet.
 
Ramon Pascal Lundqvist probeerde het, na ruim een kwartier, op spectaculaire wijze na een vroege voorzet van Deyovaisio Zeefuik. De Zweed nam de voorzet vanuit de lucht op de slof en schoot over. Kaj Sierhuis liet aan het einde van de eerste helft zijn spitsinstinct zien en schoot hard en gericht van ver op het doel, maar zag de bal in de handen van keeper Joël Drommel belanden. Groninger Sergio Padt moest eenmaal handelend optreden na een poging van aanvaller Aitor.
 
De beginfase van de tweede helft was voor beide ploegen aftasten. FC Groningen kreeg na een uur spelen de grootste kans van de wedstrijd. Ajdin Hrustic stuurde Sierhuis met een bekeken steekpass richting het doel. De spits glipte langs twee verdedigers en werd ten val gebracht, strafschop voor de gasten. Hrustic nam zijn verantwoordelijkheid en ging achter de bal staan. De Australiër mikte de bal buiten bereik van doelman Drommel net iets te veel naar links waardoor deze op de paal kwam.

Romano Postema werd ruim twintig minuten voor tijd binnen de lijnen gebracht en verving Sierhuis. Aan de kant van de gasten probeerde Lundqvist het nog een paar keer van afstand, maar het lukte niet om het doelman Drommel echt lastig te maken. Twente zette aan het einde van de wedstrijd voor eigen publiek nog een keer aan, kreeg diverse hoekschoppen, maar echt grote kansen kreeg het niet. Daardoor eindigde de wedstrijd in 0-0 en moesten beide ploegen genoegen nemen met een punt. 

FC Groningen speelt volgende week zondag, 26 januari, de eerste thuiswedstrijd van de tweede seizoenshelft. De kraker tegen Ajax staat op het programma in het Hitachi Capital Mobility Stadion. Aftrap is zondag 26 januari om 14.30 uur.  

Warmerdam

Gerelateerd nieuws