zo 22 december 2019 14:30
Eredivisie
Kaj Sierhuis (47)
Kaj Sierhuis (72)
2
0
8
Heylen
19
Hiariej
47
Kaj Sierhuis
56
Arias voor Kolar
72
Kaj Sierhuis
73
Ugrinic voor Hiariej
78
Joel Asoro
79
Romano Postema voor Kaj Sierhuis
83
Charlison Benschop voor Ajdin Hrustic
88
Heylen
90
De Vos voor Peña
90
Chacon
90
Ko Itakura voor Daniël van Kaam
0
45
90

FC Groningen - FC Emmen

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld
26 augustus 2019

Speeldatum: zondag 22 december 2019
Aanvang: 14.30 uur
Locatie: Hitachi Capital Mobility Stadion
Competitie: Eredivisie

KOOP KAARTEN
Aankooprechten
Voorverkoop: Twee per (Seizoen) Clubcard 
Vrije verkoop: Geen (Seizoen)ClubCard verplichting

Verkoopperiode
Internet 03-09-19, 09.00 uur t/m 25-11-19, 23.59 uur Voorverkoop
FanCorner FC Groningen 03-09-19, 09.00 t/m 25-11-19, 17.00 uur Voorverkoop
Internet 26-11-19, 09.00 uur t/m 22-12-19, 14.30 uur Vrije Verkoop
FanCorner Groningen 26-11-19, 09.00 uur t/m 22-12-19, 14.30 uur Vrije Verkoop

In alle gevallen geldt: Deze kaartverkoop is alleen voor supporters van FC Groningen. Kaarten gekocht door supporters van de uitspelende club op de thuisvakken, worden geblokkeerd zonder restitutie van het aankoop bedrag.

Parkeren 
Locatie & informatie
P2 Parkeerkuil Vergunninghouders
P3 Bornholmstraat betaald parkeren, € 5.- per wedstrijd, 5 minuten loopafstand
P4 Gastenparkeerplaats Bezoekende club

MIVA P-Plaats met Gem. invalidekaart: P1
Invalide busvervoer naar alle entree's tot 45 min. voor aanvang wedstrijd

Pendelbus P & R Hoogkerk: Vanaf 5 tot 1 kwartier voor wedstrijd, tot 1 uur na wedstrijd, € 3.- per retour
Pendelbus P & R Haren: Vanaf 5 tot 1 kwartier voor wedstrijd, tot 1 uur na wedstrijd, € 3.- per retour

Openingstijden
Stadion: Vanaf anderhalf uur voor de wedstrijd
Kassa en infobalie: Vanaf anderhalf uur voor de wedstrijd, ingang 2

Wedstrijdinformatie onder voorbehoud van wijzigingen. 

Kortingen
De jeugdkorting van € 5.- is voor jongeren geboren na 01-07-2001.
De jeugdkorting van € 7.- is voor jongeren geboren na 01-07-2007.

Rookvrij
De Koeman familietribune is rookvrij. 
 

20 december 2019

FC Groningen speelt aanstaande zondag de laatste wedstrijd van het kalenderjaar 2019. De Trots van het Noorden trapt in het eigen Hitachi Capital Mobility Stadion om 14.30 uur af tegen FC Emmen. Voor FC Groningen is de inzet aanhaken bij de clubs in het linkerrijtje van de ranglijst. “Om met een goed gevoel de winterstop in te gaan, moeten we deze wedstrijd winnen,” aldus FC-trainer Danny Buijs.

Buijs was donderdag rondom de bekerwedstrijd tegen FC Utrecht (0-1) vanwege een schorsing niet bij de ploeg en bekeek het duel vanuit de nok van het stadion. “Op die plek had ik een beter overzicht van de afstanden en de ruimtes op het veld,” blikte de hoofdtrainer terug tijdens het traditionele perspraatje op vrijdag. “Zo lag in de eerste helft de ruimte vooral bij Mo El Hankouri. Vanaf de zevende of achtste minuut lag de controle over de wedstrijd ook bij ons. We hadden veel balbezit, maar in de eindfase van de aanvallen was het onvoldoende. Er was wel dreiging, maar de keuzes voor de goal waren vaak niet goed.”

Constant
Buijs benadrukt dat de onderlinge afstemming bij de aanvallend ingestelde spelers tijd nodig heeft. “We spelen het sommige momenten (nog) niet goed uit. En daarbij zet ik ‘nog’ tussen haakjes. We moeten de aanvallende spelers tijd geven voor verdere ontwikkeling. Dat is de situatie waarmee we te maken hebben als je jonge talentvolle spelers haalt. Het gaat met pieken en dalen en het is de uitdaging om een heel jaar lang op een constant niveau te presteren. Soms verwachten we met elkaar misschien wel iets teveel, maar het is nog altijd beter de lat iets te hoog te leggen dan te laag.”

De wedstrijd tegen FC Utrecht werd niet persé een slijtageslag, maar liet toch her en der wat fysieke ongemakken na. “Gabriel Gudmundsson en Charlison Benschop zijn nog steeds twijfelgevallen,” aldus Buijs. “Verder viel Ajdin Hrustic geblesseerd uit en we moeten rekening houden met de belasting van Ramon Pascal Lundqvist. Daar staat tegenover dat we met jongens als Ahmed El Messaoudi, Sam Schreck en Daniël van Kaam voldoende volledig fitte alternatieven hebben op het middenveld.”

Mentaliteit
Om het kalenderjaar met een goed gevoel te kunnen afsluiten, zijn drie punten tegen FC Emmen heel welkom. Buijs: “Het is een belangrijke wedstrijd, ook al omdat we nu precies middenin de ranglijst staat. Om aansluiting te houden naar boven, moeten we winnen. Emmen heeft een leuk voetballende ploeg en hun selectie is de afgelopen weken weer wat completer geworden nadat spelers terugkeerden van blessures. Wij gaan zelf gewoon door op de ingeslagen weg en moeten weer een goed niveau halen. Deze wedstrijd willen we er – samen met de supporters – op mentaliteit en karakter uit slepen!”

22 december 2019

FC Groningen heeft de Noordelijke twist met FC Emmen gewonnen. In een sfeervol Hitachi Capital Mobility Stadion werd het 2-0 voor de Trots van het Noorden. Beide goals werden na rust gemaakt door spits Kaj Sierhuis. 

Kaam

De opstelling van FC Groningen was op één plaats gewijzigd ten opzichte van het bekerduel van afgelopen donderdag. Daniël van Kaam startte op de plek van Ramon Pascal Lundqvist, het basisdebuut in de competitie voor de 19-jarige middenvelder afkomstig uit de eigen opleiding.
 
De basisdebutant liet zich direct vanaf het begin goed zien en bemoeide zich nadrukkelijk met de aanvalsopbouw. FC Groningen kreeg na tien minuten spelen de eerste goede mogelijkheid. Ajdin Hrustic krulde een vrije trap op de lat. Spits Kaj Sierhuis was niet lang daarna dichtbij, maar kon een lage voorzet bij de eerste paal niet doeltreffend verlengen. Django Warmerdam had op slag van rust de derde goede mogelijkheid voor de thuisploeg. De linksback schoot in het strafschopgebied snoeihard, maar de bal vloog aan de verkeerde kant langs de paal.
 
Direct na rust was het wel raak. Sierhuis reageerde uitstekend op een lage voorzet van Joel Asoro vanaf rechts en prikte na ruim één minuut spelen binnen, 1-0. De goal gaf de toeschouwers aan het Hitachi Capital Mobility Stadion energie en de steun vanaf de tribunes sloeg over op de spelers op het veld. De verdediging van Emmen werd flink opgejaagd en de thuisploeg dicteerde de wedstrijd.
 
Sierhuis verdubbelde twintig minuten voor tijd de score. De spits kwam goed omhoog en kopte een strak aangesneden vrije trap van Hrustic achter doelman Dennis Telgenkamp. Even daarvoor had de aanvaller een fantastische steekbal in huis die net niet door collega-spits Asoro doeltreffend werd afgerond. Tien minuten voor tijd ging Sierhuis onder luid applaus van het veld.
 
Emmen moest de laatste minuten van de wedstrijd verder met 10 man nadat Michaël Heylen van het veld werd gestuurd met twee keer geel. Basisdebutant Van Kaam ontving in blessuretijd het applaus na een publiekswissel, waarna het echte feest kon beginnen en FC Groningen een verdiende 2-0 thuiszege uitbundig kon vieren met de supporters. 

Sierhuis
Warmerdam

Gerelateerd nieuws