za 14 december 2019 18:30
Eredivisie
Necid (43)
1
1
Gabriel Gudmundsson (20)
17
Malone
20
Gabriel Gudmundsson
36
Samir Memisevic
42
Deyovaisio Zeefuik
43
Necid
45
Deyovaisio Zeefuik
52
Beugelsdijk
60
Hooi voor Van Ewijk
74
Mo El Hankouri voor Gabriel Gudmundsson
74
Haye voor Goossens
89
Ko Itakura voor Ramon Pascal Lundqvist
90
Beugelsdijk
0
45
90

ADO Den Haag - FC Groningen

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld
13 november 2019

Speeldatum: Zaterdag 14 december
Aanvang: 18.30 uur
Locatie: Cars Jeans Stadion te Den Haag
Competitie: Eredivisie

KOOP KAARTEN

Verkoopperiode leden Supportersvereniging:
BUS: 19-11-19, 09.00 uur - 25-11-19, 23.59 uur via deze webshop
BUS: 19-11-19, 09.00 uur - 25-11-19, 17.00 uur via de FanCorner
voor leden SV met vermelding "lid SV" op (S)CC

Verkoopperiode Voorrangsgroep:
BUS/EV 26-11-19, 09.00 uur - 02-12-19, 23.59 uur via deze webshop
BUS/EV 26-11-19, 09.00 uur - 02-12-19, 17.00 uur via de FanCorner

Verkoopperiode Club-Seizoenkaarthouders:
BUS/EV 03-12-19, 09.00 uur - 12-12-19, 23.59 uur via deze webshop
BUS/EV 03-12-19, 09.00 uur - 12-12-19, 17.00 uur via de FanCorner

Buscombi
Vak = BUS
Prijs = EUR 32,- (lid SV EUR 29,-)
Vertrek vanaf: Ingang 1
Instroomtijd: 14:00 uur
Meenemen: Eigen omwisselbiljet, legitimatie en (Seizoen)ClubCard

Eigen Vervoer
Vak = Eigen Vervoer
Prijs = EUR 9.00
Omwisselplaats: Parkeerterrein gastenvak te Den Haag
Omwisseltijd: 17.15 uur en 18.30 uur
Meenemen: Eigen omwisselbiljet, legitimatie, (Seizoen)ClubCard.

Capaciteit Gastenvak
500

Maximaal aantal eigen vervoer kaarten
300

Extra informatie

- ADO Den Haag heeft een ‘nieuw’ gastenvak, de lexaanwand aan de voorkant is verwijderd. Er kunnen hierdoor geen spandoeken meer aan de voorzijde worden opgehangen.
- Alternatief voor spandoeken is de zijkant van het gastenvak.
- Een routebeschrijving + parkeerkaart volgt via e-mail.
- In het gastenvak kan met PIN en CASH worden betaald.

Voor supporters van FC Groningen die meereizen naar een uitwedstrijd geldt een identiteits-verplichting. Zowel bij het omwisselen als tijdens en na de wedstrijd kan om uw identiteitsbewijs worden gevraagd.

De (Seizoen)ClubCard en de gekochte kaart dient op naam van de meereizende supporter te staan. De kaart is niet overdraagbaar.

Algemene informatie uitwedstrijden

13 december 2019

FC Groningen speelt zaterdagavond, 14 december, de laatste uitwedstrijd van het kalenderjaar tegen ADO Den Haag. De aftrap in het Cars Jeans Stadion is 18.30 uur. Er zullen 348 FC-supporters meereizen naar Den Haag. De inzetbaarheid van Deyovaisio Zeefuik is nog een vraagteken.

Trainer Danny Buijs staat voor de keuze om, de van een blessure terugkerende, Mike te Wierik in te passen in de verdediging van de Trots van het Noorden. “Mike zal weer terugkeren in de basisopstelling. Als Zeefuik niet inzetbaar is, zal het zijn als rechtsback en als Zeefuik wel kan spelen, neemt Te Wierik plaats in het centrum van de verdediging naast Samir Memisevic.” Dat laatste zou betekenen dat Ko Itakura zaterdagavond op de bank begint.

Balans
Danny Buijs houdt bij de keuze voor het centrale verdedigingsduo vooral rekening met de balans tussen meer ervaren jongens en de grote groep spelers die aan hun eerste of tweede seizoen op het hoogste niveau bezig zijn. Buijs: “Afgelopen seizoen behoorden Mike te Wierik, Samir Memisevic en Sergio Padt tot die groep ervaren spelers en daar zijn dit seizoen Bart van Hintum en Charlison Benschop bijgekomen. ‘Deyo’ heeft in dat opzicht ook een flinke ontwikkeling doorgemaakt. Hij maakt een volwassen indruk in de groep, in de coaching en bij het aanspreken van andere spelers.”

Tegenstander
ADO Den Haag zit in een hele turbulente periode, gezien de zeventiende plek op de ranglijst en het vertrek van trainer Fons Groenendijk. Vorige week pakte ADO in eigen huis een punt tegen FC Twente. Buijs kijkt uit naar het treffen in Den Haag. “Deze wedstrijd geeft mij een speciaal gevoel,” aldus de FC-trainer. “Zelf heb ik in Den Haag als speler een mooie tijd gehad. En in die tijd heb ik bijvoorbeeld met Lex Immers en Tom Beugelsdijk, jongens die er nu nog voetballen, samen gespeeld.”

“De club zit nu in een aparte situatie,” vervolgt Buijs. “Het lijkt misschien wel een beetje op de fase waarin wijzelf vorig jaar rond deze tijd zaten. Er zijn bovendien diverse randzaken die nu in Den Haag spelen. Het kan zomaar een vreemde wedstrijd worden, want een kat in het nauw maakt rare sprongen. Het kan bij het voor extra spanning zorgen, maar ook voor extra energie. Wij bereiden ons in ieder geval voor op een fysieke tegenstander met veel ervaren jongens. Ze zullen tegen ons zeker de grens opzoeken en daartegen moeten wij gewapend zijn.”

14 december 2019

 FC Groningen heeft zaterdagavond met 1-1 gelijkgespeeld op bezoek bij ADO Den Haag. Gabriel Gudmundsson zette De Trots van het Noorden halverwege de eerste helft op voorsprong. Tomas Necid maakte vlak voor rust gelijk. Deyovaisio Zeefuik werd vlak voor de pauze met een rode kaart van het veld gestuurd. In de tweede helft kreeg ook FC-trainer Danny Buijs rood van scheidsrechter Joey Kooij. Ook ADO-verdediger Tom Beugelsdijk moest in de blessuretijd van de tweede helft met rood naar de kant.  

Stem hier voor de Office Centre Man of the Match 

gudmundsson2

FC Groningen had controle over de eerste fase van de eerste helft en kreeg diverse hoekschoppen waar het niet echt gevaarlijk uit kon worden. Gabriel Gudmundsson zette zijn ploeg na ruim twintig minuten spelen op voorsprong. De Zweed pikte de bal op, halverwege zijn eigen helft, en sprintte met de bal aan de voet de gehele ADO-verdediging eruit. Voor het vijandige doel bleef de aanvaller zeer kalm en schoot raak, 0-1.
 
Voorin kwam de FC er op snelheid een paar keer goed door en achterin hield de verdediging het dicht. Toch kwam ADO enkele minuten voor rust op gelijke hoogte. Een vrije bal werd bij de tweede paal teruggebracht door Tom Beugelsdijk waarna Tomas Necid kon inkoppen, 1-1. Op slag van rust kreeg Deyovaisio Zeefuik een directe rode kaart nadat scheidsrechter Joey Kooij het kopduel van de back waarin zijn tegenstander werd geraakt, na het bekijken van beelden, beoordeelde als bewuste elleboogstoot.
 
Na rust kwamen er tien Groningers terug op het veld, maar aan het spel was niet te zien dat de Trots van het Noorden met een man minder speelde. Spits Kaj Sierhuis was vijf minuten na rust dichtbij een treffer met een hard schot naast en kopte na een uur spelen uit een flitsende aanval op de lat.
 
Een kwartier voor tijd werd doelpuntenmaker Gudmundsson naar de kant gehaald en vervangen door Mo El Hankouri. De invaller had direct een goede individuele actie, maar kwam niet tot schieten. Trainer Danny Buijs werd tien minuten voor het laatste fluitsignaal met rood naar de tribune gestuurd vanwege aanmerkingen op de leiding.
 
Op dat moment ging ADO Den Haag meer drukken en was het dichtbij een doelpunt, maar een verdedigende actie van Django Warmerdam voorkwam dat Necid zijn tweede van de avond kon maken. De FC kreeg uiteindelijk nog de grootste kans op de overwinning toen Joel Asoro één op één op de keeper af ging, maar de bal tegen de doelman schoot. Diep in blessuretijd moest ook ADO-verdediger Beugelsdijk met rood van het veld. Zodoende eindigde de wedstrijd tien tegen tien en moesten beide ploegen genoegen nemen met een punt, 1-1. 

FC Groningen speelt komende week nog twee keer thuis voordat het de winterstop ingaat. Aankomende donderdag, 19 december, is FC Utrecht te gast in het Hitachi Capital Mobility Stadion tijdens de tweede ronde van het TOTO KNVB bekertoernooi. Het duel begint om 18.30 uur. Volgende week zondag, 22 december, speelt de FC thuis tegen FC Emmen, aftrap 14.30 uur. Beide wedstrijden zijn te bezoeken via een mooie combideal vanaf slechts €26,- totaal. Koop eenvoudig je kaarten voor beide of één van beide wedstrijden via onderstaande banner.

Combideal banner

Gerelateerd nieuws