zo 8 december 2019 14:30
Eredivisie
0
1
Ramselaar (81)
46
Gabriel Gudmundsson voor Ahmed El Messaoudi
69
Ramselaar voor Cerny
70
Charlison Benschop voor Kaj Sierhuis
76
Ajdin Hrustic
79
Bahebeck voor Van de Streek
80
Mo El Hankouri voor Ramon Pascal Lundqvist
81
Ramselaar
88
Troupee voor Kerk
89
Azor Matusiwa
90
Van Overeen
0
45
90

FC Groningen - FC Utrecht

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld
20 augustus 2019

Speeldatum: zondag 8 december 2019
Aanvang: 14.30 uur
Locatie: Hitachi Capital Mobility Stadion
Competitie: Eredivisie

KOOP KAARTEN
Aankooprechten
Voorverkoop: Twee per (Seizoen) Clubcard 
Vrije verkoop: Geen (Seizoen)ClubCard verplichting

Verkoopperiode
Internet 03-09-19, 09.00 uur t/m 11-11-19, 23.59 uur Voorverkoop
FanCorner FC Groningen 03-09-19, 09.00 t/m 11-11-19, 17.00 uur Voorverkoop
Internet 12-11-19, 09.00 uur t/m 08-12-19, 14.30 uur Vrije Verkoop
FanCorner Groningen 12-11-19, 09.00 uur t/m 08-12-19, 14.30 uur Vrije Verkoop

In alle gevallen geldt: Deze kaartverkoop is alleen voor supporters van FC Groningen. Kaarten gekocht door supporters van de uitspelende club op de thuisvakken, worden geblokkeerd zonder restitutie van het aankoop bedrag.

Parkeren 
Locatie & informatie
P2 Parkeerkuil Vergunninghouders
P3 Bornholmstraat betaald parkeren, € 5.- per wedstrijd, 5 minuten loopafstand
P4 Gastenparkeerplaats Bezoekende club

MIVA P-Plaats met Gem. invalidekaart: P1
Invalide busvervoer naar alle entree's tot 45 min. voor aanvang wedstrijd

Pendelbus P & R Hoogkerk: Vanaf 5 tot 1 kwartier voor wedstrijd, tot 1 uur na wedstrijd, € 3.- per retour
Pendelbus P & R Haren: Vanaf 5 tot 1 kwartier voor wedstrijd, tot 1 uur na wedstrijd, € 3.- per retour

Openingstijden
Stadion: Vanaf anderhalf uur voor de wedstrijd
Kassa en infobalie: Vanaf anderhalf uur voor de wedstrijd, ingang 2

Wedstrijdinformatie onder voorbehoud van wijzigingen. 

Kortingen
De jeugdkorting van € 5.- is voor jongeren geboren na 01-07-2001.
De jeugdkorting van € 7.- is voor jongeren geboren na 01-07-2007.

Rookvrij
De Koeman familietribune is rookvrij. 
 

8 december 2019

Er wordt vanmiddag, zondag 8 december, een proef gehouden met de verkoop van eierballen. Voorafgaand aan de wedstrijd FC Groningen-FC Utrecht worden er, in samenwerking met aanvoerdersbandsponsor Horecagroothandel Sloots uit Nieuw-Buinen, eierballen verkocht bij Ingang 3 van het Hitachi Capital Mobility Stadion. De prijs van een eierbal is 3 euro. Het stadion en de kassa's openen om 13.00 uur. Aftrap van de wedstrijd is 14.30 uur.

26Logo eierbal sloots

De proef met eierballen wordt, op verzoek van het supportersoverleg gehouden, in samenwerking met Horecagroothandel Sloots uit Nieuw-Buinen. Tijdens de pauze worden er eveneens eierballen verkocht binnen in het Hitachi Capital Mobility Stadion. Dit gebeurt uitsluitend op de buitenste twee verkooppunten op de Piet Fransen Tribune. Er is een beperkt aantal beschikbaar dus op=op! Buiten het stadion is het alleen mogelijk om contant of met pin te betalen. In het stadion kan er met de FC Groningen betaalkaart of met pin worden afgerekend.

VriendenLoterij
Een promotieteam van de VriendenLoterij is zondagmiddag actief in het Hitachi Capital Mobility Stadion. Deze personen zijn duidelijk herkenbaar. Supporters van FC Groningen die deelnemen aan de VriendenLoterij die steunen daarmee de opleiding van FC Groningen en specifiek de totstandkoming en inrichting van ‘de Schuur’, een ruimte waarin de onderbouw – onder-12, onder-13 en onder-15 – van de opleiding hun motorische training kan afwerken.

Amateurconvenant
Maar liefst 1.500 leden van 79 verschillende verenigingen aangesloten bij het Amateurconvenant zijn zondag aanwezig bij de wedstrijd FC Groningen-FC Utrecht. De aanwezige partnerverenigingen: 
ACV, sv Borger, sc Stadspark, gsv Be Quick 1887, vv Roden, fc Assen, vv ZNC, sv Lycurgus, vv Gorecht, VV Winsum, vv Annen, HS'88, vv Engelbert, vv Ezinge, SJO NKVV/ Protos, vv Actief, vv SGV, vv Zuidhorn, vv Omlandia, GVAV-Rapiditas, vv Raptim, SJO Pekela 2000, sc Loppersum, vv Asser Boys, fc Ter Apel'96, vv LEO Loon, vv Nieuw-Buinen, gv Groen Geel, Noordpool-UFC, vv LTC, vv SJS, sv Bedum, VKW Westerbork, vv Gieten, vv CEC, Achilles 1894, cvv Germanicus, vv Rood Zwart Baflo, NEC Delfzijl, VAKO, vv Holwierde, fc Zuidlaren, vv De Weide, vv Wagenborgerboys, gsvv The Knickerbockers, vv Boerakker, vv GEO, vv Haren, vv Onstwedder Boys, vv WVV, HFC'15, sv de Heracliden, sv Pesse, vv Harkstede, vv Middelstum, vv Niekerk, vv Noordwolde, vv OKVC, vv ONB, vv Poolster, vv SJO BBC, vv Usquert, Velocitas 1897, vv Eext, vv FVV Foxhol, vv Veelerveen, fc Lewenborg, NWVV/Titan, sv HODO, vv ASVB, vv Bato Winschoten, vv Beilen, vv Corenos, vv GOMOS, vv Hoogezand, vv Valthermond, vv Veendam 1894 en vv Wildervank.

Kaartverkoop
FC Groningen speelt zondag 8 december in de zestiende speelronde van de Eredivisie de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht. Het duel begint om 14.30 uur. Het Hitachi Capital Mobility Stadion opent de poorten om 13.00 uur. Ook de kassa’s zijn dan geopend. Tot aanvang van de wedstrijd zijn eenvoudig online tickets aan te schaffen via deze website.

FCG - FCU Bestel nu kaarten banner
8 december 2019

De ongeslagen thuisreeks van FC Groningen is ten einde. De Trots van het Noorden verloor in het eigen Hitachi Capital Mobility Stadion met 1-0 van FC Utrecht. Bij rust was er nog niet gescoord. Invaller Bart Ramselaar zorgde negen minuten voor tijd voor de enige treffer van de wedstrijd. 

lundqvist

Captain Mike te Wierik was vanwege een blessure niet inzetbaar waardoor Samir Memisevic de aanvoerdersband om de arm droeg en Azor Matusiwa in de basisopstelling startte. Ook Ramon Pascal Lundqvist keerde terug aan de aftrap, Mo El Hankouri begon op de bank.
 
Beide ploegen kregen één goede mogelijkheid in de eerste helft. Simon Gustafson dook na 10 minuten spelen op voor doelman Sergio Padt, maar de keeper bleef naar de bal kijken waardoor hij de één tegen één won van de middenvelder. Voor de thuisploeg was Ajdin Hrustic na 38 minuten betrokken bij het gevaarlijkste moment voor de pauze.
 
De Australiër omspeelde aan de zijlijn twee tegenstanders, trok naar binnen en krulde de bal richting de verre hoek. Zijn inzet ging net langs de verkeerde kant van de paal waardoor beide ploegen met 0-0 gingen rusten.
 
Er kwam na rust meer leven in de wedstrijd en dat leverde FC Groningen direct aan het begin van de tweede helft goede kansen op. Spitsen Joel Asoro en Kaj Sierhuis vuurden op het Utrechtse doel, maar vonden doelman Maarten Paes op hun weg, of schoten naast het doel. Het publiek in het Hitachi Capital Mobility Stadion gaf de Groningers energie, maar ondanks diverse mogelijkheden en voorzetten vanaf de zijkant ging de bal niet in het doel.
 
Op het moment dat de Groningse storm iets leek te gaan liggen schoot Deyovaisio Zeefuik, een kwartier voor het einde, via een tegenstander richting het doel. De inzet leek over de doelman in de goal te vliegen, maar Paes strekte zich helemaal en tikte de bal net over.
 
Utrecht drong in de tweede helft weinig aan, maar negen minuten voor tijd glipte Gyrano Kerk aan de rechterkant langs Django Warmerdam. De spits zette laag voor en invaller Bart Ramselaar tikte van dichtbij binnen, 0-1. Hoewel Groningen er een slotoffensief uit probeerde te persen, leverde dat geen echte kansen op en was de ongeslagen thuisreeks ten einde.

utrecht ko

Gerelateerd nieuws