za 30 november 2019 19:45
Eredivisie
Karjalainen (78)
1
0
39
Mike te Wierik
45
Carbonell
69
Sambou voor Damascan
71
Karjalainen voor Smeets
73
Charlison Benschop voor Kaj Sierhuis
78
Karjalainen
79
Ramon Pascal Lundqvist voor Joel Asoro
80
Gabriel Gudmundsson voor Mike te Wierik
86
Amiot voor Carbonell
0
45
90

Fortuna Sittard - FC Groningen

Kaartverkoop
Voorbeschouwing
Wedstrijdverslag
De wedstrijd in beeld
17 september 2019

Speeldatum: zaterdag 30 november
Aanvang: 19:45 uur
Locatie: Fortuna Sittard Stadion
Competitie: Eredivisie 

KOOP KAARTEN

Verkoopperiode leden Supportersvereniging:
BUS: 05-11-19, 09.00 uur - 11-11-19, 23.59 uur via deze webshop
BUS: 05-11-19, 09.00 uur - 11-11-19, 17.00 uur via de FanCorner
voor leden SV met vermelding "lid SV" op (S)CC

Verkoopperiode Voorrangsgroep:
BUS/CAR 12-11-19, 09.00 uur - 18-11-19, 23.59 uur via deze webshop
BUS/CAR 12-11-19, 09.00 uur - 18-11-19, 17.00 uur via de FanCorner

Verkoopperiode Club-Seizoenkaarthouders:
BUS/CAR 19-11-19, 09.00 uur - 28-11-19, 23.59 uur via deze webshop
BUS/CAR 19-11-19, 09.00 uur - 28-11-19, 17.00 uur via de FanCorner

Buscombi
Vak = BUS
Prijs = EUR 32,- (lid SV EUR 29,-)
Vertrek vanaf: Ingang 1
Instroomtijd: 14:15 uur
Meenemen: Eigen omwisselbiljet, legitimatie en (Seizoen)ClubCard

Autocombi
Vak = CAR
Prijs = EUR 9
Omwisselplaats: Total Tankstation te Hoogvonderen aan de A73 thv Roermond
Omwisseltijd: 18:00 uur - 18:30 uur
Meenemen: Eigen omwisselbiljet, legitimatie, (Seizoen)ClubCard.

Capaciteit Gastenvak
800

Maximaal aantal Autocombi kaarten
300

Extra informatie

- Supporters met een autocombi kaart dienen verplicht op P3 te parkeren.
- Na afloop van de wedstrijd geldt er een ophoudprocedure van ongeveer 15 minuten.
- In het gastenvak kan betaald worden met munten en PIN.


Voor supporters van FC Groningen die meereizen naar een uitwedstrijd geldt een identiteits-verplichting. Zowel bij het omwisselen als tijdens en na de wedstrijd kan om uw identiteitsbewijs worden gevraagd.

De (Seizoen)ClubCard en de gekochte kaart dient op naam van de meereizende supporter te staan. De kaart is niet overdraagbaar.
Algemene informatie uitwedstrijden

Wedstrijdinformatie onder voorbehoud van wijzigingen.

 

29 november 2019

FC Groningen speelt zaterdagavond, 30 november, in Sittard de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard. Het Eredivisieduel begint om 19.45 uur. De wedstrijd zal voorafgegaan worden door een minuut stilte ter nagedachtenis van Pim Verbeek, die afgelopen week overleed. Hij was trainer van beide ploegen. Beide elftallen zullen ook rouwbanden dragen.

Er zullen 369 FC Groningen-supporters afreizen en dat is een mooi aantal gezien de 316 kilometer die ze zowel op de heen- als terugweg moeten afleggen. De spelersgroep gaat ook al vroeg richting Limburg. “We vertrekken zaterdagochtend al om 9.30 uur bij het TopsportZorgCentrum,” lichtte Danny Buijs toe op de persconferentie. “We komen aan het begin van de middag aan in een hotel en daar hebben de spelers de mogelijkheid nog te rusten. Na de sportmaaltijd voor de wedstrijd hebben we nog maar veertig minuten af te leggen richting het stadion van Fortuna Sittard.”

Boek lezen
Als speler was Danny Buijs niet één van de spelers die ging slapen op de middag voor een avondwedstrijd. “Ik reed het liefste in één keer heen om die wedstrijd te spelen,” herinnert de FC-trainer zich. “En dan snel weer terug met het liefst een goed resultaat. In onze huidige groep zijn er wel diverse jongens die de behoefte hebben te slapen. Anderen zullen muziek gaan luisteren, tv kijken of een boek lezen. De trainersstaf zal waarschijnlijk een wandeling in de omgeving gaan maken. Zo heeft iedereen zijn eigen voorkeuren.”

De wedstrijd van vorig seizoen (0-0) dient voor Buijs en de zijnen niet als blauwdruk voor deze editie. “Het was van onze kant een slechte wedstrijd toen. Hoewel we een helft met één man meer speelden, wisten we bijna niks af te dwingen. Ook kwamen we in de tweede helft nog een paar keer goed weg. Morgenavond zullen we het anders moeten aanpakken dan vorig jaar.”

Ongeslagen
Tegenstander Fortuna Sittard moet ook dit jaar, ondanks de vijftiende plek op de ranglijst, niet worden onderschat. “Zij hebben elf van de twaalf punten in eigen huis gepakt en zijn bovendien al zes wedstrijden op rij ongeslagen in eigen stadion. De grasmat is niet altijd even goed bespeelbaar, hebben we vorig jaar nog gemerkt. En zij hebben een manier van spelen met veel energie in de ploeg en soms opportunistisch spel. We hebben in ieder geval de beschikking over een nagenoeg fitte selectie. Er is weinig kans dat we wat aan de basiself zullen wijzigen. Zelf zijn we overigens ook al negen wedstrijden op rij zonder nederlaag!”

30 november 2019

FC Groningen heeft zaterdagavond in Sittard met 1-0 verloren van Fortuna. De ruststand was 0-0. Twaalf minuten voor tijd besliste invaller Karjalainen het duel met zijn winnende treffer.  FC Groningen staat na de nederlaag met 21 punten uit 15 wedstrijden op plek tien van de ranglijst in de Eredivisie.

FC Groningen speelde in Sittard met dezelfde basisopstelling als afgelopen week tegen Feyenoord. De thuisclub behaalde 11 van de 12 voorgaande wedstrijdpunten in eigen huis, terwijl de FC inmiddels zeven officiële duels op rij ongeslagen was bij het ingaan van de vijftiende speelronde. Voor Samir Memisevic werd het zijn honderdste officiële wedstrijd in het shirt van de Trots van het Noorden.

In de eerste helft kregen beide ploegen weinig kansen en mogelijkheden. Na de pauze was het FC Groningen na twee aardige schotkansen kreeg. Mo El Hankouri en Ajdin Hrustic vonden allebei de Limburgse doelman Koselev op hun weg.

Twaalf minuten voor tijd was het de Finse invaller Karjalainen die de wedstrijd besliste nadat hij als snelste reageerde op een rebound van een schot van een teamgenoot. Invallers Charlison Benschop, Ramon Pascal Lundqvist en Gabriel Gudmundsson konden het tij niet meer keren.

In de eerste helft had de wedstrijd drie minuten stilgelegen door slecht zicht wegens rookontwikkeling op de tribunes. In het laatste kwartier van de tweede helft was het duel door natuurlijke mistvorming ook niet altijd even goed waar te nemen. Na de nederlaag heeft FC Groningen nu 21 punten uit vijftien duels en staat het op plek tien van de ranglijst. Zondag 8 december volgt de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht. Aanvang: 14.30 uur in het Hitachi Capital Mobility Stadion.

Stem op de Office Centre Man of the Match

NR20191130(3)

Gerelateerd nieuws